Logo
Ispiši ovu stranicu

Dudince 2018. za pamćenje: Ivana Renić do norme za EUROPSKO PRVENSTVO, Bruno Erent do novog hrvatskog rekorda!

Ivana Renić uspjela ono što je nekad bilo nezamislivo Foto: Renato Branđolica Ivana Renić uspjela ono što je nekad bilo nezamislivo

Sedmu godinu za redom skupina atletičara našeg kluba sudjelovala je na hodačkom mitingu visokog ranga u slovačkim Dudincama.

Kvalitetu natjecanja potvrđuju imena pobjednika – na 50 km prvi je ciljem prošao domaćin Matej Tóth, aktualni olimpijski pobjednik, a na 20 km najbrži je bio Kolumbijac Éider Arévalo, svjetski prvak iz Londona. Kod žena na 20 km pobjednica je bila također iz Kolumbije - Sandra Lorena Arenas, petoplasirana u Londonu, a druga je bila Čehinja Anežka Drahotová, koja je vlasnica svjetskog juniorskog rekorda.

Od hrvatskih natjecatelja ponovno se iskazao Bruno Erent te poboljšao osobni i hrvatski rekord u hodanju na 50 km za 39 sekundi, odnosno na 4;12:22. U hrabrom nastupu sve do 38. kilometra bio je u tempu norme za Prvenstvo Europe koje će se ove godine održati u Berlinu. No i ovaj rezultat je bio vrlo zapažen te Bruno osvaja odlično 12. mjesto u konkurenciji 25 natjecatelja.

Zanimljivost je čak devet odustajanja u ovoj konkurenciji, što oslikava ogromne zahtjeve najduže atletske discipline.

Ivana Renić bila je u cilju peta od devet žena koja su se zaputile u pionirsku avanturu u ženskoj „pedesetki“ koja će se ove godine po prvi put održati u okviru Prvenstva Europe u atletici.

Ivanin rezultat bio je 4;46:27, što je znatno bolje od postavljene norme (4;50:00), ali ne znači da je to postigla s lakoćom. Hodanje 50 km je nemilosrdna disciplina u kojoj je skoro nemoguće održati tempo kretanja od starta do završetka pa je nužno imati određenu rezervu za zadnje kilometre.

Ali Ivana je tu rezervu unijela u cilj, što oslikava podatak o prolaznom vremenu na polovici utrke (2;23:22), odnosno drugih 25 km hodala je brže nego početnih, što je rijetkost, posebice za mlade atletičare, a Ivana je s 21 godinom najmlađa hodačica koja ima normu za europsko prvenstvo!

Zanimljivost je i da će se ovim nastupom uvrstiti na 7. poziciju između 14 žena s ovogodišnje europske rang liste hodanja 50 km. Sve su to reference koje daju dodatnu vrijednost ovom strašnom uspjehu i postignuću.

Na natjecanju smo imali i dvije predstavnice u kategoriji mlađih juniorki na 5 km, koje su osvojile 2. (Eli Pevec) i 3. poziciju (Bruna Janček), u konkurenciji 11 mladih hodačica iz 4 države. Djevojke su pokušale postići normu za europsko mlađejuniorsko prvenstvo, ali za to će biti još prilike tijekom sezone.

Velike čestitke za naših četvero predstavnika, a posebno smo ponosni na Ivanu, koja, nakon sudjelovanja na mlađejuniorskom svjetskom prvenstvu i mlađeseniorskom europskom, ima priliku biti prva hodačica iz Hrvatske koja će nastupiti na seniorskom prvenstvu Europe! Pothvat(i) vrijedni divljenja, bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2018 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.