Logo
Ispiši ovu stranicu

Agramovci u snježnoj Ljubljani na maratonu i polumaratonu

"Snježni" logo ljubljanskog maratona Foto : Ljubljana maraton "Snježni" logo ljubljanskog maratona

Glavni grad Slovenije bio je domaćin 17. po redu Ljubljanskog maratona na kojem su nastupali Kristina Štefanec, Goran Murić i Marin Galić dok je na polumaratonu nastupao Zoran Poznanović.

Opće poznato je kako dugoprugašima uvijek više odgovara nešto hladnije vrijeme, ali ipak drugačija priča su uvjeti u kojima je temperatura na nuli (ili još niže) i uz to snijeg neumorno pada. Ipak, naše trkače to nije sputalo i ostvareni su vrlo dobri rezultati. 

Goran Murić je istrčao 2:38:58 čime nije uspio postići svoj novi osobni rekord, ali u drugačijim okolnostima rezultat bi sigurno bio još bolji. Zahvaljujući njemu je osvojio 14.mjesto, a uz to spomenimo kako je današnjim vremenom bio i najbrži hrvatski trkač na ovom maratonu!

Marin Galić je nakon nedavnih 3:46:31 na maratonu u Zagrebu ovdje bio znatno brži i s 3:42:58 je zauzeo 486. mjesto. Konkurencija je bila strahovito brojna, spomenuti uvjeti se nisu negativno odrazili na odaziv trkača. Nastupilo je preko 1000 trkača, a ako ćemo biti precizniji, reći ćemo broj 1006. Tako da Marin svojim plasmanom i rezultatom pripada "gornjem domu" što se rezultata tiče.

Na ženskom maratonu je konkurencija bila očekivano manja, ali zato kvalitativno ništa slabija. U konkurenciji od 183 trkačica nastupala je i naša Kristina Štefanac koja je uz to postigla i vrlo dobar rezultat! Istrčanih 3:53:40 naći će svoje mjesto u najbržih ovosezonskih 30 rezultata u Hrvatskoj, a uz to je svoj nastup završila na 80. mjestu. Sigurno nije bilo jednostavno trčati ovu maratonsku utrku, na stranu i vremenski uvjeti, zagrebački maraton Kristina nije uspjela završiti i trebalo je pronaći dodatne snage za novi nastup nakon nepunih mjesec dana. Eto, izuzetno nam je drago kako je u tome uspjela, sigurno će u daljnjim nastupima biti još bolja poput Marina koji je već krenuo u tom smjeru.

Ako vam je na maratonu impresivno zvučala brojka od 1006 trkača, sigurno ćete barem jednako biti impresionirani brojkom od 4066 trkača na polumaratonu! Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo kako je među tom "ruljom i gomilom" nastupao naš član Zoran Poznanović i ostvario plasman među prvih 100! Bio je još brži i bolji od ovosezonskih zagrebačkih 1:23:27, ovdje je s 1:22:31 osvojio 95. mjesto. Lijep uspjeh za Zorana, veselimo se idućim koji sigurno slijede.

Čestitamo svima na rezultatima i plasmanima!

  • Natjecanje: 17. Ljubljanski maraton
  • Mjesto: Ljubljana (SLO)
  • Datum: 28.10.2012.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana