Logo
Ispiši ovu stranicu

Šimić rutinski do dvoranskog seniorskog zlata, Čukman i Pravdica vrhunskim nastupima do novih naslova!

Dobro raspoložena Ana Šimić Foto: AK Agram Dobro raspoložena Ana Šimić

Zaključili smo i serijal dvoranskih natjecanja u Rijeci s seniorskim prvenstvom Hrvatske, uz spomenuta 3 prvaka iz naslova, naši atletičari ili atletičarke osvojili su još 4 medalje (3 srebra i 1 bronca) čime smo zahvaljujući svim njihovim uspjesima drugi najuspješniji klub natjecanja.

Ana Šimić je u svom današnjem nastupa izjednačila rezultat sezone preskočivši 187cm, ali naravno kako je to rezultat više nego dovoljan za novi naslov seniorske prvakinje Hrvatske u dvorani čime Ana svakako na kraju dana može biti zadovoljna! Uspješni pokušaji na većim visinama će već doći, ako ne u dvorani, zasigurno vani, bitno je biti strpljiv.

Počela je na 176cm gdje čak i u prvom pokušaju ruši, ali odmah u drugom to sigurno i uvjerljivo popravlja. Prvi problemi počeli su na 184cm kada iz 3. pokušaja preskače, a isti recept vidjeli smo na pobjedničkoj visini. Ovaj puta 190cm nije bila uspješna.

Čukman pripremio iznenađenje, Pravdica ponovno na visini (daljini) zadatka

Nakon juniorskog i mlađeseniorskog naslova, Hrvoje Čukman kompletirao je 'triplet' tih naslova osvojivši seniorski u disciplini 60m prepone! Radi se o vjerojatno najuvjerljivijem osvojenom naslovu od ova sva tri u Rijeci, od prvog trenutka utrke vidjelo se u kojem smjeru će to ići, a nakon svakog prelaska prepona stvari su se odvijale u korist našeg člana.

Odlična je ovo najava za sezonu na otvorenom kada ga očekuje 400m prepone, ali u ovom dvoranskom dijelu je pokazao kako može biti najbolji u državi na bitno kraćim distancama. Vidjelo se zadovoljstvo kod njega, zasluženo, dijelimo ga i zaslužio ga je u svakoj sekundi ove utrke.

Pobjedničko vrijeme je 8.22, što je samo 9 stotinki sporije od hrvatskog juniorskog rekorda (na seniorskoj visini), nastavi li ovako, pitanje je trenutka...

Hrvoje Čukman

Filip Pravdica više nije stariji junior, al je osvojio sve što se moglo u dvorani, barem što se njegovih uzrasta tiče. Prije dva tjedna u dramatičnom nadmetavanju je stigao do zlatne medalje, ovaj puta je bilo manje dramatično, ali smo ponovno one bolje skokove vidjeli pred kraj.

Presudio je onaj iz predzadnje serije (7.55), na razini najboljih ovosezonskih skokova i tako naš Filip iza sebe ove sezone u dvorani broji mlađeseniorski i seniorski naslov što njegovu povratničku sezonu čini samo još ljepšom pričom!

Uz njega je skakao Bruno Jednačak, na razini najboljih ovosezonskih skokova, završio je kao četvrtoplasirani skočivši 7.17 uz još skokova preko 7 metara.

Penezić još jednom ispod 7 sekundi

Dvoransku sezonu na 60m Dora Filipović završava s izjednačenim najboljim ovosezonskim rezultatom 7.75 i novom osvojenom srebrnom medaljom, ponovila je isti uspjeh samlađeseniorskog prvenstva Hrvatske!

Identično vrijedi i za Lauru Štefanac koja je i treći puta ove sezone u dvorani doprvakinja Hrvatske, sada u seniorskoj konkurenciji! Najbolji hitac bio je nešto bolji naspram prošlog tjedna, radi se o 12.40.

Skok s motkom ovaj puta rezultatski nije bio uspješan za Laru Jurišu kao prošli tjedan, ali ovaj puta je ušla u malo veći rizik s 'težom' motkom koji se s obzirom na 3.20 i 6. mjesto u tom smislu nije isplatio, ali Lara je ionako kad je trebala biti najbolja tako da nam preostaje samo još jednom joj čestitati na uspješnom povratku u svijet ove discipline.

Zadovoljan ovom dvoranskom sezonom može biti i Bruno Penezić koji je danas stigao za stotinku popraviti osobni rekord na 60m istrčavši 6.98! Prvo je u kvalifikacijama istrčao 7.01 da bi se u finalu još malo ubrzao i stigao do nove medalje, ovaj puta brončanog sjaja!

Tako je Bruno u 4 natjecanja svaki put stajao na postolju svake discipline u kojoj je nastupio. Ovdje je nastupao i Filip Orlović, blizu osobnog rekorda, 7.35 vrijedilo je sveukupno 9. mjesta.

Na troskoku i visu seniora smo imali dva 4. mjesta. Ante Zuanović je imao manjih problema s ozljedom što ga je u jednom dijelu i spriječilo da skoči dalje od 14.12 dok je Dominik Grdanjski u tom polju na kraju imao još većih problema što ga je spriječilo da skoči više od 195cm.

U bacanju kugle nismo ostali bez medalje, Demir Kolarević je srebrni s najboljim hicem od 17.26, a njega smo vidjeli u 4. seriji. Sve ostalo bilo je relativno vrlo slično izmjereno, bez značajnijeg pomaka ili nazadovanja. Luka Medvidović je bacio 12.35, a Ivan Blažević 10.42 i tako osvajaju 4. i 5. mjesto.

Od naših članova kod seniorki najvrjedniji rezultat prema IAAF-ovim bodovnim tablicama postigla je Ana Šimić (1076), a kod seniora Filip Pravdica (1040).

Čestitamo svima na postignutim rezultatima, osvojenim plasmanima ili medaljama na natjecanju!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani za seniore i seniorke
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 21.2.2016.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.