Logo
Ispiši ovu stranicu

Filipović najbolja mlađa juniorka na 60m u dvorani, 6 doprvaka i 5 bronci

Najbrža danas kod mlađih juniorki na 60m - Dora Filipović Foto: AK Agram Najbrža danas kod mlađih juniorki na 60m - Dora Filipović

U dvorani pri boćarskom domu u Zagrebu održalo se Prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i juniorke u našoj organizaciji. Osvojili smo najviše medalja, sveukupno čak 12 njih.

Nastupio je velik broj naših članova, a postignut je i jednako velik broj osobnih rekorda što je nekima u konačnici donijelo i medalje.

Filipović ostavila konkurenciju iza sebe i zasluženo se 'okitila' zlatom

Upravo je Dori Filipović pripala najsjajnija, zlatna medalja na 60m! Nakon prošlotjednih 7.91 na Otvorenom dvoranskom prvenstvu Zagreba Dora je napravila novi iskorak u ovoj disciplini. Kao najavu za sjajno finale je prvo je istrčala 7.94, bilo je to najbrže vrijeme kvalifikacija.

Sat i pol kasnije uslijedila je finalna utrka gdje smo ju vidjelu njezinom do sada najboljem izdanju. Već na polovici utrke se 'probila' ispred ostalih i bilo je samo pitanje kojim će vremenom proći kroz cilj. Rezultat je 7.82, novi osobni rekord! Ovime je najavila kandidaturu za jednu od medalja i iduću subotu kada je na rasporedu (starije)juniorsko dvoransko prvenstvo Hrvatske.

Uz nju su još nastupale i u kvalifikacijama završile s nastupima Paula Tumir (8.52), Karla Puljko (8.63), Mateja Krišto (8.88) i Karla Demir (9.01).

Na skoku u dalj pratili smo Ivanu Arapović, Laru Jednačak i Karlu Demir. Ivana je po prvi puta u životu skočila preko 5 metara (i to više puta), najdalji skok vidjeli smo u zadnjoj seriji kada je izmjereno 5.17. Osim nje osobni rekord je postigla i Lara , u prvoj seriji je skočila 4.92 što je na kraju vrijedilo 11. mjesta dok je Karla s 4.12 bila 18.

Nešto kasnije je Ivana nastupala i na troskoku gdje je bila petoplasirana s 10.14, a po prvi puta u ovoj disciplini gledali smo Emu Glas kojoj je pripalo 7. mjesto, a debi će pamtiti po najdaljem skoku od 9.50.

Srebra za Jurišu i Bonić, brončana Popko

No današnje natjecanje osim toga će pamtiti i po novom dobrom nastupu u skoku u vis, poboljšala je osobni rekord za jedan centimetar, on sada iznosi 158cm. Zahvaljujući spomenutom rezultatu, osvojila je 7. mjesto. Nešto bolja bila je Lara Juriša koja je uspješno preskočila 161cm i tako zauzela 5. mjesto. Ranije je s nastupom završila Karla Kovačić, danas nije išlo više od 145cm.

Lari nije pošlo za rukom i nogom osvojiti medalju na skoku u vis, ali zato je već ranije na motki s preskočena 3 metra osvojila srebrnu medalju i mlađejuniorski naslov viceprvakinje Hrvatske!

Ista titula pripada i Ani Mariji Bonić na bacanju kugle (3kg)! U prve tri serije bacala je 'stidljivih' 11.81 i 11.31 da bi u četvrtoj i petoj seriji konačno 'eksplodirala' i s 13.34 i 13.66 stigla do srebrne medalje.

Još jednu medalju, brončanog sjaja, osvojila je Antonela Popko s hicem od 12.79 (iz druge serije)! I ostali pokušaji bili su na toj razini, 5-10cm slabiji. Na korak do medalje ostala je Laura Štefanac, samo 4cm slabiji hitac od Popko, bacila je 12.75. Napredovala je i aktualna dvoranska kadetska prvakinja Barbara Geld, prvi puta je bacila preko 12 metara tj. 12.46. Danas je to vrijedilo 6. mjesta.

