Logo
Ispiši ovu stranicu

Nastavak briljantne serije novih mlađejuniorskih dvoranskih rekorda Hrvatske: Cepuš na 400m, Bloudek na 1500m!

Seniorski rekorder (sredina, Mateo Kovačić - 4x200m) u društvu dva novopečena mlađejuniorska rekordera Foto: AK Agram Seniorski rekorder (sredina, Mateo Kovačić - 4x200m) u društvu dva novopečena mlađejuniorska rekordera

Nesuđeno seniorsko dvoransko prvenstvo Hrvatske, ASVÖ Vienna Indoor Gala, održao se najnormalniji kao dvoranski miting.

Dvorana u kojoj se održavaju natjecanja i mitinzi u Beču malo ima problema sa svojom funkcionalnošću jer se tamo nalaze, vjerovali ili ne, dio izbjeglica, još uvijek aktualnog problema za izvršne vlasti zemalja ovih prostora. No to je već politika koju ćemo izbjeći i posvetiti se onom bitnijem.

Marino Bloudek teško da je mogao zamisliti bolje i uspješnije prve nastupe za naš klub, nakon prošlog gdje je postavio novi dvoranski mlađejuniorski rekord Hrvatske na 800m, ovaj puta je to napravio na skoro dvostruko dužoj dionici.

Dionicu od 1500m istrčao je za 4:02,17 i tako nadmašio prijašnji za više od 2 sekunde! Osim rekorda, simbolična nagrada je i srebrna medalja koja se sigurno neće pamtiti toliko koliko ova dva 'friška' nova hrvatska rekorda!

Time je potvrdio svoj sjajan ulazak u 2016. godinu i dvoransku sezonu, a do prije tjedan dana nikada nije ni trčao u dvorani.

Sven Cepuš se može pohvaliti da je tu nešto iskusniji, ali ne previše. Danas je trčao samo 400m i sveukupno bio petoplasirani, ali to je manje zanimljivije od onog što je postigao u toj utrci, a to je također, novi dvoranski mlađejuniorski rekord Hrvatske!

Ne događa se svaki dan, a još manje se događa da nadmašite rekord upravo svog aktualnog kolege i trening-partnera, u ovom slučaju, Hrvoja Čukmana. Njegovih 49.30 odlazi u povijest, a Sven je sada novi rekorder s točno istrčanih 49 sekundi!

Ovdje je trčao i Mateo Kovačić, ne u istoj skupini, tako da je njegov plasman za jedno mjesto slabiji, a rezultat je blizak ovom (49.21). Očito je njegova skupina bila malo brža od željenog, ali nema veze, Mateo je ključno odradio prošli vikend kada je postao prvak Hrvatske ove discipline. 

Tek smo krenuli s 2. mjesecom, a tri rekorda već imamo, poželimo samo da se u ovom nizu nastavi, bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.