Logo
Ispiši ovu stranicu

Ni kiša ni vjetar nisu ga spriječili: Kolarević prebacio 53m na disku i izborio juniorsko EP

Demir Kolarević - još jedan putnik u Rieti na juniorsko EP Foto: Renato Branđolica Demir Kolarević - još jedan putnik u Rieti na juniorsko EP

Vrijeme i uvjeti nisu išli u prilog Međunarodnom atletskom mitingu 'Dinamo 2013', ali to nije spriječilo naše (a i druge) atletičare u postizanju dobrih rezultata. Osim sjajnog Demira ponovno je oduševila Anamarija Petters koja je na 400m istrčala drugu normu za mlađejuniorsko SP!

U proteklih par tjedana Demir Kolarević opasno se približavao normi (53.00) za bacanje diska (1.75kg) na Europskom prvenstvu za juniore i juniorke u Rietiju, a danas je konačno došao do željenog cilja s novim osobnim rekordom - 53.87! Na današnjem natjecanju bacali su samo seniori tako da je Demir nastupao izvan konkurencije i nije osvojio nikakav plasman, ali to nakon današnjeg postignutog rezultata i nije nešto što nas zanima.

Demir je u našem klubu od samih njegovih početaka i izuzetno nam je drago kako se kroz ovih par godina isprofilirao kao jedna od budućih zvijezda našeg kluba, ali i cjelokupne hrvatske bacačke 'scene'. Uz to, njegov pristup treninzima i natjecanju uvijek je izuzetno pozitivan i profesionalan, a nagrada je stigla u ovom obliku.

Petters stigla i do druge norme za mlađejuniorsko SP u Donecku

Na 400m žene očekivano je najbrža od naših bila Romana Tea Kirinić sveukupno na 4. mjestu (56.94), a druga najbrža bila je Anamarija Petters kao šestoplasirana s 57.28! Uskličnik na kraju ove prošle rečenice nalazi se iz vrlo jednostavnog razloga, Anamarija je današnjom utrkom istrčala normu za 400m na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore i juniorke. Podsjetit ćemo vas kako je tjedan ranije istrčala normu na 800m što bi značilo kako Anamarija ima pravo nastupa na dvije discipline!

Nastupale su još četiri Agramerke koje su se poredale jedna do druge. Na 10. mjestu je Iva Marija Sobočanec (59.03), slijedi Marija Hartl (1:00,25 - osobni!), Lucija Kosaber (1:00,61) i na 14. mjestu Katarina Ivšac (1:00,85).

Romana i Anamarija su ranije nastupile na 800m, ali nisu završile utrku iz ciljanih razloga koji su na kraju odlično iskorišteni. No zato su utrku završile Nikolina Hrelec i Katarina Vukančić. Nikolina rijetko nastupa na ovoj disciplini, ali ovdje se pojavila prilika koju je odlučila iskoristiti. Ciljem je prošla kao 4. s 2:18,23 dok je Katarini pripalo 6. mjesto s vremenom 2:36,25. Potonja je mlada trkačica koja je tek kadetkinja i ovakve utrke dobro će joj doći za stjecanje uvijek potrebnog iskustva.

Na 100m je Dora Filipović uz vjetar u prsa (-0.5) došla do 7. mjesta u svojoj skupini, a to je vrijedilo te pozicije i u sveukupnom poretku. Istrčani rezultat je 13.00. U prvoj skupini, na samom početku, nastupala je i Karla Demir, ona je sveukupno zauzela 18. mjesto s 14.53.

Marija Gredelj nije danas bila naročito uspješna na troskoku s obzirom na to kako je natjecanje završila s tri prijestupa. Prava je šteta što je nastupilo 9 natjecateljica, s jednom manje Marija bi imala još tri nove šanse za popravak dojma, a u svojim prethodnim nastupima najbolje smo upravo viđali u zadnjim serijama.

Sjajan rezultat Šarić na kugli (4kg)

No zato svojim nastupom može biti zadovoljna Ana Šarić koja je na kugli (4kg, seniorke) nadmašila svoj osobni rekord za više od jednog metra i osvojila 2. mjesto! Bacila je 12.26, za jednu kadetkinju zaista vrlo dobro ostvarenje! Nakon ovakvih nastupa možemo samo žaliti što IAAF ne dozvoljava nastup kadetima ili kadetkinjama na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore i juniorke. No potrebno je samo malo strpljenja, Ana postaje mlađom juniorkom upravo iduće godine.

Uz Anu je nastupila druga Ana, samo što tome još nadodajemo drugo ime Marija i prezime Bonić. Danas je kuglu najdalje bacila 10.40 i time zauzela 5. mjesto.

Na bacanju diska slično je kao i prošli tjedan bacala Valentina Slobodić, ovaj puta je najbolje bacila do 38.70 i tako zaslužila svoje mjesto na postolju kao trećeplasirana.

Topić najbrži od naših na 100m, a Kovačić na 400m

Najbrži je od naših na 100m bio Zvonimir Topić s 11.46 što je samo za stotinku slabije od osobnog rekorda postignutog prije nešto manje od mjesec dana na našem Mitingu otvorenja sezone. No pritom treba uzeti u obzir jedan bitan podatak, danas je vjetar puhao u prsa Zvonimiru (-0.5), a na našem mitingu je bio skloniji trkačima jer je puhao u leđa (+1.5). Zvone je sveukupno osvojio 9. mjesto, a idući najbrži Agramer bio je Bruno Jednačak s 11.78 na 12. mjestu. On je nakon toga odmah uputio se na zaletište u dalj gdje je započeo sa svojim novim nastupom. No prije toga spomenimo još Edina Mešića na 14. mjestu (12.10) i Noela Bagića iza njega s 12.18.

Na skakanju u dalj zaista nije bilo sreće, uvjeti su iz serije u seriju bili sve lošiji, na kraju su se djelomično u 5. i 6. seriji malo popravili. Bruno je na kraju završio nastup na 8. mjestu s 10 centimetara slabijim rezultatom od osobnog rekorda, 6.72.

Mateo Kovačić još jednom je bio naš najbrži trkač na 400m s osvojenim 7. mjestom i istrčanih 50.15, a ne zaboravljamo ni Edina Mešića (19. mjesto - 54.43), Antonija Kovačića (21. mjesto - 55.45), Karla Jednačka (22. mjesto - 55.77) i Filipa Orlovića (23. mjesto - 58.42).

Dobra utrka na 3000m, novi dobar nastup Grdanjskog na visu

Vedran Muhar na 1000m je ciljem prošao kao 14. i vremenom 2:56,65. Zanimljivo je bilo na 3000m gdje je Goran Grdenić na kraju osvojio 2. mjesto s rezultatom na razini osobnog rekorda (8:41,57). Pobjeda je pripala Ivanu Maliću (Velika Gorica) koji je na samom startu utrke stvorio 60-70m prednost što je Goran u zadnja dva kruga smanjio na 2-3 metra prednosti, ali ipak je na kraju nedostajalo ponešto svježine i snage.

Bruno Erent je svoju utrku istrčao za 9:11,76 i time osvojio 5. mjesto, a ostalo je još za vidjeti tko će biti bolji u 'Kraljevskom' obračunu. Naime, u ovoj utrci su po prvi puta zajedno trčali Juraj i Julijan Kralj, a danas je pobijedilo stariji i iskusniji Juraj kao šestoplasirani (9:32,97) dok je Julijanu pripala pozicija odmah iza njega s 10:14,05.

Na skoku u vis vidjeli smo još jedan dobar nastup Dominika Grdanjskog koji je preskočio 190cm i tako još jednom nadmašio samoga sebe. Plasman je također vrlo dobar, pripalo mu je 4. mjesto. 

 

Čestitamo našim atletičarima i atletičarkama što su nam uljepšali još jedan subotnji dan, a čestitke ćemo 'usmjeriti' prema Atletskom klubu Dinamo-Zrinjevac koji je unatoč katastrofalnom stanju cjelokupnog objekta i lošim vremenskim uvjetima svejedno uspio organizirati jedno vrlo dobro natjecanje.

  • Natjecanje: Dinamo 2013 - međunarodni atletski miting
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 1.6.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.