Logo
Ispiši ovu stranicu

VIDEO: RUŽIĆ trostruki, a CEPUŠ dvostruki seniorski prvak Hrvatske!

Mateo i Sven Foto: AK Agram Mateo i Sven

Niz medalja, njih čak 29 osvajali su naši atletičari i atletičarke među kojima se posebno istaknuo Mateo Ružić, kako u pojedinačnom kontekstu tako i u štafetnom, a u tom smislu ga je na dostojan način pratio i Sven Cepuš.

Ponovno tri Agramera na postolju 400m

Njih dva vodili su zanimljivu borbu na 400 metara gdje je pobjeda pripala iskusnijem Mateu koji je tako nakon prošlogodišnjeg 4. mjesta pobjedonosno vratio naslov u 'svoje' vlasništvo s utrkom koja je vremenski iznosila 47.11 i svakako je jedna od boljih ovosezonskih.

Samo 5 stotinki sporiji bio je Sven s 47.16 čime je ostao na samo dvije stotinke do osobnog rekorda, a značajno poboljšao ovosezonski rezultat sezone.

Značajno je osobni rekord 'skinuo' Jakov Vuković koji je istrčao prvu utrku ispod 49 sekundi i to s 48.32 što je velik napredak i potvrda kvalitete koju smo znali da ima, ali je trebalo navedeno i demonstrirati. Time se pozicionirao odmah iza Matea i Svena te osvojio 3. mjesto! Vratio se i Hrvoje Čukman koji je prvih ovosezonskih 400 istrčao za 49.47 i 7. mjesto.

Samim time se dogodilo nešto što ne pamtimo, nakon prošlogodišnjeg uspjeha kada su sva tri naša člana (Čukman, Cepuš i Kovačić) bili na postolju, i ove godine je ostvaren identičan uspjeh, samo s dva nova imena, a Sven ostaje kao konstanta u ove dvije godine.

Šteta da istu ovu inspiraciju Vuković nije prenio na 800 metara gdje je bio šestoplasirani uz Luku Grubišića na 11. mjestu. 

No zato je Sven bio izrazito motiviran da uz obranjeni naslov doprvaka Hrvatske stigne i do prvog seniorskog naslova na ove discipline što je na koncu i napravio u utrci koja je imala nešto sporiji ritam, a onda je Cepuš napravio sebi potrebnu promjenu i ubrzanje u kojem je ubio svu napetost kroz zadnjih 200-injak metara i slavodobitno prošao ciljem s 1:53,22 što nije najbrže što može, ali treba nešto sačuvati i za idući vikend na Ekipnom prvenstvu Europe.

Rekordni Kolar i Dubajić na 200m uz medalje na 100m

Na 200m su Ružić i Čukman pokušali do medalja i nisu bili daleko, posebice Mateo s 21.97 za 4. mjesto, a Hrvojevih 22.54 je vrijedilo 7. mjesta.

Između njih se smjestio Luka Dubajić s 22.19 kao 5. čime je ostvario novi osobni rekord i tako nastavio u ovoj disciplini trčati iz utrke u utrku sve brže! Posebno to vrijedi za Alena Kolara koji je dočekao svoju prvu utrku ispod 22 sekunde i to s 21.86 čime je zaslužio brončanu medalju!

Vremenski su Alen i Luka bili nešto manje uspješniji na dvostruko kraćoj dionici, ali zato po plasmanima još bolji!

Konkretnije, Kolar je u finalu bio drugoplasirani s 11.01, a odmah iza njega kao trećeplasirani stiže Dubajić s 11.18. Same kvalifikacije su prošle nešto mirnije, tim više što je u finalima bilo pogrešnih (preranih) starteva pa je to bio i u slučaj u ovom muškom finalu.

Srećom, dečki su ostali mirni u startnom bloku i pružili utrke koje možda nisu bile najbrže ovosezonske, ali opet dovoljno dobre za dolazak na improvizirana postolja za zasluženo srebro i broncu.

Sjajne, motivirane i pobjedničke štafete

Kada imate ovako brze sprintere na raspolaganju, izvjesno je da možete složiti jednu više nego respektabilnu štafetu, kako na 100, tako i na 400 metara.

U ovoj kraćoj inačici, 4x100m imali smo jedan sastav koji su sačinjavali Vuković, Ružić, Dubajić i Kolar te uz korektne izmjene i dobre dionice dobili utrku brzu 41.84 čime dolazimo do obrane prošlogodišnje titule najbolje štafete u Hrvatskoj! Gledajući 2018. trčalo se bitno brže, ali i naš sastav ponudio je još bolje izdanje i tako zasluženo slavio.

Na 4x400m smo bili još uspješniji jer smo i tu reprizirali prošlu godinu te ne samo da nam je štafeta bila najbolja već je i ova druga stigla do medalje brončanog sjaja.

Točnije, za Agram I trčali su Zvonimir Ćurić, Jakov Vuković, Sven Cepuš i Mateo Ružić i s 3:14,75 premoćno slavili za 1. mjesto čime 6. godinu uzastopno imamo najbolju štafetu u državi kada je ova disciplina u pitanju! Vrlo dobar posao odradili su i Alen Kolar, Luka Grubišić, Luka Dubajić i Hrvoje Čukman za Agram II s 3:22,95 što je bilo više nego dostatno za brončana odličja.

Općenito našim štafetama idu pohvale za kvalitetan pristup i visoku motivaciju što su nesumnjivo demonstrirali i na samoj stazi.

Samim time se među njima najviše istaknuo Mateo Ružić koji je sudjelovao u obje pobjedničke štafete i tako pokazao kvalitetu u više sprinterskih disciplina čime je bio jedan važan faktor za postizanje spomenutih uspjeha.

Iz ovog popisa imena štafeta spomenimo kako Zvonimir Ćurić nije samo trčao 4x400m već nastupao i na 400m prepone gdje je zauzeo 4. mjesto s 56.83 što je blisko njegovom osobnom rekordu dok je za medalju ipak trebalo trčati 2 sekunde (i malo više) brže.

Čestitamo našima na ostvarenim uspjesima, kako pojedinačno tako i štafetno, bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 31.7 i 1.8.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana