Logo
Ispiši ovu stranicu

ŽETVA REKORDA Hodači i hodačice spektakularno otvorili dvoransku sezonu!

Stanko, Hartl / Janček, Pevec i Krenek Foto: AK Agram Stanko, Hartl / Janček, Pevec i Krenek

Prvo ovogodišnje pojedinačno dvoransko prvenstvo održalo se u kategoriji mlađih seniora i seniorki tj. svih atletičara starih do 23 godine, a unatoč ranoj fazi sezone, bilo je puno hrvatskih rekorda, najviše od strane naših hodača i hodačica.

Prednost su dobile djevojke, a od naših su tu nastupale Eli Pevec, Bruna Janček, Klara Krenek i Petra Štefanović. Takav je bio i redoslijed.

Ciljem prva prolazi Eli koja tako postaje prvom povijesnom hodačkom dvoranskom mlađeseniorskom prvakinjom Hrvatske, a to je dodatno začinila hrvatskim seniorskim i juniorskim rekordom! Rezultat 15:29,18 brži je od dosadašnjih 15:37,18 Ivane Renić.

Ne samo to, vrijeme srebrne Brune (15:29,63) također je brže od navedenog, ali kako je Eli prva prošla ciljem, njezin rekord se broji i pamti. Ipak, Bruna je još uvijek mlađa juniorka i iz tog razloga ona utrku završava kao nova mlađejuniorska dvoranska rekorderka Hrvatske!

Zaključak dominacije dala je Klara s rezultatom 16:53,25 čime je zaslužila brončanu medalju. Nakon nje kao četvrtoplasirana ciljem prolazi Petra (17:39,26).

Eli Pevec, Bruna Janček, Klara Krenek i Petra Štefanović

Nakon njih su startali mlađi seniori, a nas su predstavljali Krešimir Hartl, Jurica Stanko i Tomislav Mikić

Posebno se istaknuo Krešo koji je napravio stvarno raritetan podvig i kao prvi s ulaskom u cilj postiže čak tri hrvatska rekorda u jednom! Konkretno, rezultat 14:38,82 vrijedan je hrvatskog seniorskog, juniorskog, ali i mlađejuniorskog rekorda Hrvatske! Bez daljnjega, impresivno. Ovime su Bruno Rožman i 14:54,37 poslani u povijest.

Jurica nam stiže kao drugoplasirani (14:57,53) i tako nastavlja sa svojim nizom medalja na državnim natjecanjima, a Tomo je 'opipao' teren za iduća natjecanja koja za njega slijede kao četvrtoplasirani s 20:28,82.

Krešimir Hartl

Drago nam je radi svih nastupa naših hodača i hodačica, a za rekordere i medaljaše se definitivno može reći kako su lijepo iskoristili mogućnost treniranja i pripremanja u atletskoj dvorani Zagreb.

Čestitamo svima na postignutim rezultatima i posebno na rekordima, vjerujemo da je ovo samo početak još jedne serije. Bravo!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe seniore i seniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 12.1.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana