Logo
Ispiši ovu stranicu

Dora Filipović uvjerljivo najbolja mlađa juniorka Balkana na 400m, Penezić srebrni na 4x100m, Kožuhar 4. s osobnim!

Prvi puta 'ispod' 56 sekundi - Dora Filipović Foto: Renato Branđolica Prvi puta 'ispod' 56 sekundi - Dora Filipović

Odlično su u Slivenu, Bugarskoj na Prvenstvu Balkana za mlađe juniore i juniorke nastupali Dora Filipović, Bruno Penezić i Zlatko Kožuhar.

Iz utrke u utrku, Dora Filipović je sve brža i brža na 400m, a podsjetit ćemo vas da u ovoj disciplini nastupa tek od ove godine. Uvijek borbena i beskompromisna Dora danas je po kiši istrčala novu briljantnu utrku, bržu od 56 sekundi, u cilj je ušla s 55.96 što je ujedno i njezin novi osobni rekord! Ostatak konkurencije naprosto nije mogao odgovoriti ovakvom zahtjevu, drugoplasirana je istrčala 57.07, ostale su još kasnije ulazile u cilj.

Ovo je zaista i sjajna najava uoči Europskih kvalifikacija za Olimpijske igre mladih koje su na rasporedu u Baku (Azerbejdžan) od 30. svibnja do 1. lipnja. Zanimljivo, prošle godine je na istom natjecanju (Edirne, Turska) u ovoj disciplini slavila upravo naša Anamarija Petters. To bi značilo da i drugu godinu zaredom, najbolja mlađa juniorka s ovih prostora dolazi upravo iz našeg kluba! 

Nije to bilo sve od Dore, kasnije je kao i prošle godine nastupala u štafeti 4x100m gdje je trčala 2. izmjenu, a štafetu su uz nju sačinjavale Patricija Tirić, Klara Barnjak i Glorija Rožmarić. Potonja je u cilj ušla u cilj s vremenom 48.10 što im je na kraju donijelo odličje srebrnog sjaja što znači da se Dora doma vraća s dvije medalje kući.

Dora je bila jedina od naših mlađih juniorki, ali zato smo imali dva mlađa juniora odnosno kadeta. Zlatko Kožuhar je nastupao na 2000m zapreke gdje je ostao na korak do medalje kao četvrtoplasirani, a značajno je popravio svoj osobni rekord istrčavši spomenutu dionicu sa zaprekama za 6:22,89! Nadmašio je svoj prijašnji najbolji rezultat za skoro 28 sekundi, zaista vrlo lijepo poboljšanje.

Do osobnog rekorda na otvorenom došao je i Bruno Penezić skočivši u dalj 6.65 što mu je na kraju donijelo vrlo dobro 5. mjesto! Bruno je bio raspoložen, tu su još bila i dva skoka od 6.62 i 6.55. U ovoj disciplini je bio najmlađi natjecatelj, ali u konačnici je pokazao kako godine ne igraju ulogu i nastavio s dobrim nastupima.

Nakon dobrih skokova trebalo se pripremiti i za jednako dobro, ako ne i bolje trčanje u disciplini 4x100m. To se i dogodilo, naš Bruno je zajedno s Karlom Fabijanom, Ivanom Đukićem i Patrikom Finekom stigao do srebrne medalje! Svoje medalje dečki su zaslužili zajedno istrčavši 43.09.

Čestitamo Dori, Zlatku i Bruni na svemu postignutom danas, bravo!

  • Natjecanje: Prvenstvo Balkana za mlađe juniore i juniorke
  • Mjesto: Sliven (Bugarska)
  • Datum: 15.5.2014.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.