Logo
Ispiši ovu stranicu

VIDEO: Čanić, Redžebašić (s hrvatskim rekordom) i Vinkešević dvoranske kadetske prvakinje Hrvatske!

Lucija, Zana i Laura nove su najbolje kadetkinje u dvorani sa svojim disciplinama Foto: AK Agram Lucija, Zana i Laura nove su najbolje kadetkinje u dvorani sa svojim disciplinama

Vikend na Velesajmu bio je rezerviran prvo za kadete i kadetkinje (subota) pa dan poslije za mlađe kadete i kadetkinje (nedjelja).

Kroz ovaj izvještaj osvrnut ćemo se na starije uzraste, tzv. U16 atletičare i atletičarke među kojima smo imali i najviše medaljaša (12) od ostalih klubova, čak duplo, a uz to pamtimo i jedan novi hrvatski rekord.

Zlatna Čanić okrunila veliki napredak

Prva je stigla na skoku s motkom, Lucija Čanić zaslužila je to u svom najboljem dosadašnjem nastupu u ovoj disciplini!

Počela je na 2.50, nastavila na 2.60 pa 2.70, 2.80 i 2.90 sve 'počistila' iz prvog pokušaja. Pratila ju je u stopu i natjecateljica iz Dinama, Šimić, a prijelomni trenutak dogodio se na 3 metra gdje Lucija preskače navedeno iz trećeg pokušaja (po prvi puta u karijeri), postiže novi osobni rekord i zasluženo postaje nova prvakinja ovog uzrasta!

Zanimljivo, prije godinu dana u isto ovo vrijeme prvi puta je ušla u svijet atletike i preskočila 2.10m. Razlika od skoro jednog metra, impresivno.

Nedugo zatim uslijedili su nam i novi nastupi gdje smo dobili još prvakinja.

Pobjednički i rekordni hod Redžebašić

Zana Redžebašić ove godine ušla je u svoju prvu godinu kadetskog staža i započela trijumfalno u hodanju na 2000m! Uz to je postavila i hrvatski mlađekadetski dvoranski rekord koji sada iznosi 11:04,15.

Od prvog metra je krenula u svoju solo utrku i jednako tako je završila. Imali smo još hodačica, Nika Hajnić osvojila je 5. mjesto (12:38,55), Gabrijela Lešić 8. (13:49,06) i Marija Batrac 9. (14:29,32). Gabrijela i Marija su ujedno i prvi puta hodale te uspješno završile sa svojim nastupom.

Prvakinja Vinkešević s više zlatnih hica

U bacanju kugle (3kg) najbolja je bila Laura Vinkešević i to kao jedina natjecateljica s hicima preko 12 metara! 

Odmah je u prvoj seriji započela s 12.60 i još bolje završila u 6. seriji s 12.65. Time je i značajno poboljšala dvoranski osobni rekord (za više od 2 metra), a i onaj važniji - apsolutni 'PB'.

Malo je nedostajalo Luciji Matić do bronce, samo 2 centimetra. Pružila je vrlo slične hice od kojih je najdalji bio u 4. seriji, ovaj puta je 11.48 bilo nedostatno za postolje, ali vjerujemo da će biti još prilika. Osobni rekord svakako je i to veseli.

Novo ime je Kristina Dragojević, osvojila je 9. mjesto s 8.54.

Perec do više medalja

Na 60 metara jedan dio konkurencije zasigurno je iznenadio Bruno Perec koji po rezultatu nije bio u najjačoj skupini, ali je istrčao 7.36 i tako zaslužio srebrnu medalju koja nije bila jedina.

U tim utrkama sveukupno se dobro pozicionirao Vito Kovačić kao 5. s 7.62. 

Kod kadetkinja blizu je bila Vita Penezić, stotinka ju je dijelila od medalje, a istrčala je novi osobni rekord od točno 8 sekundi za 4. mjesto. Karla Puntarić je zauzela 20. mjesto, 8.59 bilo je njeno vrijeme. 

Bruno je do nove medalje stigao na 200 metara, ovaj puta brončane, a pritom je izjednačio osobni rekord od 24 sekunde, što je pomalo rijetko (unutar dvije utrke), ali moguće je. Uz to je Adrian Fučkala zauzeo 10. mjesto istrčavši 25.54.

Tonka Kunac bila je naša najbrža trkačica kod kadetkinja s vremenom 27.38 čime je zaslužila 5. mjesto, a 12 stotinki sporija bila je sedmoplasirana Ana Krišto. Plasmanom od njih je nedaleko Nika Marković s 28.04 za 10. mjesto, Puntarić osvaja 17. mjesto s 28.82 dok Karla Herceg s 29.76 osvaja 29. mjesto.

Uz to, Tonka je ranije nastupala na 60m prepone gdje sa 9.55 sveukupno osvaja 7. mjesto.

Do medalje je Vito stigao na skoku u dalj. Sin sina vjetra ponudio je niz sjajnih skokova, tim više što mu je to bio i prvi službeni nastup u ovoj disciplini. Otvorio je s 5.73 da bi završio s 5.95 čime je zaslužio svoje prvo srebro, vjerujemo ne i zadnju, ne samo po pitanju sjaja medalje!

Uz njega su još skakali Haoxi Chen i Filip Szabo sa skokovima od 4.90 i 4.62 za 11. odnosno 11. mjesto. Filip je i trčao prepone, 9.94 donijelo mu je 5. mjesto.

Isto tako je i Vita u napetoj borbi centimetra ovdje sa skokom u 3. seriji došla na svoje skočivši 5.26 čime je zaslužila srebro i titulu doprvakinje Hrvatske ovog uzrasta.

Ujedno je to i apsolutni osobni rekord, a isto je postigla i Ema Leko sa skokom od 4.76 za 7. mjesto. Druga Vita, ali Škiljo, skočila je skoro 4 metra, 3.98 bilo je za 23. mjesto

Gabrić, Kožul i Viljac doprvaci osobnim rekordima

Srebro smo vidjeli i na 1000 metara! Niko Kožul istrčao je 2:50,94 u svojoj skupini, a kako je u idućoj (nominalno jačoj) samo jedan trkač bio brži, Niko sada kompletu hodačkih medalja pridodaje i trkačku te pokazuje kako se odlično snalazi u više grana.

Vito Carlo Fadini jedan je od debitanata, 3:00,81 je bilo njegovo vrijeme za sveukupno 9. mjesto.

Kadetkinje trče nešto kraćih 600 metara, a tu smo gledali standardno bogatu konkurenciju, što kvalitetom tako i kvantitetom. U njoj se uspješno snašla Lorena Gabrić u najbržoj utrci (za nju) do sad gdje je osvojila srebro s 1:40,70! Dosta toga se po običaju rješavalo u finišu, zadnjih 50 metara na izlasku iz zavoja.

 

Lidija Batrac pružila je jednu od onih utrka kada date zaista sve od sebe, njenih 1:45,56 sveukupno je vrijedilo 9. mjesta.

Na 1500 metara imali smo predstavnicu u liku Petre Keleković koja je pobijedila u svojoj skupini s 5:27,37 (prva dvoranska utrka u ovoj disciplini) i sveukupno bila sedmoplasirana. Podsjetimo, Petra je tek sad počela s kadetskim stažom (prva godina).

U disciplini 3000 metara Karlo Viljac je pružio svoju najbržu utrku do sada i s 10:17,30 također osvojio srebro, a u ovu utrku ušao je s rezultatom sporijim od 11 minuta što jasno sugerira vrlo lijep napredak u razmaku od ovih par mjeseci. Nastavi li ovako i ostane li fokus na mjestu, mogli bi vidjeti još brže utrke, možda čak i ispod 10 minuta...

Trčao je i Vid Berković, 11:33,62 donijelo mu je 6. mjesto. U muškom hodanju imali smo jednog, ali hrabrog predstavnika Filipa Jurića koji je s 14:46,46 završio utrku na 4. mjestu.

Kugla (4kg) bila je poprilično stisnuta u borbi za 3. mjesto gdje nije daleko bio Hrvoje Šaravanja kao petoplasirani pa i Sai Samardžija kao osmoplasirani. Po broju pozicije možda to ne zvuči tako, ali bronca je bila 12.37, a Hrvoje je bacio 12.26, a Sai 12.03.

Srebrne štafete

Na 4x200m obje štafete bile su nam srebrne što nije bio slučaj prošle godine.

Posebice se to odnosi na kadetkinje gdje smo ovaj puta imali respektabilan sastav koji je opravdao očekivanja. Marković, Kunac, Krišto i Penezić zajedničkim snagama su istrčali 1:49,41 što je sveukupno vrijedilo 2. mjesta.

Dečki su obranili poziciju iz 2019., a za to je trebalo trčati 1:42,26, a Chen, Fučkala, Kovačić i Perec uspjeli su u tome i tako zaslužili 2. poziciju.

Time je zaključena još jedna uspješna subota na Velesajmu.

Čestitamo svima koji su sudjelovali u tome i na svemu ostvarenom!

  • Natjecanje: Dvoransko prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 8.2.2020.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.