Logo
Ispiši ovu stranicu

Sjajni bacači/ce (mlađe)kadetskog PPH: Ferina, Šaravanja, Varga i Vinkešević do zlata, imamo još 'medaljaša'!

Veselo i kod bacača Foto: AK Agram Veselo i kod bacača

Proteklog vikenda na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za kadete i kadetkinje (U16) te mlađe kadete i mlađe kadetkinje (U14) odlično su nastupali naši atletičari i atletičarke u bacačkim disciplinama.

Vinkešević u prvoj seriji do zlata u disku

Tako smo već nakon prvog dana dobili novu kadetsku prvakinju u bacanju diska u liku Laure Vinkešević koja je to zaslužila super otvaranjem prve serije gdje je bacila najdaljih 35.30, kako za sebe (osobni rekord) tako i ostale koji to nisu više mogli dostići!

View this post on Instagram

A post shared by Atletski Klub Agram (@ak_agram) on

Eto, nakon što prošle godine slijedom 'viših' okolnosti nije bila na ovom natjecanju, ove godine jest i odmah zlato.

U navedenoj disciplini nastupala je i Lucija Matić koja je bila nešto manje inspirirana taj dan, tako da je s 31.95 ostala na korak do medalje, ali isto se nije ponovilo tijekom drugog dana na kugli kada je s hicem od 12.11 stigla do srebrnog odličja, a na postolju joj se priključila Laura s 11.98 kao brončana.

Zlatno-srebrni duo Varga-Martinović vrlo konstantni

Gabrijel Varga bio je uvjerljivi pobjednik kadetskog bacanja koplja (600g) i to s vrlo konstantnom serijom hitaca preko 40 metara, a najbolji je bio onaj iz 4. serije kada je sletio osobni rekord od 44.01.

Posebno nas veseli jer nije bio jedini, već mu se priključio Blaž Martinović za koje možemo isto napisati, s tim da su to naravno bili nešto malo manje dalji hici. Svejedno, treća serija za njega je bila najuspješnija kada je skoro bacio 40 metara (39.90) i tako se pozicionirao kao doprvak Hrvatske odmah uz Gabrijela!

View this post on Instagram

A post shared by Atletski Klub Agram (@ak_agram) on

Potonji je nastupao i idući dan u disku koji ipak nije njegova primarna disciplina, hitac od 30.92 donio mu je 5. mjesto.

Šaravanja naš najuspješniji bacač, nastavak Ferinine dominacije

Jan Ferina bio je strahovito uvjerljiv kod mlađih kadeta i bacanja kugle (3kg) i to s odličnih 16.87 što je još dalji hitac od onog dvoranskog U14 rekorda Hrvatske (15.64). Vidjeli smo tu još odličnih hitaca poput jednog bliskog od 16.51.

View this post on Instagram

A post shared by Atletski Klub Agram (@ak_agram) on

Sve u svemu, Jan je ponovno dominirao na natjecanju.

A onaj koji je bio najuspješniji naš bacač na natjecanju je Hrvoje Šaravanja koji broji jedan naslov prvaka i dva naslova doprvaka Hrvatske u konkurenciji kadeta!

Ona najsjajnija medalja zasjala mu je oko vrata nakon bacanja kladiva kada je sprava teška 4kg letjela preko 40 metara i to više puta.

Ipak, najdalji hitac bio je 40.37 čime je za više od 5 metara slavio naspram drugoplasiranog. Tu poziciju osvojio je u disciplinama bacanja kugle i diska. U potonjoj je najdalje bacio do 37.74, a kugla je izmjereno 12.83. Tu je bilo napetije u borbi za medalje, ali za jedan centimetar nadmašio je brončanog. Zanimljivo što je za ova dva srebra najbolje bacao oba puta u četvrtoj seriji.

View this post on Instagram

A post shared by Atletski Klub Agram (@ak_agram) on

Ujedno su sve to osobni rekordi za njega i potvrda najuspješnijeg vikenda karijere. Treba nastaviti još bolje trenirati i ne sumnjamo da će ih još biti takvih.

Kod kadetkinja u bacanju kladiva (3kg) Kristina Dragojević je bila šestoplasirana s 31.39 iz 5. serije, a kuglu je idući dan bacila 8.43 i tako bila devetoplasirana.

Svima čestitamo, bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete-kinje i ml.kadete-kinje
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 20.-21.6.2020.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.