Logo
Ispiši ovu stranicu

Nikad bolji na prvenstvu Hrvatske u krosu: Imamo 5 prvaka, 3 doprvaka i 4 bronce

Katarina Vukančić i Ana Fortuna prema 1. i 2. mjestu na utrci mlađih juniorki Foto: AK Agram Katarina Vukančić i Ana Fortuna prema 1. i 2. mjestu na utrci mlađih juniorki

Na posljednjem ovogodišnjem pojedinačnom prvenstvu Hrvatske naši atletičari i atletičarke ostvarili su nove velike uspjehe te su još jednom pokazali zašto ćemo ponovno ovu godinu završiti kao najuspješniji klub po osvojenim medaljama!

Natjecanje se nakon tri godine održavanja u Vrbovcu nakon 2009. godine ponovno vratilo u Zadar tj. mjestu blizu njega, Polača.

Vukančić 'šokirala' mlađe juniorke, vrlo dobra izdanja Kožuhara i Fortune

Početak je označen u 12h, a prvi su krenuli mlađi juniori na dionici dugačkoj 4000m. Zlatko Kožuhar je ovaj puta nastupao među starijima od sebe (Zlatko je i iduće godine kadet) i uspio je doći do svoje prve mlađejuniorske medalje u krosu istrčavši 14:23.

Na korak do postolja ostao je nedavno brončani s cestovnog prvenstva Hrvatske na 10km, Vedran Muhar. U današnjoj utrci istrčao je 14:29 i osvojio 4. mjesto.

Nakon njih startale su mlađe juniorke koje su morale pretrčati 2000m. Među njima od naših se našla Katarina Vukančić koja je poput Zlatka i iduće godine kadetkinja (rođ. 1999. godine) i na kraju se ovaj potez pokazao odličnim jer je Katarina zasigurno iznenadila svoje konkurentice i stigla u cilj kao najbolja! Zasluženo zlato pripalo joj je zahvaljujući vremenu 7:24.

Odlična 'jesenska forma' za nju, nakon bronce u kadetskoj konkurenciji na prvenstvu Hrvatske u cestovnom trčanju, pokazala je kako se još bolje snalazi i u uvjetima trčanja na kros stazi.

Medalja srebrnog sjaja pripala je ponovno jednoj našoj atletičarki, a njezino ime je Ana Fortuna. Svoj naslov doprvakinje zaslužila je s istrčanih 7:27! Dvije naše djevojke na prva dva mjesta, u ovoj konkurenciji smo bili najuspješniji. Ovdje smo još gledali Ivu Mariju Sobočanec, njoj je pripalo 7. mjesto (8:15). Iva inače nastupa na znatno kraćim dionicama no i današnji nastup zasigurno će poslužiti kao dobra priprema za iduću sezonu.

Josipović i Hrelec sigurno do pobjeda i naslova (starijih)juniorskih prvaka

U konkurenciji starijih juniora (6000m) nastupao je inače mlađi junior Jure Josipović, ali njegova kvaliteta je ionako takav da bi sigurno mogao trčati i s najboljim seniorima. Uostalom, kao najbolji dokaz spomenutoj tezi ide činjenica kako je danas suvereno pobijedio s 20:12! Kada stignete ispred ostalih 200m i više, možemo reći kako se radi o jednoj poprilično uvjerljivoj pobjedi. Tako je Jure svom prošlogodišnjem mlađejuniorskom naslovu dodao i starijijuniorski.

Kod starijih juniorki (3000m) Nikolina Hrelec je uspješno obranila 'svoj' naslov, pobijedila je s 11:24! Zaista se rijetko događa da netko u dvije godine bude prvakom Hrvatske u krosu, današnji plasman nova je potvrda vrijednosti i kvalitete koju Nikolina posjeduje.

Do medalje je stigla i Anamarija Petters, njezinih 12:31 vrijedilo je brončanog odličja. Lijepo ostvarenje za nju, još jednom je pokazala kako osim na stazi (400 i 800m) se odlično snalazi i u nešto prirodnijim, ali i težim uvjetima.

Nova medalja za nas, ali i za Nikolu Klarića osvojena je u utrci dugačkoj 1000m, a nju su trčali mlađi kadeti (rođ 2000. i 2001. godine). Ušao je u cilj kao trećeplasirani odnosno brončani! Nikoli je ovo sada već druga bronce ove godine, prvu je osvojio na prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete i kadetkinje, disciplina je bila nešto duža nego ova danas - 600m.

Iduća godina za njega je kadetska, nastavi li ovako, ne sumnjamo kako ćemo u budućnosti gledati neke nove njegove uspjehe.

Zlatna kadetkinja Ocvirk i seniorka Matošević

Pia Ocvirk se dobro snalazi u orijentacijskom trčanju, ali i u 'normalnom' kros trčanju gdje se 'okitila' zlatnom kadetskom medaljom! Uspješnu sezonu okrunila je na najbolji mogući način, pobjeda joj je pripala zahvaljujući istrčanih 3:12 na dionici dugačkoj 1000m. Osim nje nastupala je i Josipa Livaković, zauzela je 6. mjesto s 3:24 što jasno sugerira kako se vodila žestoka borba za prve pozicije.

Julijan Kralj i Filip Svalina su se pobrinuli za medalje u kadetskoj konkurenciji (1500m)! Julijan je bio uspješniji kao drugoplasirani (4:45), a brončani Filip je u cilj ušao za samo jednu sekundu kasnije.

Najduže utrke dana po običaju se trče na samom kraju natjecanja, prvo su se natjecale seniorke na 6000m. Matea Matošević je u utrku ušla s izrazitom ulogom favorita, a na kraju je to i opravdala. U cilj je ušla s 21:29 i ostvarila novu pobjedu!

Seniori su trebali istrčati 9000m, a Goranu Grdeniću je to uspjelo za 29:51 čime je kao i prošle godine ponovno osvojio srebrnu medalju! Još jedna medalja za Gorana, našeg najuspješnijeg atletičara po pitanju osvojenih medalja na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske! Bruno Erent je ovdje bio šestoplasirani s vremenom 31:46, a prvi puta je za naš klub nastupio Antun Rudolf Pavelić koji nažalost nije stigao do cilja.

Čestitamo svim našim članovima, članicama i trenerima na postignutim uspjesima! Na najbolji mogući način okončali su ovogodišnji 'serijal' prvenstava Hrvatske, nikada naši atletičari do sada na ovom natjecanju nisu bili uspješni kao danas, bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu
  • Mjesto: Polača
  • Datum: 9.11.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana