Logo
Ispiši ovu stranicu

Balkansko mlađejuniorsko prvenstvo: Srebrna štafeta, 4. Dubajić, 9. Mačković (VIDEO)

Luka i Eva Foto: AK Agram Luka i Eva

U Istanbulu se održalo Prvenstvo Balkana do 18 godina na kojem su u hrvatskoj reprezentaciji od naših članova nastupili Luka Dubajić i Eva Mačković, kako pojedinačno tako i štafetno.

Spomenuti duo nastupao je na 100 metara pa 4x100 metara štafeta.

Luka je uspio istrčati identično vrijeme i u kvalifikacijama i u finalu, doduše u malo drugačijim uvjetima. Tako je bio drugoplasirani kvalifikant svoje skupine čime je izravno zaslužio prolaz u finale gdje na koncu ciljem prolazi kao četvrtoplasirani. Izostala je malo bolja startna reakcija iako je drugi dio utrke bio bitno bolji. Istrčano vrijeme je 11.15, u kvalifikacijama je vjetar lagano puhao u leđa (+0.5), a u finalu kada je već malo i zahladilo uz pljusak je izmjereno -1.0.

Posebno se to osjetilo kod ženskog finala koje je rezultatski na kraju bilo slabije od onog kvalifikacijskog, a tamo je nastupala Eva koja je rezultatom sezone (12.38) ostala na plasman do finala kao devetoplasirana. Šteta, samo dvije stotinke nedostajale su do ove dodatne utrke, ali s druge strane, zapamtit ćemo "SB".

U 4x100m ženskoj štafeti trčala je kao 2. izmjena, a ostale tri trkačice u štafeti bile su Natalija Švenda, Petra Cokarić i Josipa Cecić. Malo je nedostajalo djevojkama do medalje, pripalo im je 4. mjesto, a vrijeme je bilo 48.47.

Uspješnija je bila muška štafeta u sastavu s dva Cika (Lukas i Stjepan Jan), našim Lukom i Manuelom Jandrokovićem. Oni su zajedničkim snagama ostvarili 43.14 i tako zaslužili srebrno odličje tj. titulu viceprvaka Balkana u ovoj disciplini!

Štafetama nije baš bilo jednostavno na ovom natjecanju jer su došli kao zadnji na red, a tad je već stvarno bilo nelagodno po pitanju uvjeta i temperature te se svakom sekundom iščekivao start.

Čestitamo svim hrvatskim reprezenativcima na medaljama, rezultatima i plasmanima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana