Logo
Ispiši ovu stranicu

ZLATNI DOUBLE-DOUBLE Orešković najuspješniji kadet pojedinačnog prvenstva Hrvatske! (VIDEO)

Četvrostruki zlatni Marko Foto: AK Agram Četvrostruki zlatni Marko

Ovogodišnja kadetska-mlađekadetska generacija kombinirano gledajući bila je najuspješnija na cijelom natjecanju osvojivši 10 zlata, 7 srebra i 5 bronci što daje sveukupni 'skor' od 22 medalja. Za titulu najboljih presudilo je 1 srebro više naspram također sjajne generacije ASK-a iz Splita.

Tome je nesumnjivo najviše pridonio naš Marko Orešković koji je općenito bio najuspješniji (stariji) kadet natjecanja osvojivši 4 pojedinačnih zlatnih medalja u disciplinama 60m, 100m, 300m i 300m prepone!

S obzirom da ovaj puta štafete uopće nismo imali, tu ni nije imao priliku participirati, ali zato se i osvrćemo samo na pojedinačni kontekst u kojem je Marko bio jednostavno sjajan i teško je uopće odabrati u kojoj je disciplini bio najbolji.

Prva medalja je stigla na 60 metara gdje je istrčao i apsolutni osobni rekord s 7.31 unatoč malo jačem vjetru u prsa (-1.3).

Druga disciplina prvog dana bila je 300 metara gdje je isto tako bio suveren s istrčanih 36.08 što je bilo više nego dostatno za novu pobjedu!

Isto je uspio i na istoj dionici s preponama što bi možda bio osobni 'pick' autora teksta kao najzlatniju disciplinu od ove četiri prvenstveno radi općenito malo prakticiranja ove discipline, a i po dojmu je Marko djelovao vrlo smireno i kontrolirano, a opet istrčao vrlo dobrih 40.51 i to u prvoj, slabijoj skupini jer mu je ovo ujedno bio i prvi nastup u spomenutoj disciplini.

Završni čin bilo je 100 metara, utrka na razini najboljih i 11.44 je više nego dostatno za novu pobjedu i zaokruživanje savršenog stopostotnog pojedinačnog učinka ovdje. Ujedno je ovdje i obranio svoju prošlogodišnju titulu kada se odvijala bitno dramatičnija utrka.

Napeto ili ne, Marko je bio najbolji. Ujedno nas je ovime podsjetio na 2017. godinu kada je u Osijeku također osvojio 4 pojedinačna zlata, samo u konkurenciji mlađih kadeta (U14) i u malo drugačijem rasporedu disciplina - 60m, 80m prepone, 200m i dalj.

Sve u svemu, bio je ovo još jedan njegov vikend za sjećanje u kojem je pokazao svu raskoš svog talenta te superiornost u ovom uzrastu te je posve zasluženo jedan od onih koji je obilježio ovo natjecanje.

Sada slijede još veći izazovi i nastupi na (mlađe)juniorskim natjecanjima gdje se nadamo da će ponuditi još bolje utrke i rezultate.

Do tada zaslužuje sve čestitke, pohvale i veliki respekt! Bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete, kadetkinje, mlađe kadete i mlađe kadetkinje
  • Mjesto: Split
  • Datum: 15. i 16.6.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.