Logo
Ispiši ovu stranicu

Dominacija Agramera i Agramerki na krosu u Vrbovcu

U organizaciji AK Petar Zrinski održalo se i posljednje pojedinačno prvenstvo Hrvatske za ovu godinu. Naši atletičari bili su najuspješniji na ovosezonskom krosu, osvojili su čak 4 zlatne, 4 srebrne i 1 brončanu medalju!

 

Limači, limačice i mlađe kadetkinje

Krenimo od najmlađih. Na 600m za limačice imali smo 4 natjecateljice : Janu Rafaelu Šimić na 27.mjestu (2:13), Luciju Pupić-Bakrač na 29.mjestu (2:16), Martu Crnković na 33.mjestu (2:24) i Lauru Cukerić na 36.mjestu (2:28).

 

Nešto dužu dionicu, točnije 800m, trčali su limači. Naš najbrži pojedinac bio je Maksimilijan Međimorec na 13.mjestu (2:45), a odmah iza njega slijedi Ivan Gašpar s 2:46. Vremenske razlike između natjecatelja bile su uistinu malene, tako je Luka Livaković s istrčanih 2:52 zauzeo 18.mjesto dok je s istim vremenom 20.mjesto pripalo Martinu Matkoviću. Poziciju niže, 21.mjesto zauzeo je Ivan Doko ušavši u cilj s 2:55.

 

Jednaku dužinu trčale su i mlađe kadetkinje. Za naš klub nastupile su Josipa Livaković, Ines Fabijanec i Dora Majerović. Prvo je u cilj kao 12. ušla Josipa (2:36), zatim Ines (17.mjesto - 2:41) i Dora na 32.mjestu s istrčanih 3:05.

 

Pobjednička utrka Julijana Kralja i brončana Petreš

Mlađi kadeti za ulazak u cilj su trebali istrčati 1000 metara. Najbrži u ovoj utrci upravo je bio naš Julijan Kralj, njegovih 3:51 bilo je nedostižno vrijeme za ostale konkurente! U jednoj zasigurno izjednačenoj utrci s napetom završnicom Julijan je pokazao karakter i zasluženo osvojio zlatnu medalju. Među prvih deset plasirali su se i Filip Svalina i Zlatko Kožuhar! Filip je utrku završio na 7.mjestu s 4:04, a samo sekundu sporiji bio je Zlatko na 8.mjestu. Ne zaboravljamo ni Reja Kovačevića, on je u svojoj prvoj atletskoj utrci istrčao 4:14 i osvojio 12.mjesto. Najmlađi od naših natjecatelja, Ivan Mohorko u cilj je ušao s 4:47 i zauzeo 28.mjesto.

 

Kod kadetkinja (1000m) također smo osvojili medalju! Ova medalja je brončanog sjaja i pripada Anamariji Petreš, a za nju je trebalo istrčati 4:05! Uz Anamariju nastupile su još tri naše djevojaka. Desetoplasirana bila je Katarina Ivšac (4:23), a vrlo blizu nje bila je Ana Glavaš na 11.mjestu (4:25). Jelena Brkić svoj je današnji nastup završila kao dvadesetoplasirana s istrčanih 4:43.

 

Dominacija na 1500m, dva srebra u konkurenciji mlađih juniora-ki, Jakovac blizu medalje

Na 1500m naši su kadeti osvojili čak 2 medalje - zlatnu i srebrnu! Ulogu favorita opravdao je Jure Josipović s 4:06, ali nije mu danas bilo lagano uz Antona Strmečkog-Stakora koji je trčao samo sekundu sporije! Uz ovakve sjajne nastupe, veselimo se novim "duelima" iduće sezone. Mateo Kovačić ne nastupa često u ovoj disciplini, ali pokazao je kako to u konačnici nebitno. U cilj je ušao s 4:27 i osvojio 5.mjesto! Naš odlični hodač, Mateo Čosić, istrčao je 5:05, vrijeme vrijedno 21.mjesta.

 

Nova medalja, "stigla je" na 2000m, u konkurenciji mlađih juniorki. Ana Fortuna je istrčala 9:04 i utrku završila kao drugoplasirana! Identično uspješan bio je Ivan Bilonić kod mlađih juniora! On je za svoju srebrnu medalju trčao 11:35. Uz njega je još nastupio i David Grgić osvojivši 7.mjesto s istrčanih 12:01.

 

Na 6000m kod juniora malo je nedostajalo Ivanu Jakovcu za medalju. Utrku je završio s istrčanih 20:32 i osvojio 4.mjesto! Nešto kasnije u cilj su stigli i Juraj Kralj te Antonio Crnković. Juraj je osvojio 7.mjesto (22:03), a Antonio 8.mjesto (22:04).

 

Matošević ponovno za povijest, repriza kod seniora

Posljednje dvije discipline na rasporedu bile su za konkurenciju seniorki (6000m) i seniora (9000m). Matea Matošević očekivano je prva u cilj ušla u konkurenciji seniorki i više nego zasluženo osvojila zlatno odličje! Matejini nastupi ove sezone jedna su posebna i lijepa priča hrvatske atletike. Naime, današnjom pobjedom Matea je osvojila sveukupno 8. naslov prvakinje Hrvatske! Vrijedi ponoviti njezine ovosezonske naslove : Dvoranska prvakinja na 3000 metara, mlađeseniorska prvakinja na 3000 i 5000 metara, seniorska prvakinja na 3000 i 10.000 metara, prvakinja Hrvatske u planinskom trčanju i polumaratonu. Danas toj listi dodajemo i naslov prvakinje Hrvatske u krosu. To su zaista fantastični dosezi, Matea zaslužuje svaku pohvalu!

 

Natjecanje su "zatvorili" seniori, i to na prekrasan način - zlatnom i srebrnom medaljom! Prošlogodišnji naslov prvaka Hrvatske ponovno je pripao Goranu Grdeniću, a prošlogodišnji naslov viceprvaka Hrvatske ponovno je pripao Bruni Erentu! Obzirom da je prošlogodišnji trećeplasirani također ponovio svoj uspjeh, s pravom možemo reći da smo imali "reprizu" prošlogodišnjeg PH u krosu, ovaj puta u boljim uvjetima za trčanje.

 

Bolji nego prošle godine

Barem jednake pohvale zaslužuju i naši treneri, današnji uspjesi svakako su i rezultat njihovog kvalitetnog rada! Prošle godine osvojili smo 7 medalja (2 zlata, 3 srebra i 2 bronce), a ove već spomenutih 9 medalja (4 zlatne, 4 srebrne i 1 bronca). Jednostavnom matematikom možemo zaključiti kako je ponovno ostvaren napredak!

 

Za kraj ćemo ponovno spomenuti kako se 11.prosinca održava EP u krosu, a mjesto održavanja je Velenje. Vjerujemo kako je mnogo naših atletičara istaknulo svoje kandidature za nastup tog dana. No, o tome nešto detaljnije kada bude bilo više informacija.

 

Rezultate današnjeg natjecanja pogledajte OVDJE.

 

Čestitamo svima na ostvarenim rezultatima i osvojenim medaljama! Bravo!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.