Logo
Ispiši ovu stranicu

Na razini najboljih rezultata: Kovačić završio s nastupom u kvalifikacijama, sveukupno 32. junior u svijetu

Veliki ekran na Hayward Fieldu Foto: AK Agram Veliki ekran na Hayward Fieldu

Prošao je prvi dan Svjetskog prvenstva za juniore i juniorke gdje je od naših članova nastupao Mateo Kovačić na 400m.

Trčalo se u 7 skupina, a sveukupno je nastupilo točno 50 natjecatelja, među njima se Mateo sveukupno pozicionirao na 32. mjesto. U svojoj skupini je na kraju osvojio 6. mjesto, a u cilj je ušao s vremenom 48.03 što je njegov treći najbrži rezultat sezone.

Zanimljivo, isto vrijeme istrčao je prije malo više od dva tjedna na međunarodnom susretu juniorskih reprezentacija. Za prolazak u polufinale trebalo je istrčati osobni rekord (47.55) ili biti pozicioniran u drugu skupinu gdje su direktno ulazili trkači s 47.96 i 48.06 (govoreći u teoriji - jasno je kako bi svaki novi trkač promijenio razvoj utrke u toj grupi).

Naspram prošle godine i njegovog nastupa na Svjetskom mlađejuniorskom prvenstvu, rezultatski je već očigledno napredovao, a sada i plasmanski, tada je bio sveukupno 38. Nema sumnje da će današnje utrka na Hayward Fieldu Mateu izrazito značiti kao jedno veliko iskustvo za neka buduća velika međunarodna natjecanja kao što je npr. Europsko juniorsko prvenstvo koje je na rasporedu iduće godine.

Čestitamo na ostvarenom, a sam nastup na ovom natjecanju u samom startu nije malena stvar!

  • Natjecanje: Svjetsko prvenstvo za juniore i juniorke
  • Mjesto: Eugene (SAD)
  • Datum: 22.7.2014./23.7.2014.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.