Logo
Ispiši ovu stranicu

U23 HRVATSKI REKORD Svaline na 7. Karlovačkom Ceneru, Bratulić najbrži hrvatski trkač! (VIDEO)

Tijekom utrke - prva ti hrvatska trkača, Bratulić, Svalina i Kožuhar Foto: AK Agram Tijekom utrke - prva ti hrvatska trkača, Bratulić, Svalina i Kožuhar

Nakon prošlogodišnjeg juniorskog hrvatskog rekorda na 10km Sandre Šrut, i ove godine smo dočekali novi najbolji rezultat u povijesti Hrvatske kada je u pitanju ova disciplina, i to u jednoj uzrasnoj kategoriji više. Osim samog postignuća na razini države, bilo je tu i puno osobnih najboljih rezultata.

Kako i priliči ovom natjecanju, organizacijski je to ponovno bilo na visokom nivou pa samim time je i logično da su se postizali i takvi rezultati.

Petar Bratulić do današnjeg dana držao je dvostruki mlađeseniorski rekord Hrvatske na 10km s 32:23. Zašto dvostruki? Pa zato što je unutar godine dana u dva navrata trčao identičan rezultat. Zanimljiva situacija koja se rijetko događa, ali nije nemoguća.

Današnjom utrkom taj rezultat odlazi u arhive, a kao novi će se istaknuti 32:08 Filipa Svaline koji je to službeno istrčao i time se plasirao na 2. mjesto od hrvatskih trkača. A ispred njega bio je upravo Petar koji će biti zadovoljan da je (osim činjenice kako je bio najbrži hrvatski trkač na 10km) istrčao i svoj novi osobni rekord tj. 31:56 što bi značilo i prvu važeću utrku u karijeri ispod 32 minute!

Nije to sve, povratnik iz Sjedinjenih Američkih Država za ovo ljetno vrijeme, Zlatko Kožuhar, također je istrčao svoje najbrže vrijeme na cesti, 32:32, time je zauzeo 3. mjesto. Bilo je za očekivati njegov novi osobni rekord, tim više što je ove godine u spomenutoj državi na stazi istrčao sjajnih 30:35,98 i tako ostao vrlo blizu norme za Europsko U23 prvenstvo.

U hrvatskom poretku naša tri trkača su najbrža, a u sveukupnom poretku zauzimaju pozicije od 10. do 12. mjesta. Blizu je i Domagoj Jakopović kao 14. odnosno 5. Hrvat s 33:23 što je skoro za minutu poboljšanje osobnog rekorda!

I kod žena smo imali predstavnice u tzv. "10km - elite" kategoriji gdje se najbolje od naših snašla Katarina Vukančić s 37:12 čime je bila 3. najbrža Hrvatica u ovoj utrci. Podsjetimo, već otprije Katarina na sličnoj distanci, ali ipak 'čistih' 10000m na stazi ima normu za Europsko mlađeseniorsko prvenstvo. Osim nje, tu su nam bile i Sandra Šrut te Ivana Grubišić s 40:30 i 41:58.

Zanimljivo je i za primijetiti da smo imali štafetu i to baš "Agram team" naziva u kojoj su trčale Tina Šmid, Lorena Bartaković i Ivan Vukančić te su zauzeli visoko 2. mjesto istrčavši zajedničkim snagama 36:11.

Vjerujemo da ima još naših članova-članica koji su nastupali, ali u samom pregledu rezultata ne postoji opcija filtriranja po klubu pa unaprijed ide isprika nekom ako je izostavljen u izvještaju.

Čestitke svima, bravo!

  • Natjecanje: 7. Karlovački Cener
  • Mjesto: Karlovac
  • Datum: 7.6.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana