Logo
Ispiši ovu stranicu

Nikad brži DUBAJIĆ do dvostrukog srebra u peteromeču kadetskih reprezentacija!

S razlogom zadovoljni Luka Dubajić Foto: AK Agram S razlogom zadovoljni Luka Dubajić

Varaždin je više nego uspješno organizirao međunarodni susret kadetskih reprezentacija Hrvatske, Češke, Mađarske, Slovenije i Slovačke u tzv. 'petoboju' u više disciplina gdje je Hrvatska u globalu imala dobar nastup kao i naši članovi, a do medalja su osim Dubajića stigli i Mačković-Vukadin na 4x100m štafeti i Luka Mateljić u bacanju kugle.

Osim pojedinačnog konteksta i medalja, godinama se na ovom natjecanju vodi i ekipni poredak. Prije svega treba istaknuti domaćine koji su zaista više nego dobro preuzeli ovu zahtjevnu ulogu. Sam smještaj (Sv. Martin na Muri) u kojem su bile sve reprezentacije bio je vrlo dobar kao i ostali popratni sadržaji. U tom duhu nastavilo se i na natjecanju, na kraju je jedino se malo 'otegnulo' s obzirom da se čekao kraj tehničkih disciplina.

U sveukupnom poretku Hrvatske je bila trećeplasirana, kod kadeta 3., a kod kadetkinja 4.

Naše prvo ime natjecanja nesumnjivo je bio Luka Dubajić koji je na 100m sigurno ispunio jedan dio svojih želja i u sjajnoj i borbenoj utrci stigao je do novog osobnog rekorda na 100m i istrčanih 11.31! Iako je bio u drugoj, nominalno i slabijoj skupini na natjecanju, Luku to nije uopće omelo, štoviše, možda je i taj faktor (uz nesumnjivo prisutnu visoku razinu motivacije) presudio za jednu više nego brzu utrku kadeta.

A koliko je to brzo dovoljno će reći podatak kako ni aktualni hrvatski kadetski rekorder na 60m, Petar Čančar nije bio ovako brz (11.39) prije 4 godine. Odemo li godinu naprijed, ni aktualni dvoranski hrvatski kadetski rekorder, naš još uvijek aktivan član, Bruno Penezić, nije trčao ovako brzo 100m. Kroz tu sezonu pamti 5 stotinki sporije vrijeme. Tako da je ovo ujedno i naš novi klupski rekord!

To je samo dokaz o koliko dobrom se rezultatu radi, bio je samo 10 stotinki sporiji od aktualnog hrvatskog kadetskog rekorda na 100m.

Kasnije je na krilima super brze 'stotke' ponudio i svojih najbržih 300m te u vremenu 37.07 sveukupno bio petoplasirani, a osobni rekord popravio za 75 stotinki.

Da ne bi sve ostalo na jednoj medalji tu nam je bila 4x100m štafeta u kojoj je on trčao zadnju izmjenu a prije njega Noah Janković, Mihael Horvat i Pavao Strahija. Kombinacija je bila dobra i zajedno su istrčali 44.40 i tako zauzeli 2. mjesto. Nije daleko bilo ni 1. mjesto, samo 2 stotinke, ali vrijedi reći kako je Luka već jedan dio prednosti prvoplasiranih Mađara poprilično 'skratio'.

Jednako uspješne bile su pripadnice ljepšeg spola na 4x100m, naše članice bile su Ema Vukadin (2. trkačica) i Eva Mačković (zadnja izmjena), a u sastavu s Melani Bosić i Antoniom Dušević i one su zaslužile srebrnu medalju! Semafor je pokazao 48.91, a Eva je prošla ciljem, logično, kao drugoplasirana.

Njih dvije trčale su i pojedinačnih 100m te kako to obično biva u posljednje vrijeme, bile su jedna do druge na 7. i 8. mjestu vremenima 12.71 i 12.75.

Važno je zvati se Luka

Danas se očito važno bilo zvati Luka, tako je naš Mateljić u bacanju kugle također uzeo medaju, ovaj puta brončanog sjaja. Bilo je tu ponešto korekcija i zbunjenosti u samom poredaku, ali konačni je onaj da je 15.64 bio rezultat vrijedan spomenutog uspjeha! Nije to daleko ni od osobnog rekorda, ali svakako s obzirom na jednu uspješnu sezonu, medalja je zaslužena nagrada za nju.

