Logo
Ispiši ovu stranicu

Otvoreno seniorsko prvenstvo Slovenije donijelo 'buđenje' Kožuhara

Kožuhar, Vukančić i Svalina Foto: AK Agram Kožuhar, Vukančić i Svalina

U Celju se održalo seniorsko prvenstvo Slovenije na kojem su pravo nastupa imali i hrvatski atletičari i atletičarke, u slučaju da njihov rezultat ispunjava zadane normative prije natjecanja.

Naših je očekivano bilo više takvih. Filip Pravdica se od svih i najbolje snalazi na ovim terenima, pokazao je to i tijekom prvog, subotnjeg dana, skok u dalj nažalost za nikog nije donio spektakularne rezultate pa tako ni za njega, ali ipak je bio najbolji i pružio najdalje skokove od čega je 7.46 bio pobjednički.

Svoj najbolji rezultat sezone istrčao je Petar Bratulić na 5000m s 15:07,88, a u samoj utrci iako je naravno bio izvan konkurencije, prolazi ciljem kao drugoplasirani.

Jedina koja je nastupala oba dana je Katarina Vukančić, bila je na razini ovogodišnjih utrka i na 1500m istrčala 4:43,62, a drugi dan je na 3000m istrčala još jednu utrku ispod 10 minuta, točnije 9:54,66, bila je jedina natjecateljica kojoj je to uspjelo u ovoj utrci.

Isto možemo reći i za Filipa Svalinu koji je trčao 3000m zapreke i pružio utrku na razini 9:19,56 što je bilo poprilično brzo za ostatak natjecatelja, ali treba respektirati da se ipak radilo o seniorskom prvenstvu i možda neki od njih nisu tražili rezultate, već plasmane.

Posebno nas veseli utrka na 3000m koja se odvijala pred kraj programa drugi dan, a nju je Zlatko Kožuhar istrčao sjajno, štoviše, radi se o njegovoj najbolji utrci u karijeri i 8:35,30 već je lijepi korak naprijed i značajno poboljšanje osobnog rekorda. Tako je na najbolji mogući način pokazao da se strpljivost i treniranje itekako ponekad isplati te je ovo rezultat koji će mu sigurno dati jedan zalog za budućnost.

Čestitamo svima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.