Logo
Ispiši ovu stranicu

Sjajni CEPUŠ NAJUSPJEŠNIJI na kružnom dvoranskom PH za mlađe uzraste, briljantne 4x400m štafete!

U ovakvom formatu Cepuš je bio na visini svakog zadatka Foto: AK Agram U ovakvom formatu Cepuš je bio na visini svakog zadatka

Sven Cepuš sa svoja tri osvojena naslova nesumnjivo je obilježio ovo natjecanje, a posebno je zanimljivo to što je on bio jedini natjecatelj na cijelom natjecanju prijavljen u dvije pojedinačne discipline!

Naravno, možda bi bilo još nekih da ne postoje propozicijska ograničenja, ali on je i unutar njih uspio biti kao jedini preko 200 natjecatelja te to jasno u startu pokazuje da to ne može svatko.

Inspirirana štafeta za potpuni uspjeh Cepuša

Iako se već u prošloj sezoni isprofilirao i etablirao u svijetu hrvatske atletike, vidi se da ga to nije uopće dovelo u stanje nekog zadovoljstva već je i dalje izrazito motiviran i gladan novih uspjeha. Uostalom, ova dvoranska sezona je to itekako pokazala jer ako smo za Bloudeka rekli "najuspješnija", isto vrijedi i za njega. Ovdje je nastupao u jedinoj konkurenciji kojoj je mogao, juniorskoj.

Prvo je na 400m jedini bio brži od 50 sekundi istrčavši 49.85 da bi još uvjerljiviji bio kasnije na 800m kada je s 1:56,68 stigao i do drugog naslova. Ostala je još štafeta 4x400m gdje su zaista odličan sastav imali Križevci (dovoljno je za reći da u najjačoj skupini 400m su njihova bila tri trkača, svi upravo u toj štafeti), ali to nije razlog da se digne 'bijela zastava'.

Iako na papiru to možda nije djelovao super impresivno, Bruno Penezić, Filip Mrčić i Luka Dubajić zajedno sa Svenom pokazali su visoku razinu motivacije i pokazali još jednom da je na koncu bitno samo ono što se dogodi na samoj stazi.

Nakon jedne malo veće planirane pauze vratio nam se Bruno koji je tako ponovno na atletskim terenima i radi ono što znamo da mu ide najbolje - pobjeđuje. Za mnoge je Filip bio iznenađenje, ali mi smo znali da naš visaš itekako zna dobro trčati i ove malo duže dionice, a ako će tko uvijek dati sve najbolje od sebe u tom trenu, to je nesumnjivo on.

Luka je u ovoj štafeti pokazao koliko je zapravo napredovao na 400m i vjerujemo da će u nekoj od pojedinačnih utrka u mjesecima koji dolaze uspjeti to i pokazati jer kada Svenu donesete 'al-pari' prednost, jasno je da će Cepuš znati dovršiti posao.

Objavu dijeli Atletski Klub Agram (@ak_agram)

Tako je i bilo, autoritativno je istrčao svoju zadnju dionicu i pobjednički zaključio svoj dvoranski juniorski staž s vremenom 3:25,42. Veseli nas da su do svojih prvih medalja u Agramu II stigli i Ian Horvat, Josip Jaram te Pablo Šimić, a samu štafetu 'zaokružio' je Nikola Klarić koji nije imao težak posao, iako je neposredno prije trčao 3000m.

Zlatno-srebrna mlađejuniorska štafeta, Vuković doprvak

Mnoge je iznenadio i Jakov Vuković na mlađejuniorskih 400m, ne i autora teksta, i ovdje smo znali za što je on sposoban i danas je demonstrirao talent koji je bio vrijedan osvajanja sveukupno srebrne medalje u vremenu 51.45 što je za prvu pojedinačnu utrku u životu jako dobar rezultat. No ne treba stati na ovome, već još više ustrajati dalje.

Pola sekunde do medalje nedostajalo je Dominiku Kreši, njegovih 52.98 donijelo mu je 4. mjesto, a tu su nam još bili i Luka Grubišić (54.38), Zvonimir Ćurić (54.44) i Jurica Hercigonja (58.36) na 6.,7. i 13. mjestu. 

Jasno je da s ovako visoko pozicioniranim pojedincima možete stvoriti i jedan pravi sastav kakav smo mi i imali. Čak štoviše, imali smo i dva! Zlatni Agram I čine Luka Grubišić, Zvonimir Ćurić, Dominik Krešo i Jakov Vuković s 3:36,08, a tu nam je i srebrni Agram II (3:43,88) u sastavu Jurica Hercigonja, Vili i Ivor Nagl te Antonio Frančić. Prve medalje u karijeri i za Juricu i Ivora, lijepo. 

Objavu dijeli Atletski Klub Agram (@ak_agram)

Brončana Puljko hrabro do PB-a, isti princip štafeta za zlato i broncu

Karla Puljko pošteno je 'poginula' na 400m juniorki istrčavši svoju prvu utrku u karijeri ispod 1 minute i to 59.21. Ciljem na kraju prolazi ipak kao trećeplasirana, iako je srebro zamalo izmaklo. No poslije se to vratilo na najbolji mogući način...

Nije bila jedina, Lea Babić i Lea Leško za mlađe juniorke (koje su nastupale u kategoriji iznad) su se solidno snašle u ovoj disciplini pogotovo ako uzmemo u obzir da se radi o osobama koje nemaju previše ovakvih utrka u nogama pa samim time ni iskustva.

Jedno od najugodnijih iznenađenja ovog natjecanja definitivno je bila upravo naša 4x400m štafeta. Za Agram I trčale su Marta Bošnjak, Katarina Vukančić, Leonarda Farkaš i Karla Puljko.

Marti je ovo bio ujedno i prvi nastup na 400m, iako je istrčala utrku razine da to ne bi pomislili, za Katarinu smo znali da na krilima dobre dvoranske forme može odraditi kvalitetnu dionicu, a isti ritam je prihvatila Leonarda s kojom se odlučilo preskočiti nastup u pojedinačnoj konkurenciji baš iz razloga da bude još odmornija za štafetu.

Karla je na kraju dobila dovoljno veliku prednost i utrka je bila riješena i naše cure pomalo neočekivano, ali posve zasluženo dolaze do zlatnih medalja. Ali to nije sve! Tu je i Agram II za koji su trčale gore spomenute Lea Leško i Babić uz Martu Ivkić i Arianu Baronicu koje su se također čuvale samo za štafetu. I to je ispalo vrlo dobro, na kraju su sveukupno bile trećeplasirane (4:22,32) i ujedno je do svoje prve medalje s prvenstava Hrvatske stigla i Leško.

Dosta se kroz ova tri izvještaja striktno vezanih uz samo natjecanje protezao termin "prve medalje" i to je nešto što je možda i najveća pobjeda na ovom natjecanju gdje smo bili uistinu fantastični osvojivši čak 41 medalju od čega je njih 17 zlatnih, 12 srebrnih i 12 brončanih! Sve čestitke i pohvale!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani u kružnim trkama za mlađe kategorije
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 3.3.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana