Logo
Ispiši ovu stranicu

TOP 10 SVIH VREMENA HRVATSKE Zlatni Pravdica potvrdio najbolju sezonu karijere i 'odletio' do 7.91m! (VIDEO)

Filip Pravdica Foto: Renato Branđolica Filip Pravdica

Sjajna forma na otvorenom Filipa Pravdice poseban uzlet doživjela je na pojedinačnom seniorskom prvenstvu Hrvatske gdje je postao prvakom Hrvatske na dalju sa super dalekim, štoviše, najdaljim skokom karijere od 7.91.

Koliko se u dvorani ove godine tražio, toliko se u nastavku sezone na otvorenom definitivno pronašao, još od 5. mjeseca je počeo bitno dalje skakati te iz natjecanja u natjecanje samo podizati svoju razinu nastupa. Treba istaknuti kako je muški dalj ove sezone u Hrvatskoj zaista dobar i u vrlo malom razmaku pozicioniralo se više kvalitetnih daljaša, ali ako je tko imao najbolju konstantnost kroz ova tri mjeseca, onda je to svakako naš član.

Kulminacija svega toga viđena je na seniorskom PH gdje je već u prvoj seriji krenuo kvalitetno i sa skokom od 7.58 najavio da bi mogli vidjeti još jedan osobni rekord ove sezone. Podsjetimo, u nju je ušao s osobnim rekordom od 7.65 koji je u više navrata 'podizao' do 7.75. A onda se dogodila 5. serija i taj spektakularan skok koji je inače donio i još jednu euforiju više.

Naime, došlo je do malog 'šuma' u komunikaciji između sudaca i osobe na semaforu te je ona pokazala 7.97, te je u tom trenu krenulo slavlje radi toga što bi to bila i norma za Europsko prvenstvo u Berlinu. Ipak, tijekom toga se dogodila korekcija, ali ne možemo reći kako je oduševljenje splasnulo. U redu, možda malo ostaje gorak okus u tom nespretnom spletu okolnosti, ali biti nezadovoljan nakon svega bila bi prava mala ludost.

Filip je ovim skokom postavio novi rekord prvenstava Hrvatske. Zatim, upisao se u "all-time" listu hrvatskih daljaša i njegov rezultat ga sada svrstava kao 8. najboljeg hrvatskog skakača u dalj svih vremena!

Još k tome, po prvi puta je postao seniorskim prvakom Hrvatske što je dodatan šlag na tortu, a spominjući nju vrijedi istaknuti kako je u subotu Filip proslavio svoj 23. rođendan i evo, teško da si je mogao dati bolji poklon tj. poklone.

?️ Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke 2018 ▶️ Nije najbolji kadar (a ni fokus ?), ali svejedno vrijedi pogledati skok letećeg @philip._.justice daljine 7️⃣▪️9️⃣1️⃣! ✔️ 8. najbolji skok svih vremena ?? ✔️ Novi REKORD prvenstva Hrvatske (i osobni rekord, naravno) Svaka čast, sjajno ? #agram #athletics #croatia #nationals #longjump #record #alltime

A post shared by Atletski Klub Agram (@ak_agram) on

Iako je već kroz ovu sezonu napravio napredak, ovaj rezultat je već jedan bitno veći korak tj. iskorak u njegovoj karijeri i tim rezultatom se već može konkurirati za neka velika međunarodna natjecanja.

Tako mu je primjerice Berlin 'pobjegao' za 4cm, ali možemo reći kako je prošle godine za Europsko dvoransko prvenstvo norma bila 7.90, dakle teoretski bi ju sad imao.

Na koncu, ono najbitnije, poznavajući Filipa i njegov karakter, ovo će mu biti itekakav motiv za daljnji nastavak karijere jer kada dođete tako blizu granice od 8 metara, onda ju sigurno možete preskočiti. Uostalom, sezona nije gotova i ne sumnjamo da ćemo ga vidjeti na još kojem natjecanju ove sezone!

Spomenimo malo i ostale na horizontalnim skokovima, na ženskom dalju imali smo jednu predstavnicu u liku Marte Ivkić koja je sa skokom od 5.03 zaslužila 11. mjesto. Na troskoku je bilo manje uspješnije, Karla Kovačić nije uspjela doći do ispravnog skoka dok je Marko Katalinić sa 14.53 zauzeo 4. mjesto.

Čestitke svima, naravno, najveće idu Filipu za njegovo veliko ostvarenje!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana