Logo
Ispiši ovu stranicu

Nikad uspješnija kadetska i mlađekadetska generacija predvođena Penezićem kao najboljim hrvatskim kadetom ovog tisućljeća

Kud sa svim tim medaljama... Foto: AK Agram Kud sa svim tim medaljama...

Nije jednostavno opisati fantastičan vikend u Zagrebu gdje se u našoj organizaciji i AK Dinamo Zrinjevac održalo Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje te mlađe kadete i kadetkinje, ali moramo pokušati dočarati vam barem djelić onoga što su naši mladi atletičari i atletičarke postigli u ova dva dana!

Naši mlađi kadeti, mlađe kadetkinje, stariji kadeti i starije kadetkinje zajedno su osvojili 31 medalju, od čega 14 zlatnih, 11 srebra i 8 bronci čime smo ostvarili najuspješniji 'score' našeg kluba barem što se ovog natjecanja odnosno ovih natjecanja tiče. 

Još jedan prekrasan uspjeh našeg kluba za koji su zaslužni naši treneri i njihovi puleni/pulenke o kojima ćete čitati u idućim redovima ovog članka.

Penezić za povijest

Naslov članka posvećen spomenutom prvenstvu i našim odličnim atletičarima i atletičarkama zapravo je vrlo sličan onome od prije dvije godine s istom osobom u naslovu, jedina razlika je što je Bruno Penezić tada bio mlađi kadet, a sada je stariji kadet. Uspio je ponoviti povijest i svoj mlađekadetski uspjeh ostvariti u starijoj kadetskoj konkurenciji!

Ovaj puta je uspjeh još i veći, naime, prije dvije godine osvojio je 3 pojedinačna zlata i 2 štafetna zlata uz 1 pojedinačno srebro, a sada je natjecanje završio s čak 4 pojedinačna osvojena zlata, 1 štafetno zlato i srebro.

Za Brunu je natjecanje počelo u kvalifikacijama na 60m i otvorio ga je pobjedom istrčavši 7.19 što je ujedno i njegov novi osobni rekord, a vjetar nije bio na njegovoj strani s obzirom na to da je u prsa puhao -1.3. Ovdje su vrlo dobro nastupili i Viktor Kljajić i Mihael Jurčić, u drugoj skupini su svoj prolazak u finale zaslužili s istrčanih 7.74 (Viktor) i 7.83 (Mihael). Trčali su još Pavo Matković (8.32) i Josip Šuflaj (8.13).

Nije bilo previše odmora za Brunu, uslijedila je utrka na 300m u kojoj ga ne gledamo često, ali nakon prošlotjednih vrlo dobrih 200m (kada je postao i mlađejuniorski prvak Hrvatske u ovoj disciplini!) dobio je želju za pokuša stići i do zlata u ovoj disciplini.

Ne samo da je stigao do zlata i uvjerljive pobjede nego je u cilj ušao s vremenom 35.37 što je stvarno brz rezultat koji u konkurenciji kod kadeta jako dugo nije viđen u Hrvatskoj. Barem ne u posljednjih 15 godina (i dalje)... Spominjemo ovakve statističke podatke čisto da dobijete uvid u kvalitetu rezultata koji je napravljen. Osim njega tu smo ranije gledali Josipa Šuflaja koji je s 40.88 stigao do svog osobnog rekorda.

Sat vremena poslije uslijedilo je finale na 60m u kojem je stigao do novog zlatnog odličja s vremenom 7.22 (ponovno vjetar u prsa, -0.9), a prvi dan zaključen je s 4x100m štafetom koja je zaista bila brza i na kraju je ostvarila rezultat sezone s istrčanih 46.14 i osvojenom novom zlatnom medaljom!

Za zlatni Agram I uz njega na posljednjoj izmjeni trčali su Viktor Kljajić, Mihael Jurčić (finalisti 60m) i Lovro Vlahović. O njihovoj kvaliteti sve govori činjenica da je već na zadnjoj izmjeni više-manje sve bilo riješeno, napravili su više nego dovoljno veliku prednost uoči posljednjih 100m i tako sasvim zasluženo došli do svojih prvih zlatnih medalja u kadetskoj konkurenciji!

Agram II (Martin Matković, Josip Šuflaj, Luka Goda i Josip Hrelec) sveukupno je bio sedmoplasirani s 49.45.

Drugi dan u kvalifikacijama na 100m kao da smo gledali reprizu utrka na 60m, Bruno je u finale ponovno uvjerljivo prošao istrčavši 11.49. Nakon toga se mogao posvetiti skoku u dalj gdje je s par skokova ponovno podsjetio na svoja najbolja izdanja, a konačni najbolji skok bio je 6.52, više nego dovoljan za osvajanje novog naslova kadetskog prvaka.

Nedugo zatim stigao je čak do četvrtog pojedinačnog kadetskog naslova! U finalu 100m bio je na razini ovosezonskih najboljih rezultata, samo tri stotinke sporiji od osobnog rekorda s 11.44. Uz njega je u finalu nastupio Viktor Kljajić čiji rezultat 12.41 je vrijedio 7. mjesta. Šteta je što vjetar ponovno nije pomagao sprinterima, -1.1 u prsa. Ranije, u kvalifikacijama smo gledali Mihaela Jurčića (12.41) i Josipa Šuflaja (12.87).

Nakon svega Bruno nije ostao bez medalje ni u posljednjoj disciplini na kojoj je nastupao, štafeta 4x300m. Viktor Kljajić, Lovro Vlahović, Josip Šuflaj i on zajedno su istrčali 2:36,85 i tako si priskrbili srebrnu medalju.

Već iznad napisali smo koliko je Penezić bio uspješan u ova dva dana i nema sumnje kako je ponovno ispisao nove stranice za povijest ovog natjecanja. Pokorio je mlađekadetsku konkurenciju prije dvije godine, sada kadetsku, a već ranije ove sezone pokazao je kako se i u ovim trenucima odlično snalazi u mlađejuniorskoj konkurenciji.

Bio je ovo naporan vikend za njega (puno nastupa), ali sve prepreke je uspješno prešao i nije podlegao pritisku favorita čime se ne može svatko pohvaliti gledajući ova natjecanja unatrag. Ne treba prejudicirati, ali teško će netko u budućnosti ponoviti ovakav pojedinačni uspjeh i Bruni ponovno možemo pripisati atribut neponovljivog. Na kraju ove ode, ostaje nam samo da se naklonimo na svemu postignutom tijekom ova dva dana i zahvalimo mu na svemu lijepom što nam je prezentirao. Bilo je uistinu sjajno za gledati i pratiti njegovu dvodnevnu dominaciju.

Briljantni Kožuhar osvojio 4 zlatne medalje u dva tjedna

Kad već spominjemo dominaciju odmah nam se javlja asocijacija Zlatka Kožuhara, dvostrukog kadetskog prvaka na 1000m i 3000m, a pobijediti dva puta u ova dva dana nije bio uopće jednostavan zadatak.

Na 1000m je nastupao u drugoj skupini i osim same konkurencije morao se boriti i s brzim vremenom iz prve skupine. Znao je to i odmah je krenuo vrlo brzo, od prvog metra preuzeo je vodstvo. Na polovici utrke činilo se kao da malo usporava, ali u zadnjem dijelu utrke je opet ubrzao i na kraju standardno dobrim finišem (za njega) stigao u cilj prije svih u svojoj skupini i najbrže sveukupno!

Istrčao je 2:42,78 i uzeo prvo zlato. Iza njega je u cilj ušao Nikola Klarić koji nije uspio biti brži od prvoga iz prve skupine, ali je zato sveukupno bio trećeplasirani i pripala mu je brončana medalja. Uz to je i ostvario svoje najbrže vrijeme ikada istrčavši 2:44,19! U prvoj skupini je nastupao Zdeslav Strika, istrčao je 3:09,20.

Zlatkov lov na drugo zlato u disciplini 3000m zapravo je krenuo po sličnom scenariju, a ovaj puta je bilo i nešto lakše s obzirom da se trčala jedna skupina. Ovaj puta ga je i vrlo dobro pratio i put prema pobjedi otežavao Nikola. Na kraju je ipak opravdao ulogu favorita i u cilj ušao s vremenom 9:26,00, a Nikola odmah iza njega s 9:26,53. 

Ponovno vrlo dobra vremena za jednog i drugog. Zlatko je tako nakon dva zlata na mlađejuniorskom prvenstvu Hrvatske sada osvojio dva zlata i na kadetskom prvenstvu Hrvatske! Osim toga, obranio je svoj prošlogodišnji kadetski naslov na 3000m. Bit će zanimljivo za vidjeti može li do koje medalje doći idući tjedan na juniorskom prvenstvu Hrvatske. U ovako dobrim izdanjima kao protekla dva tjedna sigurno ima jako dobre šanse.

Njegova dominacija u ovim mlađim kategorijama je očita, ali on je to i sa svojim pristupom te radom na treninzima zaslužio. Svaki dobar pristup uvijek bude nagrađen, drago nam je da je tako i kod njega.

Slično vrijedi i za godinu dana mlađeg Nikolu koji iduće sezone ima pravo nastupa, a kako Zlatko više u neće nastupati u ovoj konkurenciji sigurno i on može pokušati ići na zlatnu medalju.

Šteta je da se ne trče neke dugoprugaške štafete da dečki mogu osvojiti još koju zlatnu medalju više...

Na skoku u vis Josip Hrelec i Luka Goda postigli su osobne rekorde, obojica su preskočila 163cm. Josip je radi manjeg broja pokušaja bio 4., a Luka 7. Ranije je sa svojim nastupom završio Martin Matković, on je skočio 155cm i bio sveukupno 10.

Karlo Bertina je tijekom prvog dana bacao u svojim disciplinama bolje nego ikad! Na kugli je bio četvrtoplasirani s 13.13, a na bacanju koplja petoplasirani s najboljim hicem od 47.61! Šteta da za svoja najbolja ostvarenja nije bio nagrađen medaljama, ali i iduće godine ima pravo nastupa u ovoj konkurenciji tako da nastavi li napredovati i odličja će za njega doći.

U bacanju diska je ostvario uspjeh kao na koplju, 33.06 vrijedilo je 5. mjesta.

Nije bio naš jedini bacač, Tomislav Blekić je na kugli bio 8. s hicem od 11.07, ali je zato prava stvar uslijedila sutradan na bacanju kladiva gdje je stigao do brončane medalje s novim osobnim rekordom od 34.82. Bilo je tu još sličnih hitaca, ali ipak je na kraju najbolji bio ovaj spomenuti.

Maksimilijan Međimorec ponovno je postao kadetskim prvakom Hrvatske u hodanju, samo ovaj puta u disciplini 2000m hodanje. Maks se u zadnjem krugu odvojio od ostatka konkurencije i tako na kraju mirno ušao u cilj s vremenom 11:26,09! Ivan Gašpar koji je vodio većinu utrke nije uspio zadržati taj ritam do samog kraja, ali nije ostao bez medalje, ciljem je prošao kao drugoplasirani u vremenu 11:30,35.

Dramatično je bilo u borbi za broncu, ali u posljednjem metru je Jurica Stanko napravio sitnu razliku, ali dovoljnu za brončanu medalju. Semafor je pokazao 11:31,17. Prava dominacija Agramera-kadeta u ovoj disciplini, sva trojica završila su na postolju!

Nakon prošlogodišnje pauze, Lovro Vlahović se vratio osvajanju medalja (ne samo štafetnih), stigao je do srebrnog odličja na 300m prepone! U cilj je ušao kao prvi u svojoj skupini istrčavši 45.97. Nadamo se da je ovo Lovrin povratak na stare staze i da s još više treninga će težiti prema većim ostvarenjima. Ovdje je nastupio i Sven Cepuš koji je imao problema s ozljedom, ali svejedno nije htio završiti utrku bez rezultata, tako da je ciljem prošao u vremenu 52.35.

Geld najbolja kadetkinja na disku

Ana Marija Buljan i Hanna Alagić nastupale su u kvalifikacijama na 60m. Ana Marija je istrčala 8.75, a Hanna 9.06.

Zato je 'pala' jedna medalja na 300m. Karla Puljko je s dodatnim ubrzanjem u posljednjih 50 metara stigla do brončane medalje istrčavši utrku bržu od svog osobnog rekorda (43.20), semafor na cilju je pokazao 42.68! Karla je tako prvi puta bila brža od 43 sekunde u ovoj disciplini, ali budite sigurni kako ima tu još prostora za boljim rezultatom, a i ne zaboravimo kako je ona rođena 2000. godine.

Tako je Karla nakon zlatnih mlađejuniorskih medalja u štafetama sasvim zasluženo stigla i do prve pojedinačne kadetske medalje. Pia Ocvirk je u cilj ušla s vremenom 44.04 i time zauzela 10. mjesto, ali ovaj nastup bio je samo najava sjajnog nastupa na 600m idući dan. Josipa Livaković je bila 14. s 44.30 dok je Ariana Baronica s 46.48 bila 16. uz Evitu Prtenjaču na 29. mjestu s 47.98.

Na 1500m Katarina Vukančić je stigla u cilj kao sveukupno šestoplasirana s vremenom 5:12,83. Hrabro je krenula, riskirala i pokušala napasti tj. osvojiti 1. mjesto. Ovaj puta nije uspjela i nije išlo kako je zamislila i htjela, ali treba pohvaliti pristup i želju. Ne zaboravimo kako je prošli tjedan osvojila mlađejuniorski naslov prvakinje Hrvatske na 2000m zapreke, tako da ima već zlato s natjecanja višeg ranga u usporedbi s kadetskim prvenstvom Hrvatske.

Vita Borković je trčala u prvoj, nominalno slabijoj skupini, njezinih 5:30,88 je vrijedilo sveukupnog 15. mjesta, a Lucija Šola je s 5:32,22 bila 17. Matea Budiščak bila je naš jedini predstavnik na dalju, nije uspjela pronaći svoj pravi skok i završila je s najbolje izmjerenim od 3.52. 

Na bacanjima je Barbara Geld postala kadetskom prvakinjom Hrvatske u bacanju diska! Na kugli i kladivu su joj pripala srebrna odličja. Disk je najdalje bacila 31.98, više nego dostatno za pobjedu koja nije bila upitna u nijednom trenutku.

Na kladivu je bacala preko 40 metara, ali za zlato je ipak trebalo nešto više - najbolji hitac bio je 40.35. Uz nju je ovdje nastupala Patricia Hrastović koja je bila 5. s 33.42. Kuglu je drugi dan najdalje bacila do 12.67 i tako stigla do novog srebrnog odličja. Puno medalja ove sezone za Barbaru, počevši od dvorane pa Zimskog bacačkog prvenstva, evo i u ova dva dana nije ostala bez medalja. Ovo joj je praktički prva prava sezona i najbolje je tek pred njom.

Ana Marija Buljan, Ariana Baronica, Ema Glas i Karla Puljko trčale su 4x100m štafetu i s 52.48 osvojile 6. mjesto.

Kadetska zlata za Bižić, Ocvirk i Glas

Novi naslov i zlato osvojila je Aleksandra Stefany Bižić, ovaj puta u novoj kadetskoj disciplini 2000m hodanje. Od prvog do zadnjeg metra preuzela je vodeću poziciju i svima jasno demonstrirala zašto je u ovom trenutku uvjerljivo najbolja hrvatska kadetska hodačica i s 11:11,08 zaslužila titulu najbolje i ove godine.

Novo srebro nakon cestovnog prvenstva Hrvatske ide Josipi Livaković koja je poput Aleksandre strpljivo čuvala svoje 2. mjesto i s 12:14,47 ušla u cilj nakon nje. Kad se sjetimo Sinja prije više od dva mjeseca (tamo se održavalo Prvenstvo Hrvatske u hodanju na stazi) i sada, vidljiv je velik napredak kod nje i nadamo se da će nastaviti u ovom smjeru, hodanje je definitivno njezina disciplina.

Uspješno su svoje utrke završile i Jelena Hrga na 4. mjestu (13:08,15) te Katarina Brešković na 5. mjestu (13:52,27).

Stotku je trčala od naših samo Ariana Baronica i završila utrku s vremenom 14.07. Evita Prtenjača je na 300m prepone istrčala 54.07 i time zauzela 15. mjesto.

Na 600m smo u posljednjoj skupini gledali fantastičnu završnicu utrke u kojoj je na svoje došla Pia Ocvirk i uspjela pobijediti s 1:38,96! Vrijeme na razini njezinih najboljih ostvarenja, ali taktički je Pia opet to sjajno odradila. Stvorila je određenu prednost na ulasku u posljednjih 200 metara, zatim se na posljednjih 100 metara ona istopila, činilo se kako će u potpunosti nestati, ali ipak je do izražaja došlo Pijino iskustvo u ovakvim utrkama.

Njezin primarni sport je orijentacijsko trčanje gdje isto tako postiže sjajne rezultate, i Pia se u budućnosti više planira posvetiti tome pa ako je nastup na 600m bio njezin posljednji, nema sumnje da se oprostila na najbolji mogući (pobjednički) način. Katarina Vukančić je završila isto kao prvi dan na 1500m, pripalo joj je 6. mjesto s novim osobnim rekordom od 1:42,74.

Prvi puta je ovdje nastupala i Karla Puljko, na kraju 13. s 1:47,29. Ipak su za nju nešto kraće discipline naspram ove, uostalom, zato i ima broncu s 300m. Viti Borković pripalo je 19. mjesto s 1:52,02.

Na skoku u vis gledali smo nikad bolju Emu Glas i Karlu Kovačić koja je pokazala da se polako vraća u staru formu. Ona je danas preskočila 150cm, a pokušaji na 155cm su bili dobri i obećavajući. Drago nam je da se Karla polako vraća, a sa spomenutom visinom je osvojila 7. mjesto.

Ema je bila naprosto sjajna, natjecanje je otvorila sa 150cm koje je preskočila iz prvog pokušaja da bi isto napravila na 155, 158, 161 i 164cm! Savršena serija, od svih natjecateljica tamo zaista je djelovala smireno, a letvica se tek malo 'zatresla' na 164cm. Nastavila je dalje, vidjeli smo vrlo dobar drugi pokušaj na 167cm, ali onda je malo i došlo do umora tako da ovu visinu ipak (ovaj put) nije preskočila.

Posve zaslužena zlatna medalja i naslov kadetske prvakinje u ovoj disciplini, bila je najbolja kad je najviše trebalo, a to je odlika s kojom se ne može pohvaliti svatko. Uz Emu i Karlu nastupala je Hanna Alagić koja je skakala na razini svojih najboljih ostvarenja, 135cm i 13. mjesto.

Ema se kasnije pridružila štafeti 4x300m gdje su još trčale Ana Marija Buljan, Evita Prtenjača i Ariana Baronica. Pripalo im je 7. mjesto, a istrčale su 3:11,56.

Balenović u sjajnom izdanju i na otvorenom zlatna na kugli

Vraćamo se najmlađima tj. mlađim kadetkinjama. U disciplini 60m smo imali jednu sudionicu finala - Janu Harapin! U njemu je ostala na korak do medalje s istrčanih 8.47, brže nego u kvalifikacijama (8.50). Ujedno je ovo i njena prva atletska sezona i nadamo se kako će ih biti još, potencijala ima, samo treba raditi na njemu. U kvalifikacijama su trčale još Klara Blažević (8.86), Hana Ostojić (8.86) i Korina Brečić (9.44).

Na 400m imali smo jednu predstavnicu u liku Borne Mohač koja je sveukupno bila na 17. mjestu s 1:07,44, pobjednica u prvoj skupini. Marta Ivkić i Lorena Vrbančić na skoku u dalj (zona) skočile su 3.98 odnosno 3.83. Preko tri metra skočila je i Hana Urukalović, točnije 3.04.

Naša štafeta Agram I na 4x60m (Hana Ostojić, Marta Ivkić, Jana Harapin i Klara Blažević) sveukupno je bila devetoplasirana, a cure su u borbenom izdanju istrčale 33.87. Lorena Vrbančić, Arna Grabar, Borna Mohač i Korina Brečić trčale su za Agram II i zauzele 14. mjesto (35.90).

Na hodanju 2000m Eli Pevec je s 11:40,09 osvojila naslov mlađekadetske doprvakinje Hrvatske i tako se dodatno etablirala u ovom hodačkom svijetu! Srebro na kadetskom prvenstvu Hrvatske i već ranije srebro na cestovnom prvenstvu Hrvatske. Novu medalju nakon mlađejuniorskog srebra, ovaj puta brončanog sjaja, osvojila je Klara Krenek s 13:32,44. Nadamo se da će cure nastaviti u ovom smjeru, sjajno je da već tako mlade osvajaju nova odličja.

Kao i na 60m Jana Harapin je bila najbrža naša članica na utrci dugačkoj 200m. S vjetrom -1.3 u prsa istrčala je vrlo dobrih 28.43 i stigla do 7. mjesta! Deset mjesta iza nje je Hana Ostojić s 29.37 i ne zaboravljamo na 31. mjestu Martu Ivkić s 30.59.

Lea Glas kao jedna od mlađih nastupala je na 600m gdje je utrku završila s 1:55,26 i sveukupno se pozicionirala na 15. mjestu. Vrlo hrabro je krenula prvih 200m, ali do kraja utrke je do jedne mjere uspjela izdržati svoj vlastiti ritam, za brži rezultat naprosto je nedostajalo višak iskustva.

Blizu medalje na skoku u vis bila je Klara Blažević, inače dvoranska prvakinja Hrvatske u ovoj kategoriji i disciplini. Ipak je i prije nastupala u još nekoliko disciplina. Pripalo joj je 4. mjesto sa skokom od 143 centimetra, za 146 je malo nedostajalo. Arna Grabar je preskočila 130cm i bila devetoplasirana, a Korina Brečić 13. (125cm).

Na kugli (2kg) smo gledali Mariju Balenović. Upravo na natjecanju kada je i trebalo biti inspiriran i bacati osobne rekorde. Marija je tako prvi puta bacala preko 13 metara, a na kraju je s 13.57 postigla novi osobni rekord i naslovu dvoranske mlađekadetske prvakinje pridodala i ovaj na otvorenom. No napravila je to kako priliči pravim karakterima, do posljednje serije je bila drugoplasirana i onda je bacila tih 13.57 i stigla do 1. mjesta! Konstanta uspjeha je ovdje, želimo joj da samo tako i nastavi. 

Natjecanje mlađih kadetkinja završilo je štafetom 4x200m, Jana Harapin, Marta Ivkić, Hana Ostojić i Klara Blažević zajedno su istrčale 1:57,18 čime su zaslužile 7. mjesto.

Rožman suvereni (dvostruki) mlađekadetski prvak Hrvatske

Kod mlađih kadeta do naslova prvaka Hrvatske u hodanju stigao je Bruno Rožman s još jednom sjajnom prezentacijom na dionici dugačkoj 2000m! Istovremeno se održavala utrka kadeta s kojima se također bez problema nosio i u cilj stigao prvi vremenom 11:25,55! Bruno se zaista pronašao na hodanju i ima zaista lijepu perspektivu te se nadamo da će ju ostvariti.

Isto tako, moramo spomenuti da mu to nije bilo jedino zlato taj dan. Naime, Bruno uz sportsko hodanje se bavi i boksom gdje je ujutro na prvenstvu Hrvatske također stigao do zlatne medalje. Svestran momak, nema što. Ujutro zlato na boksu, popodne zlato na hodanju, možemo se samo zapitati što je radio navečer...

Uz njega je do srebra (nakon bronce na cestovnom prvenstvu Hrvatske) u cilj ušao Krešimir Hartl, zaslužio je medalju s vremenom 13:31,94. Inače je vremenski limit za završetak ove utrke 15 minuta, Krešo je bio znatno brži od toga i bez ikakve opasnosti da možda slučajno ostane bez medalje. 

Na 60m u kvalifikacijama su trčali Mihael Fitz (8.65), Luka Dubajić (8.69), Mateo Jurišić (9.06), Lovro Fulgosi (9.16) i Jan Dragojević (9.48).

Jurica Mučoli bio je naš najbrži pojedinac na 400m gdje mu je u konačnici pripalo 5. mjesto s 1:01,66. Blizu je sedmoplasirani Antonio Frančić s 1:02,30, a od 13. do 15. mjesta poredali su se Luka Grubišić (1:06,41), Ivan Vukančić (1:07,09) i Marko Orešković (1:07,47). 

Skok u vis donio nam je 5. mjesto Brune Koščice koji je vrlo lijepo nastupio ovdje skočivši 146cm. Inače se radi o mlađem kadetu rođenom 2002. godine, pravo nastupa ima i iduće godine. Jednako uspješan bio je šestoplasirani Vito Šola, samo što je imao više pokušaja od Brune, a ne zaboravljamo na 11. mjestu Luku Pršlju (135cm).

Luka Dubajić nakon 60m je na vortexu s hicem od 44.84 stigao do 12. mjesta. Na kraju prvog dana malo je nedostajalo našoj štafeti na 4x60m u limačko-mlađekadetskom sastavu (Lovro Fulgosi, Mateo Jurišić, Mihael Fitz i Luka Dubajić), osvojili su 4. mjesto s 33.13.

Do prve mlađekadetske medalje je stigao Antonio Frančić na 200m, zaslužio je to istrčavši utrku brzu 27.83! Tako mu je pripala medalja brončanog sjaja, a kasnije će napraviti jedan korak više na štafeti 4x200m. Luka Dubajić osvojio je 5. mjesto (27.94), Mihael Fitz 9. mjesto (28.51), Marko Orešković 13. mjesto (28.92) i Lovro Fulgosi 16. mjesto (30.72).

Nakon lijepog nastupa na hodanju Krešimira Hartla gledali smo drugi dan na 600m gdje je s "medaljom u džepu" mogao rasterećeno trčati, na kraju je u cillj ušao s 1:54,82. Zatim iz druge skupine slijede sveukupno brži Ivan Vukančić u vremenu 1:50,60 (12. mjesto), osmoplasirani Antonio Zagorec (1:44:35) i dolazimo do brončanog Jurice Mučolija!

Jurica se još bolje snašao u ovoj disciplini naspram 400m i prvog dana te u posljednjim trenucima utrke (posljednjih 100m vrlo dobro finiširao) ušao u cilj s vremenom 1:40:52, više nego dostatno za prvu mlađekadetsku medalju!

Na dalju (zona) Luka Pršlja je skočilo 4.41 i osvojio je 17. mjesto, a prvi puta u karijeri i preko 4 metra je skočio Jan Dragojević, preciznije rečeno - 4.01.

Nova medalja osvojena je na bacanju kugle, Viktor Veić je s novim osobnim rekordom bacio 13.71 i tako osvojio naslov mlađekadetskog doprvaka Hrvatske u ovoj disciplini! Još jedna medalja za njega nakon zlata u dvorani početkom godine. S više treninga nema sumnje da će doći još bolji i dalji hitci.

Štafeta 4x200m ponudila je niz preokreta u plasmanima, na kraju je bilo i padanja pred samim ciljem, ali sva sreća pa naših nije bilo u toj priči, iako je vrlo lako moglo biti. Sva sreća pa nije, a Antonio Frančić, Luka Dubajić, Mihael Fitz i Marko Orešković osvojili su srebrnu medalju! Jako dobro istrčana štafeta, a treba istaknuti Oreškovića koji osim što je bio najmlađi (2004. godište tek!) je upravo u toj spomenutoj situaciji prilikom pada jedne štafete vrlo dobro reagirao, nije se sapleo već vrlo spretno izbjegao potencijalni sudar i tako uspješno ušao u cilj.

Agram II je bio blizu medalje po plasmanu, Mateo Jurišić, Lovro Fulgosi, Jan Dragojević i Luka Grubišić (štafeta sastavljena od 3 limača) zajedno su istrčali 2:01,18. Borbeno i hrabro kao uvijek.

Možemo biti zadovoljni rezultatima naših mlađih kadetkinja i mlađih kadeta, poglavito kad se uzme u obzir da smo u ovoj konkurenciji imali dosta limača (od 2003. godišta pa stariji) i bez ikakve zadrške možemo reći da najbolje od njih slijedi u godinama pred nama.

Ponosni smo na sva postignuća i uspjehe u ova dva dana, a razloga za zadovoljstvo imamo jer nikad nismo bilo ovako uspješni. Imat ćemo zašto pamtiti ovo natjecanje i čestitamo svim našim atletičarima, atletičarkama i trenerima! Svaka čast i bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje te mlađe kadete i kadetkinje
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 21. i 22.6.2014
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana