Logo
Ispiši ovu stranicu

Kovačić, Lazarić, Pravdica i Renić na 11. Europskom mlađeseniorskom prvenstvu

Paolo Lazarić, Ivana Renić, Mateo Kovačić i Filip Pravdica Foto: Renato Branđolica/AK Agram Paolo Lazarić, Ivana Renić, Mateo Kovačić i Filip Pravdica

Nema mirovanja što se natjecanja tiče, štoviše, ovaj tjedan od 13. do 16. srpnja održava se Europsko prvenstvo do 23 godine u svom 11. izdanju, a tamo očekujemo nastupe naših četvero članova.

Natjecanje će se održati u Poljskoj, Bydgoszczu koji je u posljednje vrijeme zaredao za organizacijom velikih natjecanja i zaista je sjajna stvar za sport, ali i atletiku da postoje ovakvi gradovi koji su uvijek spremni organizirati natjecanja na dostojnom nivou. Vjerujemo da će tako biti i ovdje. Hrvatsku reprezentaciju predvodi nitko drugi nego olimpijska pobjednica Sara Kolak kojoj i ovim putem želimo da opravda očekivanja te donese titulu kući.

Od naših očekujemo nastupe Matea Kovačića (400m), Paola Lazarića (vis), Filipa Pravdice (dalj) i Ivane Renić (20km hodanje). Tu je trebao biti i Arijan Islami u bacanju diska, ali za razliku od jednog prošlogodišnjeg turista u Bdygoszczu, naš član se nije htio svrstati u tu kategoriju te je radi ozljede otkazao nastup.

Ovo specifično natjecanje obuhvaća samo tri godišta, na ovom izdanju su to osobe rođene od 1995. do 1997. godine. Općenito je postojanje mlađeseniorske kategorije prisutno kako bi pokušalo olakšati (možda čak i zaštititi) ulazak atletičara i atletičarki u seniorski staž. Svjetskog prvenstva (još) nema, ali zato nam je tu Europsko koje sada već ima lijepu tradiciju iza sebe, a ona će se nastaviti i u 2019. godini kada je predviđeni domaćin Švedska.

No da se vratimo na naše članove, njihove (prve) nastupe očekujemo već od četvrtka, točnije:

  • Filip Pravdica - Kvalifikacije, skok u dalj u 11:45h (četvrtak)
  • Mateo Kovačić - Kvalifikacije, 400m u 12:40h (četvrtak)
  • Paolo Lazarić - Kvalifikacije, skok u vis u 17:40h (četvrtak)
  • Ivana Renić - Finale, 20km hodanje u 11h (nedjelja)

U danima koje slijede najavit ćemo detaljnije njihove nastupe, a do tada svim sudionicima želimo puno sreće i što uspješnije nastupe!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.