Logo
Ispiši ovu stranicu

Šrut i Šćur se odlično snašle prvi puta na brdskoj utrci "Boroša 2018"

Šćur i Šrut Foto: AK Agram Šćur i Šrut

S vremena na vrijeme, vratimo se planinskom trčanju i tako pokazujemo da nismo zaboravili na ovaj dio atletike koji na domaćem, ali i međunarodnom polju i dalje ima svoj status i natjecanja.

Tako je došlo i ovo na Sljemenu gdje smo imali Sandru Šrut i Luciju Šćur koje su kvalitetno odgovorile zahtjevima ove utrke tim više što im je to bio debitantski nastup u sklopu cijele priče.

Iako je bila među najmlađim trkačima općenito, Sandru to nije previše sputalo da istrči 1:14:57 čime je osvojila 2. mjesto, a još k tome je u jednom trenu krenula krivim putem tako da bi sigurno vrijeme bilo još brže. Lucija nam je stigla s vremenom 1:23:55.

Tako je Šrut osvojila 2. mjesto, a Šćur 8. mjesto.

Inače se radi o najstarijoj planinskoj utrci koja već pamti 28 godina bogate tradicije održavanja i trčanja. Začetnik, i idejni kreator trke je doajen hrvatskog veslačkog sporta, gospodin Julije Boroša (1932-2013), ujedno i glavni organizator od 1990-2013. U dotadašnjim izdanjima trka se zvala jednostavno – Sljeme, a nakon smrti je u njegovu čast nazvana Boroša.

Više o samoj utrci možete čitati ovdje, tekst ima koju rečenicu više naspram našeg sažetka, ali isplatiti se pročitati (za one neupućene).

Čestitamo našim članicama!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2018 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.