Logo
Ispiši ovu stranicu

IN AND OUT Farkaš i Šmid na 49. izdanju Balkanskog juniorskog prvenstva

Leonarda i Tina nakon dvorane nastupaju i na otvorenom Foto: Renato Branđolica/AK Agram/ABAF Leonarda i Tina nakon dvorane nastupaju i na otvorenom

Nakon dvoranskog Balkanskog U20 prvenstva, Leonarda Farkaš i Tina Šmid u istoj godini će imati priliku nastupa na istom natjecanju kada je otvorena sezona u pitanju.

Bez lažne skromnosti radi se o očekivanim pozivima izbornika Drage Palčića, posebice nakon uspješnog vikenda u Rijeci gdje se Leonarda okrunila dvostrukom titulom juniorske prvakinje Hrvatske na 3000 i 5000m, a Tina stigla do naslova u disciplini 1500m uz najbržu utrku u životu!

Samo natjecanje ove godine održava se u neobičnom terminu utorak i srijeda 2. i 3. srpnja što je nešto ranije od prvotnog termina u kalendaru. Natjecanje je bilo predviđeno za četvrtak i petak 5. i 6. srpnja, ali kako to obično biva s ovim natjecanjima, pomaci se znaju događati.

Ovaj je možebitno malo zakomplicirao situaciju kada su u pitanju izvankonkurencijski nastupi u Rijeci ovaj vikend (posebno nedjelju) te možebitno onemogućio veći broj mlađih (U18) juniora da nastupaju u Cluj-Napoci (Rumunjska), ali s obzirom na to da oni ionako imaju svoje uzrasno natjecanje, možda je ovaj splet okolnosti i bolja varijanta.

Vrijeme će pokazati, a naše članice bi trebale nastupiti svaka u jednoj disciplini: 

  • Leonarda Farkaš - 3000m, 21:00h (prvi dan, utorak) i 5000m, 8:00h (drugi dan, srijeda)
  • Tina Šmid - 1500m, 18:45h (drugi dan, srijeda)

Ujedno je ovo i jedna od zadnjih šansi za ispunjenje norme kada je Europsko juniorsko (U20) prvenstvo u pitanju.

Puno sreće želimo našim djevojkama i ostatku reprezentacije!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana