Logo
Ispiši ovu stranicu

Seniorsko zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske: Bronačni Periš, više novih najboljih osobnih ostvarenja

Kristian Josip Periš Foto: AK Agram Kristian Josip Periš

U Splitu se održalo Zimsko prvenstvo Hrvatske u bacanjima, nažalost, ne u cjelovitom izdanju.

Natjecanje je bilo limitirano samo za seniorske uzraste što nije značilo da su nastupali isključivo seniori, ali je svakako ograničilo mogućnost nastupa posebno kada su bacači u pitanju i njihov veći raspon u težinama sprava.

Primjera radi, mlađa juniorka je mogla ovdje nastupati, mlađi junior ne. No za prolivenim mlijekom ne treba previše plakati, već krenuti dalje, a s ovog natjecanja svakako veseli više osobnih rekorda naših bacača i bacačica koje smo vidjeli.

Prvo treba istaknuti medaljaša, Kristian Josip Periš na mala vrata se vratio u svijet bacanja i unatoč ne prevelikom fondu treninga, vidljivo je da i dalje može biti konkurentan u ovom uzrastu i svojim disciplinama.

Tako je na kugli stigao do bronce koju je zaslužio s hicem iz prve serije kada je izmjereno 14.10 što je u konačnici i vrijedilo 3. mjesta. Imao je još par sličnih hitaca, ali ovaj ostaje kao najbolji.

Malo je do još jedne nedostajalo u bacanju diska gdje je s 44.10 stigao do 4. mjesta. Ovdje je najbolje bacio u 2. seriji.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Atletski Klub Agram (@ak_agram)

Niz 4. mjesta, ali i osobnih rekorda

Za seniorke je nastupala mlađa juniorka u prvoj godini staža, Laura Vinkešević, ona je stigla do osobnog rekorda u 4. seriji s 39.36, a serije prije toga vidjeli smo dobrih par uvodnih hitaca koji su nagovještavali da bi mogli vidjeti hitac blizu 40 metara!

Bude li sve u redu, vjerujemo da nas isti čeka kroz sezonu. Iza nje je petoplasirana bila Lucija Matić koja se malo tražila kroz natjecanje pa upravo u zadnjoj 6. seriji pronašla svoj osobni rekord od 36.02.

Dobro se bacalo koplje, a u tu kategoriju svakako možemo pribrojiti Bornu Krajinu kod muškaraca te Gloriju MarkušićJanu Stojić kod žena.

Borna je dobro i krenuo u natjecanje, a najdaljih 56.68 (ujedno još jedan osobni rekord) vidjeli smo u 4. seriji čime je za skoro 2 metra poboljšan prijašnji rezultat iz 2020. godine.

U istoj seriji najdalje je letjelo Glorijino koplje kada je izmjereno 38.32 čime je zaslužila 4. mjesto, a Jana je najbolji rezultat ostvarila u 2. seriji s hicem od 36.03 za 7. mjesto. Osobni rekordi i za jednu i za drugu.

S tim da je Gloria bacala još i kuglu, a rezultat preko 12 metara već izgleda vrlo lijepo! Točnije, 12.29, a plasman je, pogađate, 4. mjesto.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Atletski Klub Agram (@ak_agram)

Kod seniora je Tomislav Blekić dobacio kladivo do 40.77 (7. mjesto) i to odmah u prvoj seriji.

Natjecanje je zaključeno ženskim kladivom gdje smo vidjeli novi osobni rekord, Lucija Pendić je bacila 47.60 što joj je novo najbolje ostvarenje kada je težinska sprava od 4kg u pitanju, a ona još ove godine ima pravo nastupa i na 3kg. 

Čestitamo svima na vlastitim ostvarenjima i uspjesima!

  • Natjecanje: Zimsko prvenstvo Hrvatske u bacanjima
  • Mjesto: Split
  • Datum: 13.3.2021.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana