Logo
Ispiši ovu stranicu

POTVRĐEN EP-U23 Mrčićev slavodobitni oproštaj sa najdražom stazom, preskočio normu za Gävle! (VIDEO)

Mrčić ispunio željeni cilj Foto: AK Agram Mrčić ispunio željeni cilj

Osim samih juniora i juniorki na Kupu i Ekipnom prvenstvu Hrvatske, imali smo i nekoliko natjecatelja izvan konkurencije, a među njima su bili dva Filipa, Mrčić i Svalina.

Potonji je nastupao drugi dan na 3000m zapreke s željom i ciljem da ispuni normu za Europsko mlađeseniorsko prvenstvo i od prvog metra krenuo u solo utrku. 

Uspio je istrčati najbržu utrku u svom životu i jedino je šteta da 9:12,81 nije dovoljno za normu jer ona iznosi 9:10,00.

No bude li bilo još koje utrke, vjerujemo da bi Filip mogao do navedene želje tim više što je to rezultatski nesumnjivo blizu, sada samo treba pronaći neku od utrka s obzirom na to da se ova disciplina malo rjeđe održava... Bilo kako bilo, Svalina to može, samo treba pogoditi još jednu utrku!

Ipak, kad već nije uspio jedan, uspio je drugi Filip na skoku u vis. Iako od prošle godine ima rezultat od 2.16m, normu za ova velika natjecanja je potrebno potvrditi u tekućoj godini, a on je sada to upravo i učinio preskočivši 2.15m odmah iz prve, a upravo toliko i jest norma za natjecanje koje se ove godine održava od 11. do 14. srpnja u Švedskoj.

Unatoč jednom djelu oscilacija prisutnih u njegovoj ovosezonskoj natjecateljskoj godini, koje nisu i neočekivane, Mrčić je u dobrom trenutku pronašao inspiraciju i ponudio svoje najbolje ovosezonske skokove.

Općenito je to zaključak njegove serije dobrih nastupa na atletskoj stazi u sklopu SP "Mladost" koja odlazi u povijest. Ne, ne radi se o samom sportskom objektu već samoj stazi koja kreće u temeljitu rekonstrukciju koja će izazvati i rekonstrukciju u samom kalendaru natjecanja, ali to je sada i već druga tema.

Filip je uvijek isticao koliko voli skakati na domaćem terenu i stadionu, a možemo samo mu poželjeti da mu nova garnitura, koja stiže u sljedeća 3 mjeseca, "sjedne" još bolje nego ova.

Čestitamo na ovom postignuću koje je ujedno nastavak njegove sjajne međunarodne serije nastupanja na velikim natjecanjima koja traje još od 2015. godine i Europskog olimpijskog festivala mladih, bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.