Logo
Ispiši ovu stranicu

Pobjednički nastup Hrelec u svojoj prvoj američkoj kros sezoni

Nikolina Hrelec i pobjednički ulazak u cilj Foto: AK Agram Nikolina Hrelec i pobjednički ulazak u cilj

U Sjedinjenim Američkim Državama se aktivno održavaju kros natjecanja na kojim nastupaju i naše članice, Nikolina Hrelec i Anamarija Petters.

Potonja iza sebe već ima nekoliko kros nastupa u kojima je sudjelovala u različitim ekipnim uspjesima svojih UT Arlington-Texas Mavericksa koji se inače nalaze u rangu iznad West Texas A&M. Ove godine nas zadnje spomenuti fakultet posebno zanima jer prvi puta kroseve za ekipu Lady Buffs trči upravo Nikolina.

Podsjetimo, ona i Paolo Lazarić krenuli su putem obećane zemlje tek početkom ove godine tako da iz tog razloga nju nismo prošle godine pratili na ovoj vrsti natjecanja. Očekivano, Paolo ovdje ne nastupa, ali zato Nikolina ne prestaje oduševljavati svoju ekipu.

Prvo je početkom mjeseca na tzv. "FHSU Tiger Open" bila 13. na dionici dugačkoj 5km istrčavši 17:35,1, vrijeme koje na ovoj stazi nitko u povijesti njezine ekipe nije istrčao čime je postala dio njihove sportske povijesti, a nije joj prvi puta. Konkurencija je bila nemalena, 134 djevojke

Koliko je taj uspjeh tamo vrednovan govori i činjenica kako je Nikolina u Lone Star konferenciji (divizija u kojoj nastupa West Texas A&M) proglašena trkačicom tjedna!

Upravo ovaj vikend, u spomenutom rangu održalo se prvenstvo u Centennial Parku i tamo je u konkurenciji od 69 krosašica stigla u cilj kao najbolja i najbrža! Vrijeme pobjednice na utrci dugačkoj 6km bilo je 22:01,7, a prema navodima s mjesta događanja, presudio je drugi dio utrke (2000m) što nas ne čudi s obzirom na to da je to bio njezin adut koji je uvijek funkcionirao.

Ostaje nam jedino malo nejasno da se ne nalazi na službenom popisu (rosteru) ženske kros ekipe svojeg fakulteta, ali nije to presudan podatak u kontekstu njezinih uspjeha. Osim pojedinačne pobjede, Nikolini i njezinoj ženskoj ekipi pripalo je 3. mjesto.

Za prvu subotu u 11. mjesecu očekuje se nastup na južnocentralnom NCAA prvenstvu (divizija II), vidjet ćemo hoće li i trenutačno najbolja kros trkačica ekipe nastupati tamo.

Čestitke na svim uspjesima tijekom listopada!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana