Logo
Ispiši ovu stranicu

3 NORME U JEDNOM DANU! Cepuš, Lončarek i Šimić za EP u dvorani i Glasgow

Sven, Ivana i Ana Foto: instagram Sven, Ivana i Ana

Teško se sjetiti jesmo li ikada imali ovako uspješnu subotu u kontekstu međunarodnih natjecanja...

Lončarek u kvalifikacijama odmah do norme za Glasgow

Nakon 8.32 prošle subote u Beču, Ivana Lončarek vratila se na istu lokaciju s ciljem da bude još brža i bolja, i u tome je uspjela odmah u kvalifikacijskoj utrci gdje je istrčala 8.23 i tako nadmašila 8.24 što je norma za Europsko prvenstvo u dvorani ove godine!

Finale je bilo neznatno sporije, vrijeme od 8.28 donijelo joj je potvrdu najbolje preponašice u ovoj šarolikoj međunarodnoj konkurenciji. Ujedno je to i druga pobjeda u dva vikenda u ovoj disciplini. Trčala je još i 60m i s 7.62 prošla u finale na kojem ipak nije nastupila.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Atletski Klub Agram (@ak_agram)

No bitniju i važniju utrku već je prije istrčala.

Šimić tradicionalno sjajno otvaranje dvoranske sezone

Nakon toga u Hustopeču sukladno najavi na jakom međunarodnom visaškom mitingu skakala je Ana Šimić i možemo sada reći, tradicionalno dobro otvorila dvoransku sezonu jer je preskočila 1.91m!

Bilo je ponešto problema i 'čupanja' na 1.85m, ali nakon 3. uspješnog odmah se iz prve preskočilo 1.88 i zatim u drugom pokušaju stižemo do spomenutog rezultata koji donosi ispunjenje (u ovoj godini) norme za Glasgow.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Atletski Klub Agram (@ak_agram)

Tako će Ana imati novu priliku nakon 2016. godine i Beograda tražiti svoj put u finale, a tamo je onda sve moguće.

Cepuš do čak 2 norme i rekorda u 1 utrci

Da ne bi sve ostalo na ženskom rodu pobrinuo se Sven Cepuš na najdaljoj lokaciji, u 'svom' Texasu konačno je nakon 600 jardi trčao i 800 metara što je svakako disciplina koja nama više odgovara, a vidimo posebice i njemu s obzirom na najnovije postignuće!

Naime, u jednoj snažnoj utrci gdje je bio 'tek' 6. Sven je istrčao točnih i sjajnih 1:49,00 čime je 'ubio dvije muhe jednim udarcem' s obzirom da je ostvario normu za Europsko dvoransko prvenstvo, ali već sada je potvrdio Europsko prvenstvo do 23 godine koja iznosi točno toliko.

U ovim disciplinama nije čest slučaj da se u dvorani potvrdi norma za otvoreno, ali evo, trkači Svenove kvalitete to svakako mogu. Ujedno je ovime znatno nadmašio i hrvatski dvoranski mlađeseniorski rekord i nadamo se kako će nastaviti pružati još ovakvih utrka u sezoni koja slijedi!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Atletski Klub Agram (@ak_agram)

Da, s obzirom na njegov studij u Sjedinjenim Američkim Državama, moguće je kako Sven nažalost neće moći nastupiti u Glasgowu (3. mjesec) odnosno upitno je hoće li dobiti dozvolu, ali to je tema o kojoj ćemo neki drugi put kada budemo i više znali.

Čestitamo našim sjajnim atletičarima na jednako sjajnim postignućima, bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.