Logo
Ispiši ovu stranicu

Petters pripalo 29. mjesto u otvaranju američke kros sezone

Anamarija Petters i kolegice sa sveučilišta Foto: AK Agram Anamarija Petters i kolegice sa sveučilišta

U prvom danu ovog mjeseca u večernjim satima započela je nova kros sezona u Americi tj. gradiću Waco u Texasu. Prijašnjih godina nismo imali razloga pratiti Baylor Twilight Invitational kao otvaranje američke sezone, ali sada kada je Anamarija Petters tu, naravno da je i naše zanimanje poraslo.

Podsjetit ćemo kako su treninzi počeli tek nedavno i ova utrka bila je provjera trenutnog stanja forme. Uz to će pomoći u stjecanju iskustva koje ove godine nedostaje UTA Mavsima, s obzirom da je npr. u trenutačnom kadru samo troje atletičara/ki koji su nastupali u Wacu.

Muškarci su trčali 6km, a žene 4km, distance su to koje smo već i ranije najavili. Konkurencija u ženskoj utrci bila je i nešto brojnija naspram prošle godine, nastupilo je čak 71 trkačica. Pretpostavljamo kako Amerikancima brojka nije "čak", ali treba uzet u obzir kako u Hrvatskoj obično masovne budu utrke mlađih dobnih kategorija dok ovakve duže utrke ni približno nemaju ovakav broj što je sigurno bio jedan drugačiji doživljaj za našu Anamariju, ali može se reći kako nije ostala impresionirana svime time.

U cilj je ušla kao 29. s istrčanih 15:14,8 čime je bila druga najbolja 'krosašica' sa svog fakulteta, ispred nje je bila iskusnija kolegica Ashly Wright s 15:13,4. Preostali dio njezine ekipe pozicionirao se više u donjem dijelu poretka tako da je ženska ekipa sveukupno zauzela 6. mjesto. 

Idući natjecanje na rasporedu je Ken Garland Invitational u Dentonu, 12. rujna.

Čestitamo Anamariji na uspješnom debiju i želimo joj puno sreće u nastavku kros sezone!

  • Natjecanje: Baylor Twilight Invitational
  • Mjesto: Waco, TX
  • Datum: 1.9.2015.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana