Međunarodna natjecanja

Čestitamo Sandri Elkasević i Filipu Mihaljeviću, europskoj prvakinji (7x) i europskom doprvaku

Zlatno-srebrna kombinacija u Rimu Foto: Reuters Zlatno-srebrna kombinacija u Rimu

Teško da je subota i drugi dan Europskog prvenstva mogao biti uspješniji za Hrvatsku.

Već je tu ranije bilo dobrih pojedinačnih nastupa hrvatskih reprezentativaca, ali svakako da su glavna svjetla pozornice bila usmjerene na bacačke discipline. Potpuno opravdano.

Sandra Elkasević je stigla do svog 7. uzastopnog naslova u svom prvom hicu bacivši 67.04 što je u startu već na neki način i 'ubilo' konkurenciju koja jednostavno više nije imala pravog odgovora na to, a i u nastavku natjecanja je najbolja europska diskašica imala nove kvalitetne hice.

Za to vrijeme Filip Mihaljević je iz serije u seriju bacao sve dalje i dalje kuglu te opet u zadnjoj seriji završio s najboljim hicem 21.20. Od njega je jedino (sukladno i očekivanjima) bio bolji domaći predstavnik Fabri s hicima preko 22 metra.

Koristimo priliku i ovim putem čestitati glavnim akterima na njihovim (novim) vrhunskim ostvarenjima kao i njihovim stručnim timovima, obitelji i aktualnim klubovima u kojima se nalaze.

Raniji termin Europskog prvenstva nije ih smetao, štoviše, možemo im samo poželjeti rast i nastavak odlične forme za još dva mjeseca kada ih očekuju još veći ispiti na Olimpijskim igrama. No onaj prvi je već više nego lijepo ispunjen te je sigurno to sada jedno i rasterećenje, ali i motiv više za sve ono što slijedi. Još jednom - bravo i bravo!

  • Mjesto: Rim (ITA)
  • Datum: 8.6.2024.
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook