Logo
Ispiši ovu stranicu

Maratonski uspjesi: Matošević osobnim rekordom do norme za SP u Londonu, Erentov srebrni debi!

Erent i Matošević - Umorni, ali zadovoljni Foto: AK Agram Erent i Matošević - Umorni, ali zadovoljni

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u maratonu ove godine se održalo u sklopu jubilarnog 25. izdanja Zagrebačkog maratona koji će nam ostati u pozitivnom i lijepom sjećanju.

Okrunili smo dva doprvaka Hrvatske u ovoj uvijek ekstremno teškoj i stresnoj disciplini, a to su Matea Matošević i Bruno Erent!

Svatko ima lijepu priču iza toga. Matea je već s kvalitetnim polumaratonskim prolazom nagovijestila kako nas očekuje jedan pravi rezultat, a s obzirom da nije 'pala' u ostatak utrke, ciljem prolazi u vremenu 2:42:28!

Ne samo da se radi o poboljšanju osobnog rekorda (prijašnji 2:44:55) već je to i norma za Svjetsko prvenstvo u Londonu iduće godine! Nije još puno normi za spomenuto natjecanje otkriveno, ali za maraton se već zna i drago nam je što bi to ujedno značio i nastavak započete serije nastupanja na velikim natjecanjima.

Nakon prvih Olimpijskih igara, očito je došlo vrijeme i za prvo Svjetsko prvenstvo!

Kod seniora prvi puta u maratonu nastupio je Bruno i istrčanih 2:34:10 te spomenuto srebro više je nego dovoljan razlog da kažemo kako se radi o jednom izuzetno uspješnom debiju.

Zanimljivo je kako će ovo ujedno biti i drugi najbrži rezultat u povijesti našeg kluba što se maratona tiče, odmah nakon Daniela Dalya. Osim toga, ponovno nam je pokazao kako prelaskom u hodanje nije zaboravio kako se trči, štoviše, već sada za ovu godinu možemo reći kako je u tom smislu napravio veliki iskorak.

Veseli nas to jer je ovo sjajan argument svima onima koji misle da hodanje i trčanje ne idu zajedno. Idu, itekako idu...

Start Zagreb maratona 2016

Sami vremenski uvjeti bili su ugodni i zadovoljavajući s obzirom na niz mnogih drugih odličnih rezultata koji su se postizali, počevši od pobjednika i pobjednica. Spomenimo kako u sveukupnoj, međunarodnoj konkurenciji, Matea je bila sedmoplasirana, a Bruno šestoplasirani.

Polumaratonci također s najboljim (ovosezonskim) rezultatima

Na polumaratonu svoj najbolji ovosezonski rezultat popravio je Antun Pavelić istrčavši 1:11:27 čime je također bio šestoplasirani. Uz njega, pamtimo i nastup Gorana Firšta sa 1:33:37.

U istom ritmu najboljih ovosezonskih trka bile su i Ljiljana Ćulibrk (1:26:09) i Antonija Žalac (1:31:42) na 10. odnosno 14. mjestu. Svestrana Petra Jakopović također je trčala, njenih 1:47:03 sveukupno je vrijedilo 67. mjesta.

Trčala se i utrka građana, tu zasad jedino imamo informaciju za 2. mjesto Katarine Vukančić u poretku kod žena.

Unaprijed se ispričavamo i svim našim članovima koji su eventualno nastupali, naprosto u aktualnoj formi prikaza rezultat, ne postoji rubrika za klupsku pripadnost što nam uvijek otežava pisanje izvještaja.

Velike čestitke našoj Mateji na nastavku sjajnog kontinuiteta, kao i svima na njihovim današnjim ostvarenim postignućima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.