Logo
Ispiši ovu stranicu

Filipović i Kolarević do naslova dvoranskih mlađeseniorskih prvaka Hrvatske

Dora Filipović i Demir Kolarević Foto: AK Agram Dora Filipović i Demir Kolarević

Drugu subotu uzastopno bili smo u Rijeci, ovaj puta na dvoranskom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i seniorke gdje smo sveukupno osvojili dvocifren broj, 10 medalja.

Među njima najviše se ističu one najsjajnije, a ovaj puta su zlatna odličja pripala Dori Filipović i Demiru Kolareviću.

Na 60m nakon prošlogodišnjeg naslova doprvakinje, naša članica je napravila iskorak i na otvaranju dvoranske sezone istrčala 7.82 u napetom finalu za 1. mjesto. Start nije bio obećavajuć, ali zato završnica jest i Dora je zasluženo proslavila prvu ovosezonsku medalju.

Najava u kvalifikacijama već je bila dobra kada je istrčala 7.84. Razlika između prvoplasirane i drugoplasirane Zanetić ovaj puta bila je samo 2 stotinke, ali i to je dovoljno za pobjedu.

Još manja razlika bila je na bacanju kugle gdje je slavio naš Demir i tako obranio prošlogodišnji dvoranski naslov! Presudio je hitac od 17.09, za centimetar više od drugoplasiranog. Ostali hici nisu bili na toj razini, ali jedan je bio dovoljan i itekako vrijedan pobjede. Uz njega na korak do medalje bio je Luka Medvidović s hicem od 12.60 za 4. mjesto. 

Sada treba krenuti i u smjeru postizanja još boljeg rezultata, plasmanom možemo biti apsolutno zadovoljni.

Srebrni mlađi seniori Mrčić, Penezić, Pravdica i Zuanović

Mlađeseniorskih 60m donijelo nam je srebro Brune Penezića koji je tako ponovio prošlogodišnji uspjeh. Možda se očekivao drugačiji ishod, ali unatoč svojem najboljem otvaranju 60ki sa 7.08 naspram ostalih sezona, ovaj puta je Marino Dotlić iz Kvarnera bio brži, posebice na startu gdje je Bruno ostao pomalo rezerviran tako da je aktualni poredak realan.

No za vjerovati je kako će forma rasti iz natjecanje u natjecanje, a odgovor na to mogli bi dobiti u idućim tjednima. Zvonimir Topić ovdje je bio sedmoplasirani sa 7.38. 

Isti uspjeh je postigao Filip Pravdica na skoku u dalj gdje je najdalji skok izmjeren u petoj seriji (7.28). To je na ovom natjecanju bilo vrijedno naslova doprvaka.

Nastavak niza donosi Ante Zuanović sa 14.06 na troskoku gdje je to vrijedilo osvajanja 2. mjesta, a ostaje i pomalo žal za 1. mjestom s obzirom na to da je trebalo skočiti 14.15. No s obzirom na okolnosti posljednjih mjeseci, radi se o dobrom njegovom nastupu.

Zaključit ćemo 'srebrni' niz s Filipom Mrčićem iza kojeg je vrlo dobar nastup i novi osobni (službeni) apsolutni rekord, a radi se o rezultatu 2.08.

Filip Mrčić

Presudio je broj pokušaja koji ovaj puta Filipu nije išao na ruku, upravo na toj visini, ali veseli da je sve bliže normi za Europsko juniorsko prvenstvo (2.12). Naslov doprvaka je tu što je napredak nakon prošlogodišnje bronce, veselimo se idućoj suboti i juniorskom prvenstvu Hrvatsku.

Brončane mlađe seniorke Haber, Juriša, Štefanac i Vusić

Na 60m prepone prvi puta ove sezone u našem dresu debitirala je Wanda Haber, a osim klupskog, bio je to i prvi nastup u ovoj disciplini općenito.

Wanda Haber (desno)

Evidentno je kako se radi o (pre)kratkoj distanci za našu novu članicu, ali brončana medalja je već tu sa rezultatom 9.25! Kvalifikacije su bile više manje revijalne s obzirom da je na kraju se pojavio manji broj natjecateljica nego što ih je uopće ulazilo u finale. 

Medalja istog sjaja pripala je i Rei Vusić, a njoj je to i ujedno prva medalja s pojedinačnih prvenstva Hrvatske. Prilike treba koristiti, a ona je to upravo i napravila na skoku u dalj gdje je svih 6 serija skakala izrazito konstantno.

Svi skokovi bili su preko 5 metara, a najbolji je bio onaj iz 5. serije kada je skočila 5.31. Za broncu se stvarno stvorila velika 'gužva', ali u njoj se najbolje snašla upravo Rea.

Uz nju smo nakon duže vremena na skakalištu gledali i Laru Jednačak koja je najdalje skočila do 4.82, a ranije smo je gledali na troskoku kao šestoplasiranu sa 10.25. 

Motka je donijela broncu Lare Juriše koja se konstantno drži na 3.60 i vjerujemo da će u nekim od idućih natjecanja napraviti iskorak dalje na kojoj visini više. No bilo kako bilo, nova medalja za nju je tu.

Spominjemo bronce, pa je red da jednu pripišemo i Lauri Štefanac koja je u bacanju kugle to zaslužila bacivši 12.48. Najdalje je kugla letjela u zadnjoj seriji. Antonela Popko je zauzela 5. mjesto bacivši 10.28 u 4. seriji. 

Čestitamo našim članovima i članicama na uspjesima!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe seniore i seniorke
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 28.1.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.