Doduše, bio je i jedini ispravan danas, ali i to je više nego dovoljno. Luka je još prije bacao i koplje, tu je bio nešto slabije plasiran (9. mjesto) s hicem od 44.12.

A post shared by Atletski Klub Agram (@ak_agram) on

Vikend "tri Luke" zaokružit ćemo s Biošićem koji je ovdje nastupao u bacanju diska i iako nije osvojio medalju (a nije bio ni daleko), kao da je! Nakon 43.76 i osobnog rekorda prije tjedan dana, sada je to letjelo još dalje, do 46.32 čime je osobni rekord dodatno i značajno poboljšan.

Luka je u jednom kratkom vremenu s kvalitetnim natjecateljskim pristupom pokazao strelovit napredak i nadamo se kako može u tom štihu nastaviti i idućih sezona. Predispozicije su tu.

Vrlo dobro diskaško izdanje prikazala je Lucija Leko, osmoplasirana u ovom poretku. No ona je još i iduće godine kadetkinja tako da vremena tu ima, a ovdje je stigla do osobnog rekorda s hicem od 32.89.

Hodači i hodačice u svojim najboljim izdanjima

Krešimir Hartl i Mateo Jurišić bili su naši predstavnici na 3000m hodanje kadeta, a kod kadetkinja su čast branile Bruna Janček i Mia Marek. Potonja je lijepo poboljšala osobni rekord ušavši u cilj vremenom 18:09,24 čime je za 43 sekunde bila brža od svog najboljeg vremena. 

Što tek reći za Brunu koja je bila brža od svog osobnog rekorda za više od 3 minute! Medalja je pobjegla za 11 sekundi, ali još jedna naša kadetkinja 'ispod' 16 minute na 15:52,02 svakako je rezultat vrijedan pažnje i nadamo se dobar motiv za dalje. Njihovi plasmani bili su 4. odnosno 9. mjesto, a ujedno su to bili i debitantski reprezentativni nastupi.

S druge strane, Hartl je tu ponešto iskusniji, ali i on je danas bio u svom najboljem izdanju s obzirom na to da je ciljem prošao u vremenu 14:35,46 čime je se pridružio serijalu osobnih rekorda. Pripalo mu je 4. mjesto, ali i ovako je korak naprijed svakako napravio. Mateo Jurišić zaključio je hodačku seriju osobnih rekorda i vremenom 18:29,75 u svom reprezentativnom debiju pozicionirao se na 9. mjestu.

Hodači su ovaj puta bili na korak do medalja 4. mjestima, ali dobra forma i rezultati svakako su zalog za još jednu pozitivnu ocjenu što se hodanja na ovom natjecanju tiče, a veseli nas vidjeti kako su svi uspješno završili sa svojim nastupima.

Mateo je hodao na 3000m, a Ivan Vukančić je istu dionicu trčao, i to za 10:08,62 čime je bio desetoplasirani, ali popravio najbolji rezultat i približio se granici od 10 minuta.

Na kraju su nam ostale skakačice. Marta Bošnjak je u v.k nastupu skočila 1.55m, pokušaji na 1.60m danas nisu bili jednostavno dobri, ali svakako je lijepo za nju da se u reprezentaciju vratila nakon dvije godine kada je još bila mlađa kadetkinja.

S druge strane, na 'mala vrata', ali zasluženo, prvi nastup pamtit će Ana Kardum, ona je na skoku u dalj skočila 4.96 u drugoj seriji nakon čega su uslijedili nešto kraći skokovi, ali ništa čudno za ovakvu, malo veću razinu natjecanja. Ona je pravi posao obavila tjedan dana ranije, u Rijeci. Ovdje zauzima 9. mjesto.

Čestitamo našim mladim reprezentativcima (povratnicima ili debitantima, svejedno) koji su danas na lijep način predstavili Hrvatsku u jednom cjelokupnom dobrom i sportskom ambijentu (za što su se pobrinuli organizatori) i tako nam dali dodatni razlog za veselje, ali i optimizam u idućoj godini. Bravo!

  • Natjecanje: Međunarodni susret kadetskih reprezentacija CRO-CZE-HUN-SLO-SVK
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 30.9.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana