Logo
Ispiši ovu stranicu

SUPER dominantni juniori i juniorke 4. godinu zaredom ekipni prvaci Hrvatske!

Juniori i juniorke pokazali tko je na vrhu, a nekima je ovo ujedno bio i posljednji juniorski nastup... Foto: AK Agram Juniori i juniorke pokazali tko je na vrhu, a nekima je ovo ujedno bio i posljednji juniorski nastup...

Nakon subotnjeg finala kadetskog kupa Hrvatske, vratili smo se ponovno u Rijeku idući dan na ekipno juniorsko prvenstvo Hrvatske.

Nažalost, u samom startu dočekalo nas je potpuno suprotno vrijeme naspram subotnjeg kada su uvjeti za rujan bili zaista idealni. Kiša je cijelo vrijeme pljuštala 'ko iz kabla', a vrijeme se smirilo tek pred kraj natjecanja. Unatoč tomu vrijedi također istaknuti kako organizacijski natjecanje nije patilo, a danas to nije bio jednostavan zadatak.

Isto kao što se nije bilo jednostavno natjecati, ali naši atletičari i atletičarki jednostavno su sjajni i zaslužuju sve pohvale za svoje nastupe, kako individualno tako i ekipno. Dok je većina poprilično varirala u izvedbi naspram svojih najboljih ovosezonskih rezultata, za naše kao da nikakvog lošeg vremena nije bilo...

Objavu dijeli Atletski Klub Agram (@ak_agram)

Uostalom to se vidi i na rezultatima gdje smo ponovno odnijeli pobjedu u obje konkurencije! Juniori su osvojili sveukupno 85 bodova, a juniorke 63! U muškoj konkurenciji bilo je 9 ekipa (što automatski znači sustav bodovanja 1. mjesto = 9 bodova... 9. mjesto = 1 bod), a u ženskoj 6 ekipa (sustav bodovanja 1. mjesto = 6 bodova... 6. mjesto = 1 bod)

Možemo se svi složiti kako se radi o dobrom odazivu, pogotovo u muškom dijelu.

Naši osvojeni bodovi bili su više nego uvjerljiva prednost naspram ostatka ekipa, tako su kod juniora 2. i 3. mjesto osvojili AK Zagreb-Ulix i domaćin Kvarner Rijeka, a kod juniorki 2. i 3. mjesto pripalo je AK Slobodi Varaždin i AK Slavonija-Žito.

Posljednji Čukmanov juniorski nastup za tri pobjede

Hrvoje Čukman završio je svoj veličanstveni juniorski staž (1998. godište je izlazno za 2017. godinu)u kojem je postigao teško brojiv niz vrhunskih postignuća od kojih svakako vrijedi istaknuti onaj najaktualniji iz međunarodnog konteksta, a to je naravno 5. mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu na 400m prepone.

Ove godine nije bio taj set disciplina na rasporedu već je Hrvoje trčao nešto kraće dionice. Prvo je prvi puta ove sezone trčao 110m prepone i stigao do osobnog rekorda istrčavši 14.48 što je bila uvjerljiva pobjeda, a nešto slično vidjeli smo cca 30ak minuta kasnije na 100m gdje je utrkom od 11.14 bio suveren i neuhvativ za bilo koga.

Kasnije smo ga gledali na 100-200-300-400m gdje je također bio prvoplasirani što ga čini i najuspješnijim tj. najkorisnijim pojedincem natjecanja. Kakva sjajna točka na 'i' za izlazak iz ove dobne kategorije.

Na 400m Sven Cepuš dobio je naše povjerenje da istrči utrku vrijednu još jedne pobjede i tako je bilo. Vrijeme od 50.63 bilo je sasvim dovoljno za 1. mjesto. 

Europski juniorski prvak Marino Bloudek nije trčao 800 već 1500m, ali i tu je bio više nego uvjerljiv, utrka je bila riješena već praktički u prvom krugu kad se odvojio i samo lagano grabio prema naprijed za 4:06,50 i pobjedu.

Duplo dužu dionicu trčao je Zlatko Kožuhar i ciljem prošao kao drugoplasirani vremenom 9:02,87, nešto slično vidjeli smo prošli tjedan na seniorskom Kupu Hrvatske. 

Karlo Blažević također je novim dobrim daljaškim nastupom zaključio juniorski staž i zauzeo 3. mjesto na skoku u dalj rezultatom 6.55. 

'Vatrogasac' na skoku s motkom bio je Antonio Frančić skočivši 2.10, ali i time je zauzeo 7. mjesto. 

Vrlo inspiriran bio je također jedan od onih koji zaključuje juniorski staž karijere, Luka Medvidović. Prvo je na disku po pljusku bacio svoj osobni rekord od 42.87 čime je bio drugoplasiran, a zato je na kugli bio na razini ovosezonskih hitaca i uvjerljivo pobijedio bacivši do 14.69. Sjajni Medo već je postavio dobre temelje za iduću sezonu...

Kraj tradicionalno pripada 100-200-300-400m. Ovdje se oproštajnom raspoloženju priključio prvi trkač na 100m, Jakov Raguž, nakon čega je palica pripala Hrvoju Čukmanu koji je tako nastavio nizati sprinterske dionice ovdje, a zaključak su nam dali Marino Bloudek i Sven Cepuš na 300 i 400m. 

Rijetko se događa, ali i to je moguće - utrka je praktički već bila odlučena u prvih 100m tako da nije bilo neke posebne jurnjave, ali 2:00,15 bilo je opet više nego dostatno za još jednu pobjedu i potvrde ekipnog naslova!

I Haber zaključila kvalitetan juniorski staž

Za razliku od Hrvoja Čukmana, Wanda Haber ipak u atletici broji nešto kraći staž, ali ako ćemo biti aktualni i gledati ovu sezonu (u kojoj nam se priključila) svakako je ta cijela priča za jednu veliku pozitivnu ocjenu, kako u međunarodnom (Prvenstvo Balkana, Europsko juniorsko prvenstvo, Ekipno europsko prvenstvo...) tako i domaćem smislu. U takvom stilu je i zaključila sezonu.

Prvo je na 100m prepone stigla do 2. mjesta istrčavši utrku brzu 15.73 za 2. mjesto, a kasnije smo je gledali u još jednoj pobjedničkoj utrci na 400m (58.41). 

Eva Mačković iskoristila je dobru formu u kojoj se nalazi naspram lošije forme ostalih trkačica i u samoj završnici ponovno stigla do pobjede s razlikom jedne stotinke istrčavši 12.80 što je čak brže naspram jučerašnjih 12.82 (kad su apropo bili i bolji uvjeti). 

Sve u svemu, možda tu ne trči svoje najbrže rezultate, ali zasad pobjeđuje i to za 'dlaku' (i manje) što je sjajno za ovu još uvijek djevojčicu 2003. godišta.

Na 1500m Tina Šmid sve je taktički odradila kako je trebalo i zasluženo pobijedila istrčavši 4:58,41, a isto možemo reći i za njezinu kolegicu Katarinu Vukančić na 5000m s obzirom na isti ishod, pobjedu od 18:50,89. Pred kraj utrke su radile kvalitetne promjene i njihove pobjede nisu bile ugrožene ni u jednom trenu.

Vrlo dobar niz utrka na 3000m zapreke nastavila je Sandra Šrut koja je u 3. utrci stigla do 3. osobnog rekorda. Sada on iznosi 12:29,09 i njime je ciljem prošla kao drugoplasirana. Iako tek odnedavno u našem svijetu (a i u 'stiplerskim' vodama), njezina brzinska prilagodba je za svaku pohvalu.

Karla Kovačić odradila je dobar posao na troskoku skočivši do 10.46 čime je zauzela visoko 2. mjesto u ovom poretku gdje su sve djevojke bile jedna blizu druge, ali kišne nijanse su presudile.

Što tek može reći Marta Bošnjak koja kao da su joj više odgovarali ovi lošiji uvjeti naspram jučerašnjih odličnih kada je na kadetskom skočila 1.59m. Danas je to bilo samo za centimetar slabije, ali opet dovoljno za pobjedu i potvrdu sjajnog karaktera koju ova (još uvijek kadetkinja) ima.

U bacanju koplja olimpijska pobjednica gluhih Laura Štefanac ovdje je također bacala preko 40m tj. najdalje 41.55 što je vrijedilo 2. pozicije. Laura je u ženskom dijelu jedna od onih koja ovdje zaključuje svoju juniorsku priču i može se posvetiti (mlađe)seniorskoj.

Gabrijela Grčević nakon prošlotjednog osobnog rekorda i ovdje je uspjela napraviti isto, njezino kladivo letjelo je do 37.60 čime je bila drugoplasirana. 

Na 100-200-300-400m izašli smo u sastavu Marta Ivkić, Eva Mačković, Karla Puljko i Wanda Haber, pobjednička kombinacija za potvrdu titule najboljih juniorki Hrvatske! Vrijeme kojim su bile najbrže iznosi 2:18,99. Uvjerljivije nego juniori.

Sve čestitke našim članovima i članicama za pristup, želju, angažman koja nam je donijela još veselja i savršen zaključak ovog izrazito uspješnog vikenda!

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 24.9.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2018 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.