Logo
Ispiši ovu stranicu

DAN ISPUNJENJA NORMI Zlatna Šrut za juniorsko SP, srebrni Krešo i brončana Šmid za mlađejuniorsko EP!

Sandra, Dominik i Tina Foto: AK Agram Sandra, Dominik i Tina

Prvi dan polučio je podosta dobrih rezultata na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke, među kojima ima i onih koji su ispunili zadane rezultate za velika natjecanja.

Šrut ispunila normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo

Pred sam kraj natjecanja dobili smo još jednu putnicu za Finsku i Tampere gdje ekspedicija zasad nije velika (ali je izrazito kvalitetna), a svoje mjesto tamo nakon današnje izvedbe na 3000m zapreke na Svjetskom juniorskom (U20) prvenstvu neosporivo zaslužuje Sandra Šrut.

U valovima vjetra koji je puhao jako ili još jače (što obično ne odgovara srednje-dugoprugašima) omalena Šrut nije pokleknula pred izazovom već štoviše istrčala svoju nesumnjivo utrku života, vidjelo se to od prvog metra kad je krenula, a to je prepoznao i ostatak ljudi oko nje. Osim naših članova koji su je bodrili na svakom metru sa svih strana, bilo je zaista lijepo i za vidjeti kako se tu priključilo i dosta drugih atletičara i atletičarki što isto nešto govori.

Iznimno pozitivna atmosfera imala je svoj utjecaj te u trenucima kada zasigurno nije bilo lagano, nije postojala opcija posustajanja i na koncu 10:31,43 je vrijeme kojim stiže u cilj i tako značajno nadmašuje zadani normativ IAAF-a u ovoj disciplini koji iznosi 10:43,00.

Velika utrka, velik rezultat za njezin "najsretniji dan u životu". Nastavi li ovako, bit će ih još! Naravno, ovo je novo juniorsko zlato za nju, ali i prvi naslov prvakinje Hrvatske na 3000m zapreke. Bez ikakve sumnje, ne i zadnji.

A post shared by Atletski Klub Agram (@ak_agram) on

Krešo i Šmid putem Mađarske i Gyora

Prije toga njezina mlađa kolegica, Tina Šmid, isto je istrčala svoju najbržu utrku u karijeri na 1500m. U jednoj (pomalo) nekonstantnoj sezoni (u smislu istrčanih vremena, plasmani su po običaju donijeli medalje svih sjajeva), uspjela je povezati utrku otprije dva tjedna kada je trčala 4:44,06 na novu, još bolju utrku od 4:41,01 za novi osobni rekord i istrčanu normu za Europsko mlađejuniorsko (U18) prvenstvo!

Treba reći kako nije bilo dovoljno trčati 4:43,00 već i brže od toga s obzirom na to da su već dvije djevojke istrčale brže od tog rezultata. Klara Andrijašević ostaje broj 1 u tom smislu, ali Tina je sada nadmašila Barbaru Vrhovac i sada je ona ta koja drži poziciju koja bi ju trebala odvesti na ovo natjecanje koje nažalost ima limit od dva natjecatelja po disciplini iz države.

Vodila je praktički cijelu utrku, a do promjene dolazi poslije zadnjih 500m, ali ne tako da je došlo do raspada već je ostala u željenom ritmu i tako još stigla i do brončanog odličja.

Drago nam je radi Tine koja je pokazala da je pravi borac i definitivno se vratila na pravi kolosijek sa zadnjim izdanjima. 

Isto možemo napisati i za Dominika Krešu koji je u zadnje vrijeme 'skupio' utrka, a ovdje je dočekao jednu pravu, što u smislu svoje kvalitetno odrađene dionice u finalu na 100m, a i (konačno) regularno izmjerenog vjetra.

U kvalifikacijama nije bilo tako, 10.98 je istrčao u polufinalu s +3.2, a onda se pravo iznenađenje dogodilo u finalu gdje se to 'prepolovilo' što automatski znači regularnu utrku i rezultat! A tamo je stigao do 10.97 što mu je sada ujedno i novi osobni rekord! Strpljen-spašen rekli bi mudraci, nakon prošlotjednih +2.1 s 10.93, dočekao je Dominik svojih najbržih 100m koje ćemo sada bilježiti bez one rubrike "uz pomoć vjetra". Osim toga, pripao mu je naslov juniorskog doprvaka Hrvatske. Bravo!

A post shared by Atletski Klub Agram (@ak_agram) on

Sve čestitke našem zlatno-srebrno-brončanom trojcu na ispunjenim normama!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i juniorke, 1. dan
  • Mjesto: Split
  • Datum: 16.6.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.