Logo
Ispiši ovu stranicu

16 hrvatskih reprezentativaca na Balkanationu i Susretu kadetskih reprezentacija

Hrvatski atletski savez Foto: HAS Hrvatski atletski savez

Dan prije ekipnog juniorskog prvenstva Hrvatske, očekuje nas jedna subota prožeta međunarodnim događanjima od Balkanationa i Međunarodnog susreta kadetskih reprezentacija Češka, Hrvatska, Mađarska, Slovenija i Slovačka.

Balkanation je nakon prošlogodišnje premijere očito dobio 'palac gore' i u slovenskom Velenju će se održati 2. izdanje. Podsjećamo, zapravo se radi o Ekipnom seniorskom prvenstvu Balkana na kojem su već prošle godine nastupala dva naša člana odnosno članica. Dora Filipović će ponoviti sudjelovanje, ovaj puta na 100m i 4x100m koja će ovaj puta biti mješovita što bi značilo da trče 2 osobe ženskog i 2 osobe muškog spola.

U toj štafeti će biti i Bruno Penezić, a u još jednoj 'mix' štafeti (4x400m) očekujemo nastup Matea Kovačića. Planirani polazak je u petak, 25. rujna, u 12 sati ispred Doma sportova, a planirani povratak je u nedjelju, 26. rujna, oko 11 sati prije podne. Naknadno smo doznali da je s obzirom na odustajanje drugih, poziv dobila i Laura Štefanac u bacanju koplja!

Slično vrijeme, samo posve drugo mjesto (Breclav, Češka) nastavlja se tzv. 'petoboj' kadeta tj. Međunarodni susret petero kadetskih reprezentacija među kojima je Hrvatska. Naših članova neće nedostajati, izbornik Srećko Opašić prema rezultatima postignutim u kvalifikacijama odnosno finalu kadetskog Kupa Hrvatske od naših je odabrao čak 6 kadeta i 6 kadetkinja!

Od kadeta su na popisu: Nikola Klarić (3000m), Antonio Frančić (100m prepone), Bruno Rožman, Maksimilijan Međimorec (3000m hodanje), Karlo Bertina (disk i koplje) i Tomislav Blekić (kladivo).

Kod kadetkinja: Karla Puljko (100, 300 i 4x100m), Eli Pevec, Petra Štefanović (3000m hodanje), Petra Majetić (dalj i 4x100m), Marta Bošnjak (skok u vis) i Marija Balenović (kugla i kladivo).

S njima bi od stručnog vodstva iz našeg kluba na put trebali Krešimir Jurlin, Matija Jakopović, Marko Katalinić i Antonija Žalac.

Polazak za Breclav je u petak (25. rujna) u 9 sati ujutro ispred Doma sportova, a planirani povratak je u subotu (26. rujna) oko ponoći

Čestitamo svima na zasluženim pozivima i želimo im puno sreće u ova dva natjecanja! Uz to su tu želje za sretnim povratkom u Zagreb na Ekipno juniorsko prvenstvo Hrvatske koje na rasporedu u nedjelju.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana