Logo
Ispiši ovu stranicu

Prvenstvo Hrvatske na 10000m i hodanju na stazi ponovno u Zagrebu za zaključak uspješnog ožujka

Iz 2017. godine Foto: AK Agram Iz 2017. godine

Prije jedne malo duže pauze kada su u pitanju prvenstva Hrvatske na rasporedu nam je Prvenstvo Hrvatske na 10000m i hodanju na stazi za više kategorija odnosno uzrasta.

Naspram prijašnjih godina i organizacija natjecanja kroz sredinu travnja, ove godine je organizaciju preuzeo AK Dinamo Zrinjevac pa je očito samim time došlo i do malo ranijeg termina. Prvi pogled na startnu listu sugerira kako je to u jednom djelu možda i utjecalo na odaziv kada su u pitanju trčanja na 10000m, posebice onaj muški dio gdje se ranije znalo dogoditi da seniori i juniori trče odvojeno.

S druge strane, kroz ovo vrijeme uvedeni su i određeni vremenski limiti za svaku od ovih hodačkih i trkačkih disciplina te samim time je za neke možda to otežavajući faktor.

No mi smo u standardno dobrom broju i raspoloženi za novo državno natjecanje, a nakon ovoga tek 11. svibnja slijedi iduće (Prvenstvo Hrvatske u štafetama) što nije bio slučaj prijašnjih godina i svakako je to dobra vijest za one koji vole duže razdoblje priprema za nastavak sezone. Preliminarnu startnu listu možete vidjeti u linku ispod članka.

Među hodačima svakako se ističu imena Ivane Renić, Brune Erenta i Eli Pevec kao prošlotjednih rekordera na 50km odnosno 10km te ćemo vidjeti kako se snalaze na 5000m nakon ne baš dugačke pauze. Uz njih su tu i Bruna Janček i Krešimir Hartl, pojedinci koji su se lijepo istaknuli kroz ovu dvoransku sezonu postavivši više nacionalnih rekorda. Naravno, nisu oni jedini, bit će tu čitav niz mladih i poletnih hodača i hodačica za uspješno održavanje ovog djela natjecanja.

Na trčanjima Petar Bratulić i Filip Svalina borit će se za medalje na seniorskih 10000m gdje će kod žena prvi puta u ovoj konkurenciji trčati i Katarina Vukančić dok kod juniorki nastupa Tina Šmid koja već ima naslov iz 2017. godine, a prvih deset na stazi očekuje i svestranu Leonardu Farkaš

Svima želimo puno sreće i uspjeha!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2018 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.