Logo
Ispiši ovu stranicu

POJEDINAČNO NAJUSPJEŠNIJE Lončarek i Vukančić dvostruke dvoranske seniorske prvakinje Hrvatske! (VIDEO)

Katarina Vukančić i Ivana Lončarek s zlatnim odličjima Foto: AK Agram Katarina Vukančić i Ivana Lončarek s zlatnim odličjima

Kada su u pitanju medaljaški uspjesi na dvoranskom seniorskom prvenstvu Hrvatske, prva ženska imena natjecanja bile su upravo naše članice, Ivana Lončarek i Katarina Vukančić!

Lončarek još uvjerljivije nego 2013., Mačković sve brža i brža

Ionako je sam prvi dio natjecanja uvijek baziran na kraće discipline (sprinteve) u kojima je nesumnjivo njezina kraljica ovog natjecanja bila Ivana pobijedivši i na 60m i na 60m prepone.

U potonjoj disciplini nije bilo kvalifikacija već se odmah išlo u finale, ali zato se na ovim 'glat' dionicama očekivano trebalo izboriti za mjesto u finalu koje je Ivana lakoćom osigurala istrčavši 7.69 odnosno pobjedom. Tamo joj se priključila i Eva Mačković koja je također pobijedila u svojoj skupini istrčavši osobni rekord od 7.77. Uz njih je nastupala i Claudia Krizmanić (8.67). 

Na preponama je Ivana stigla do izrazito uvjerljive pobjede istrčavši 8.19 čime je dodatno poboljšala ovosezonski najbolji rezultat! Očito je to bila i dobra inspiracija-motivacija za ono što je uslijedilo dvadesetak minuta kasnije, a to je finale na 60m.

U njemu smo već u prvim metrima mogli vidjeti smjer njezine utrke i na koncu je izjednačila svoj osobni rekord od 7.50 te tako slavodobitno proslavila i drugi pojedinačni naslov na ovom natjecanju!

Nije to inače baš jednostavno tim više što vremenski razmak između utrka nije bio velik, ali gledajući njezine nastupe na Velesajmu ovaj vikend, izgledalo je upravo suprotno.

Sjajna su to ostvarenja, a zanimljivo je da joj ovo nije prvi puta da je uspjela ujediniti ove dvije discipline s zlatnim medaljama. Sada već pomalo davne 2013. godine u Rijeci je napravila isto s tim da je tu na 60m bilo znatno napetije nego danas.

Još bolja u finalu bila je i druga naša predstavnica Eva koja se na svom prvom seniorskom prvenstvu (mlađa juniorka u prvoj godini staža) nije previše impresionirala 'velikim djevojkama' i nakon kvalifikacijskih 7.77 u finalu istrčala još bržih 7.73 i tako zaslužila 5. mjesto s novim osobnim rekordom! 

U nekim prijašnjim izdanjima natjecanja bio bi to rezultat dovoljan medalje, ali treba istaknuti da je po konkurentnosti cjelokupna utrka bila kvalitetna i brza.

Spomenimo kako smo kod seniora na 60m imali one koji su nastupali u kvalifikacijama, najbliži finalu (7.) bio je Jakov Raguž vremenom 7.18, a tu su još i Luka Dubajić sa 7.39 i Luka Ćosić sa 7.54.

Na preponama je prvi puta u karijeri Antonio Frančić trčao ovu seniorsku visinu (1,067) i unatoč nezgodi na zagrijavanju hrabro prošao u finale (9.54) gdje je na kraju plasmanom bio i nadomak medalje kao četvrtoplasirani s još bržih 9.39.

Vukančić identično kao i na mlađeseniorskom

Prije tri tjedna Katarina Vukančić bila je najbolja na 1500 i 3000 metara na dvoranskom mlađeseniorskom prvenstvu Hrvatske, a sada je u razmaku od sat i pol vremena ponovila isto i u ovoj konkurenciji koja je bila dodatno teža.

Posebice kada primjerice uzmete u obzir da je u istim disciplinama nastupala i Bojana Bjeljac iz kluba domaćina organizatora Dinamo-Zrinjevac, inače vrhunska maratonka, ali i cura koja je prošle godine itekako pokazala da zna trčati i ove discipline.

No uz sigurno prisutan respekt, bio je ovo Katarinin dan koji je prvo započeo na 1500 metara gdje se krenulo s ritmom nešto sporije utrke koja je iz kruga u krug dobivala ubrzanje da bi konačnu kulminaciju vidjeli u zadnjem krugu kada je Katarina 'prelomila' i dodatnim ubrzanjem otišla naprijed do prve pobjede.

Vrijedi istaknuti kako je ovdje još jedan dobar nastup imala Tina Šmid koja se držala u navedenoj vodećoj skupini i stigla do 3. mjesta istrčavši 4:45,95. Tako je juniorska prvakinja postala i seniorskom brončanom.

Nešto slično vidjeli smo i na 3000 metara gdje je Vukančić ponovno pripala završnica i to s 9:56,87, a vrijedi istaknuti kako je ovo njezin najbolji rezultat u dvorani kada je ova disciplina u pitanju!

Štoviše, ujedno i prva dvoranska utrka ispod 10 minuta. Ako smo za Ivanu rekli kraljica sprinta ovog natjecanja, za Katarinu bez problema možemo reći kraljica srednjih pruga ovog natjecanja.

U svakom slučaju, impresivno je to što je napravila u ova dva spomenuta natjecanja i tako za sada na domaćoj sceni ove godine nema poraza i zaista veseli ovakav super početak.

Na domaćoj sceni zaslužila je odličnu ocjenu i vjerujemo da bi sukladno ovome mogla zaslužiti i poziv za seniorsko dvoransko Balkansko prvenstvo i to je još jedna prilika i natjecanje na kojem bi se eventualno moglo pokušati napasti neki od mlađeseniorskih dvoranskih rekorda Hrvatske.

Vjerujemo da ima to u sebi, ali kao i uvijek, gleda se samo ono što prikažete na borilištu.

Kod seniora na 1500 metara jedini naš predstavnik bio je Domagoj Jakopović koji je najbrži u svojoj skupini s 4:11,83, a sveukupno je to vrijedilo 6. pozicije.

Na 3000 metara je srebrni bio Filip Svalina s novim osobnim dvoranskim rekordom od 8:34,04 u dobrom pokušaju nadmetanja s pobjednikom Bošnjakom, a do bronce stiže i Petar Bratulić u vremenu 8:36,94. 

Dobra utrka i rezultati za ovaj duo.

Čestitamo našim atletičarima i atletičarkama na postignutim uspjesima!

  • Natjecanje: Dvoransko seniorsko prvenstvo Hrvatske
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 2.2.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana