Logo
Ispiši ovu stranicu

REKORDNO Prvenstvo Hrvatske u štafetama: Naše zlatne štafete postavile 2 nova hrvatska rekorda!

Novi hrvatski štafetni rekorderi Foto: AK Agram Novi hrvatski štafetni rekorderi

Prekrasno vrijeme i rekordan odaziv natjecatelja i natjecateljica donijelo nam je uistinu jedno prekrasno izdanje posebnog natjecanja samo za štafete, i to na državnoj razini.

Iako se natjecanje terminom još uvijek nalazi u svojevrsnom djelu predsezone, stadionom uz Savu trčalo je 120 štafeta u kojem nije nedostajalo odličnih rezultata, posebice u ovoj fazi. Ponovno smo si dali truda i pripremili poseban dio za predstavljanje štafeta te vjerujemo kako je i to dio koji daje dodatnu draž cijeloj priči.

A za šlag na tortu pobrinule su se naše dvije štafete, i to u disciplinama 1200-400-800-1600m i 4x400m mješovito.

Radi se o disciplinama koje imaju i imat će kredibilitet u budućnosti, za ovu prvu tzv. "Distance medley" vodi se već svjetski rekord tako da se samo čekalo da netko nadmaši najbolji rezultat (kada se prvi puta trči disciplina vodi se pod najboljim rezultatom te tek nakon što se taj rezultat nadmaši može biti službeni hrvatski rekord) dok će 4x400m, kako stvari stoje, biti olimpijska disciplina već od 2020. godine. 

Bloudek-Kotur-Cepuš-Svalina rekordno na 1200-400-800-1600m

Prije dvije godine upravo naša štafeta (Bratulić, Cepuš, Bloudek i Pavelić) bili su na prvom izdanju istrčali taj famozni "najbolji rezultat" od 10:15,87 i čekali smo još bolji sastav od toga da s novim vremenom dobijemo transformaciju i hrvatski rekord.

I dobili smo to s Marinom Bloudekom, Milanom Koturom, Svenom Cepušem i Filipom Svalinom. Radi se o uistinu posebnoj štafeti, tim više kad uzmete u obzir da u njoj imate aktualnog europskog i nekadašnjeg europskog juniorskog prvaka. Poseban prizor i pravi raritet koji nemate svaki dan priliku vidjeti u "svom dvorištu".

Marino je već u startu jasno postavio pozicije u ovoj utrci dok su Milan i Sven samo dodatno povećali razliku naspram ostatka konkurencije i Filipu je samo preostalo biti što bolji i brži što mu uspijeva i ciljem prolazi vremenom 10:04,39 što službeno postaje novi hrvatski seniorski rekord.

Zanimljivo je da nitko iz ovog kvarteta nije do tog trena bio vlasnik ijednog seniorskog rekorda, a možemo reći da je ovo posebno satisfakcija za Kotura koji je tako pokazao da nikada nije kasno.

Od ostalih štafeta na korak do medalje, ali s dobrim rezultatom (10:34,12) bili su Zlatko Kožuhar, Karlo Blažević, Filip Grgurić i Petar Bratulić. Tu nam je na 6. mjestu i Agram III (Vedran Muhar, Luka Grubišić, Zvonimir Ćurić i Nikola Klarić) rezultatom 11:04,59.

Bloudek-Kotur-Cepuš-Svalina rekordno na 1200-400-800-1600m

Kraj natjecanja donio nam je novi trijumf, osim osvojenog zlatnog odličja na 4x400m gledali smo zanimljivo nadmetanje naše najbolje štafete u prvoj skupini, s onom iz Slobode Varaždina u drugoj skupini.

Ovaj puta izašli smo na atletsku stazu s Karlom Puljko, Wandom Haber Zelanto, Hrvojem Čukmanom i Svenom Cepušem kao Agram I i pokazalo se to dobitnom zlatnom, ali i rekordnom kombinacijom!

I tu smo imali istu situaciju s "najboljim rezultatom" koji je nadmašen u ovoj njihovoj utrci gdje je istrčan rezultat od 3:28,13! 

Tako je Cepuš u samo jednom danu do svog drugog seniorskog rekorda Hrvatske dok će se Čukman nakon 4x200m (seniorski i juniorski) sada upisati u statistiku i u ovoj disciplini.

S druge strane, Karla i Wanda po prvi puta su u svojoj karijeri došle do ovako jednog značajnog dosega!

Agram II (Leonarda Farkaš, Katarina Vukančić, Marino Bloudek i Mateo Kovačić) pozicionirao se na 7. mjestu vremenom 3:41,92, Agram III (Ana Marija Kisegi, Sandra Šrut, Dominik Krešo, Jakov Vuković) 9. mjestu (3:50,78) te Agram IV (Ivona Jurišić, Ariana Baronica, Zvonimir Ćurić, Antonio Frančić) 11. mjestu za 3:56,82. 

Iskrene čestitke našim novim rekorderima na ostvarenim postignućima te se nadamo kako će svim štafetarima ovo biti dodatni vjetar u leđa za ulazak u novu sezonu! BRAVO!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u štafetama
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 28.4.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.