Logo
Ispiši ovu stranicu

Josipović nošen podrškom sinjskih ragbijaša do pobjede i novog mlađejuniorskog rekorda na 10000m

Jure Josipović i obožavatelji nakon utrke Foto: Jozo Delaš Jure Josipović i obožavatelji nakon utrke

U Sinju se održalo Pojedinačno prvenstvo Hrvatske na 10000m hodanju na cesti, a postignuta su dva rekorda, jedan seniorski (Ivana Renić) i drugi mlađejuniorski (Jure Josipović).

Odlična atmosfera nagrađena novim rekordom

Krenut ćemo "in medias res" i istaknuti nastup Jure Josipovića i njegov rezultat 31:37,07. No pritom nikako ne zaboravljamo na vrlo simpatične ljude iz Ragbi kluba Sinj, a sve njih potaknuo je Jozo Delaš (trener u Atletskom klubu Sinj) koji je u tom trenutku obnašao dužnost spikera. Na sredini utrke spomenuo je kako Jure u ovoj utrci "lovi" mlađejuniorski rekord, a u tom trenutku su ragbijaši odjednom svu svoju pozornost posvetili Juri, bodrili ga i skandirali mu do samog kraja utrke!

Nakon trijumfalnog ulaska u cilj, jednako tako trijumfalno su ga odnijeli na rukama. Ako se ne varamo, neposredno prije početka utrke na 10km završila je i njihova utakmica na kojoj su pobijedili (čestitamo!) pa ni ne čudi dobro raspoloženje. Drago nam je kako su ga uspješno prenijeli i na atletski stadion te pomogli Juri.

Eto kako jedna spontana reakcija može biti lijepa i zabavna. Ovim putem ih sve pozdravljamo i zahvaljujemo što su dodatno „podgrijali" atmosferu koja se ne viđa baš na svakom od pojedinačnih prvenstava Hrvatske. Na kraju ovog dijela ne zaboravimo i spomenuti koji je novi rekord – 31:37,07!

Hodanja: Pobjede u konkurenciji kadeta, kadetkinja i mlađih juniorki

Natjecanje su otvorili kadeti, kadetkinje, mlađi juniori i mlađe juniorke na 3km. U konkurenciji kadeta zlato je pripalo Maksimilijanu Međimorecu, inače još uvijek mlađem kadetu! U svom prvom hodačkom nastupu Maks je završio s vremenom 19:29,0.

Kod kadetkinja je zlato pripalo Aleksandri Stefany Bižić, uvjerljivo je pobijedila s 17:56,4. Nije joj ovo bio prvi nastup, ali ostavila je vrlo dobar dojam, iz utrke u utrku sve je bolja i bolja. Njezinoj mlađoj hodačkoj kolegici, Katarini Brešković, pripao je plasman odmah do Aleksandre, u cij je ušla s 20:34,5. Katarina je još uvijek mlađa kadetkinja i ovakve utrke su zasigurno dragocjeno skupljanje iskustva. Još kad uz to osvojite i srebrnu medalju...

U mlađejuniorskoj ženskoj konkurenciji gledali smo jedan zaista suveren nastup Antonele Golobić, ovdje njezina pobjeda niti u jednom trenutku nije bila ugrožena! Više nego zasluženo zlato za Antonelu, vremenski je to danas iznosilo 16:49,0. Svoje prvo odličje na ovom natjecanju dočekala je Katarina Štrk, brončanu medalju zaslužila je zahvaljujući svom odhodanom vremenu 20:34,5.

Medalje su osvojene i kod mlađih juniora, srebrni je bio Mateo Ćosić, a brončani Jakov Jurlin. Mateo je kroz cilj prošao vremenom 19:04,02 dok je Jakovljev rezultat iznosi 19:28,2.

Još jedan rekord Ivane Renić u kratkom vremenskom razdoblju

Nakon ove utrke uslijedila je ona još duža na 5km, tamo su se natjecale juniorke i seniorke. Izuzetno nam je drago kako su navedene discipline protekle upravo u našoj dominaciji.

Kod juniorki je Martina Strmečki-Stakor završila utrku ispod 30 minuta, preciznije 29:56,77! Rezultat je to kojim osvaja ovogodišnji naslov juniorske prvakinje Hrvatske. I ostale medalje, srebrnog i brončanog sjaja, pripadaju atletičarkama našeg kluba. Srebro je danas pripalo Hani Hajsok, brzo je hodala 32:48,61 dok je Josipa Čičak brončana s 33:19,46.

Martina se prošle godine natjecala u seniorskoj konkurenciji, a kako je ove godine odlučila kako nastupa u juniorskoj konkurenciji, nastup na ovom natjecanju više nije bio moguć. No naslov je zato pripao jednoj drugoj djevojki, Ivani Renić! U vrlo kratkom roku pokazala je svoj hodački potencijal, a njezin maksimum još sigurno nije dosegnut. Osim pobjede, njezinih 28:37,69 novi je hrvatski seniorski rekord ove discipline!

Srebro je kao i prošle godine pripalo Ljiljani Ćulibrk. Za spomenuti sjaj trebalo je nadmašiti 30:47,04. Kraj hodačkog natjecanja na stazi označio je start utrke za seniore na 10km. Matej Anđelić je bio u igri za zlatno ili srebrno odličje, ali tijekom utrke je prema mišljenju sudaca par puta prekršio neka pravila u hodanju što je na kraju rezultiralo diskvalifikacijom. Šteta, bilo je to sve 3 kruga prije kraja.

Grdenić uspješno obranio prošlogodišnji seniorski naslov prvaka Hrvatske

Na 10000m su se trčale dvije utrke, jedna ženska (seniorke i juniorke) te muška (seniori i juniori). O juniorskoj utrci mogli ste pročitati u par redova iznad, ali svakako vrijedi spomenuti i ostale uspjehe naših atletičara.

Počnimo od Gorana Grdenića, prošlogodišnjeg naslova branitelja. Danas je bio jednako dobro raspoložen i to je rezultiralo obranom naslova za koju se Goran pobrinuo istrčavši 32:22,04! Nije njegov najbolji rezultat, ali nije ni daleko od njega.

Već u početnom dijelu utrke Goran je krenuo uz Juru, a to je danas očito bila garancija uspjeha. Taktički također vrlo zrela utrka Gorana, upravo ono što smo od njega i očekivali. Prvi nastup u dresu našeg kluba ubilježio je Gordan Petković i pamtit će ga po 5. mjestu i istrčanih 34:28,30. Inače je ova utrka bila najbrojnija po pitanju natjecatelja.

U ženskom dijelu imamo čak četiri osvajačice medalja, dvije kod seniorki, a druga polovica kod juniorki. Za srebro i broncu u seniorskoj konkurenciji zaslužne su Sara Vilić (36:50,21) i Danijela Vrhovski (39:13,92). Juniorski dio "riješile" su Ana Fortuna (42:16,47) i Dora Hornik (42:18,11). Prve medalje za njih na ovoj disciplini, nadamo se i želimo - ne i posljednje.

Sveukupni zbroj medalja i pohvale

Spomenimo i za kraj sveukupni zbroj medalja ovih dvaju natjecanja – 6 zlata, 4 srebra i 5 bronci. Tako smo ponovili prošlu godinu kada smo također bili najuspješniji klub ovog (ovih) natjecanja. Bravo!

Čestitamo našim rekorderima, osvajačima medaljama i svim onima koji su postizali vrlo dobre rezultate, danas ih nije nedostajalo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske na 10000m i hodanju na stazi
  • Mjesto: Sinj
  • Datum: 6.4.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.