Penezić i Sindičić po medaljama najuspješniji naši mlađi juniori

Dvostruki dvoranski kadetski prvak Bruno Penezić danas je ponovno nastupao na skoku u dalj i 60m. Na dalju smo u drugoj seriji vidjeli sjajan skok, a vidjeli su ga i suci koji su izmjerili kako je Bruno skočio 6.64 i ponovno poboljšao svoj osobni rekord (prošli tjedan je skočio 6.40)! Ipak to nije bilo dovoljno za zlatnu medalju, ali kao utješna nagrada pripalo mu je srebrno odličje! 

Nakon toga je trčao 60m. Kao i kod mlađih juniorki, u finale se ulazilo po vremenu što je drugačije naspram prošlog tjedna kada je bilo dovoljno pobijediti u skupini. Kad se gleda vrijeme, prostor za kalkulaciju znatno je manji. Tako je u kvalifikacijama istrčao 7.33 i plasirao se u finale gdje je  bio brži za 5 stotinki i 7.28 mu je donijelo novu medalju, ovaj puta brončanog sjaja! Još jedna dobra subota za Brunu, vidjet ćemo može li do nove medalje idući tjedan kada će skakati i trčati stariji juniori, samim time očekuje ga još teža i zahtjevnija konkurencija.

Na 60m prepone su se trčale dvije kvalifikacijske skupine, u prvoj je Karlo Jednačak s 8.96 prošao dalje (po vremenu), a u drugoj je Hrvoje Čukman s 8.46 i pobjedom pridružio se Karlu u finalu. U finalu je Hrvoje u cilj ušao s nešto slabijim vremenom (8.71) dok se Karlo popravio za još jednu stotinku. Zauzeli su 5. odnosno 6. mjesto.

No zato je Hrvoje ranije osvojio srebrno odličje, izjednačio je osobni rekord preskočivši 185cm na skoku u vis! Ispostavilo se kako je ta visina vrijedila zlatne medalje, ali ipak u manjem broju pokušaja. Na pobjedničkom postolju mu se pridružio Ivan Sindičić koji je ponovio prošlotjedni nastup i ponovno preskočio 180cm čime je došao do brončane medalje!

Na još jednoj stepenici postolja više našao se u večernjem programu kada se skakao troskok gdje je sa 12.98 osvojio srebrnu medalju! Ivan tek od ove sezone nastupa u ovoj disciplini i već sada možemo reći kako se vrlo dobro snalazi. Osvojenom srebrnom medaljom Sindičić se 'izjednačio' s Penezićem i njih dvojica naša su dva najuspješnija pojedinca na današnjem natjecanju u kategoriji mlađih juniora!

Srebrni Islami, bronce za Zuanovića i Bulaju

Isti program imao je Ante Zuanović, na visu je završio nastup sa 165cm (6. mjesto), ali je zato pravu malu 'renesansu' doživio na troskoku gdje je značajno poboljšao prošlotjednih 12.02 (ujedno je to bio i debitantski nastup). Slična priča vrijedi i za njega (kao i kod Ivana), a odluka da počne skakati troskok pokazala se dobrom i ispravnom jer već nakon drugog nastupa ima svoju prvu medalju u mlađejuniorskoj konkurenciji!

Započeo je natjecanje s 12.13 da bi iz serije u seriju skakao sve bolje i dalje te je to na kraju rezultiralo najboljim skokom u posljednjoj seriji - 12.90! Rezultat vrijedan bronce.

Nastavak dobrih izdanja naših na tehničkim disciplinama nastavio se i na onoj koja je zaključila natjecanje, a to je kugla (5kg). Najbolji od naših bio je Arijan Islami koji je natjecanje otvorio s 'sigurnih' 13.99 da bi ga na kraju završio s puno daljih 15.70! Djelovao je vrlo fokusirano i smireno, ishod toga su dobri bačeni hici, a konačna nagrada je srebrna medalja! Odmah iza njega je brončani Luka Bulaja koji je najbolje bacio u prvoj seriji (15.47)!

Nastavilo se nizanje najboljih rezultata, Karlo Petković je osvojio 6. mjesto (13.90), Dominik Galović 7. mjesto (13.45) i na 11. mjestu je Ivan Blažević (10.63). 

U seniorskoj utrci na 60m (izvan konkurencije) imali smo Zvonimira Topića koji je s istrčanih 7.31 sveukupno osvojio 6. mjesto u konkurenciji 21 trkača.

Čestitamo našim atletičarima na nizu dobrih nastupa danas, postignutim rezultatima i osvojenim medaljama, bravo!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe juniore i juniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 1.2.2014.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana