Logo
Ispiši ovu stranicu

LIMITED EDITION Seniorsko pojedinačno prvenstvo Hrvatske 2020

Lara Juriša jedna je od onih koje ovo natjecanje dočekuje u dobroj formi Foto: Renato Branđolica Lara Juriša jedna je od onih koje ovo natjecanje dočekuje u dobroj formi

Natjecanje koje se izvorno trebalo održati znatno ranije nego prijašnjih godina (u 6. mjesecu) slijedom cijele pandemijske COVID-19 situacije i kalendarskih promjena svoje mjesto pronašlo je 2 mjeseca kasnije na stadionu u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza.

Suorganizacijski dio pripada i našem klubu radi same tehničke provedbe natjecanja, a ono ćemo dočekati u natjecateljski nešto manje brojnijem izdanju nego inače.

Razlog tomu nesumnjivo je termin (koji u načelu za prave atletičare i atletičarke je zapravo idealan), a sigurno da su jedan 'rez' napravile i zadane norme koje su možebitno onemogućile nastup nekolicine koji su to planirali.

No u nekom epidemiološkom kontekstu navedeno je sigurno poželjno , a i za razliku od kup i ekipnih natjecanja gdje treba biti maksimalno otvoren prema svima, ideja da se ovdje prije svega iznjedri kvaliteta i takvima da prioritet nije nešto što treba odbaciti.

Na koncu, pogled na startne liste sugerira kako bi u svim disciplinama trebao biti regularan broj (3+) natjecatelja tako da bi svugdje trebali imati i proglašenja.

Natjecanje prvi dan počinje u 15:30h i završava do 20h, a drugi dan bi trebalo početi u 16h sa sličnim završetkom.

Po običaju, kako se generacijski i sezonski 'poklopi', više je tu napetih disciplina gdje je teško predvidjeti pobjednika ili pobjednicu dok ima i onih gdje su favoriti izraženiji, ali uvijek ostaje teren gdje navedeno treba potvrditi ili demantirati.

Vjerujemo da će ovo biti jedan lijep i zanimljiv vikend te svim sudionicima želimo što bolja ostvarenja, sretno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana