Logo
Ispiši ovu stranicu

ČUDESNA UTRKA SVENA CEPUŠA Seniorski prvak Balkana na 800m s normom za EP u Berlinu! (VIDEO)

Trenerica Ćulibrk i Cepuš Foto: AK Agram Trenerica Ćulibrk i Cepuš

Drugi dan seniorskog prvenstva Balkana donio nam je poseban highlight, spektakularnu i nezaboravnu utrku Svena Cepuša na 800m kojom je postigao niz velikih, velikih stvari!

Kao što smo pisali u izvještaju nakon Svjetskog juniorskog prvenstva kada je završio s nastupom u polufinalu kao 11. na svijetu, ostao je dojam kako je Sven tada malo prekasno krenuo u svoje ubrzanje i siloviti finiš. Osobni rekord je bio istrčan i samim time jedno zadovoljstvo je bilo prisutno, ali imate i onu drugu stranu priču kada želite da netko ostvari ono što zaista i može. Srećom, pa nismo dugo čekali, samo tjedan dana.

Jer na greškama se uči, i on je odmah u idućoj utrci pokazao koliko može i na koncu, koliko smo svi mi i znali da zaista vrijedi! Prvi krug trčalo se otprilike u prolazu od 52-53 sekunde, 600 metara na 1:20 i onda je krenulo ono što smo dugo čekali, a to je upravo da ne okoliša i čeka s 'finišem' već da hrabro krene naprijed u pravom trenutku. Isplatilo se samo tako.

'Prelomio' je upravo na tom prolazu od 600 metara i već na ulasku u posljednjih 200 metara počeo se odvajati od ostatka konkurencije. I u takvoj želji i brzini posljednjih 100 metara je bio jednostavno nezadrživ i pobjeda više nije bila upitna.

Ciljem prolazi u vremenu 1:47,51! Veličanstven rezultat koji ne samo da je vrijedan naslova najboljeg osamstometraša Balkana te norme za Europsko prvenstvo u Berlinu već je to i najbrži 7. rezultat svih vremena u Hrvatskoj! Ako ne bi računali ručno izmjerena vremena onda bi to bio i 5. najbolji rezultat Hrvatske svih vremena!

Nedaleko je to čak i od juniorskog rekorda Hrvatske Predraga Melnjaka, od 1:47,2 (ručno mjeren) i nakon 1:48,16 našeg Marina Bloudeka od prošle godine, njegov rezultat postaje najbolji ne samo juniorski hrvatski rezultat tisućljeća, već i seniorski hrvatski rezultat tisućljeća!

Ovako brzog hrvatskog trkača nismo vidjeli već skoro 10 godina - Jure Božinović je 6. rujna 2008. godine u Brugneri trčao 1:47,59, a sada ćemo pamtiti 21. srpnja i Staru Zagoru.

Iako i dalje vjerujemo da može još brže od ovoga, bez daljnjega, ovo je utrka života Svena Cepuša i zaslužuje sve čestitke jednako kao i njegova trenerica Ljiljana Ćulibrk. Svaka čast!

Na samom kraju pratili smo štafete 4x400m koje su bile također na visokoj razini. Ženski sastav je sačinjavala naša članica Wanda Haber Zelanto uz Luciju Pokos, Idu Šimunčić i Kristinu Dudek, a njihovo zajedničko vrijeme na kraju je točno 3:40,00. Nisu bile ni daleko od medalje, pripala im je 4. pozicija.

Zato je to uspjelo muškom sastavu gdje su uz našeg Hrvoja Čukmana i Matea Kovačića bili Mateo Parlov i David Šalamon, a konačno su istrčali 3:09,04 i tako zaslužili nova odličja!

Svima, ali naravno, posebno Svenu, sve čestitke!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.