Logo
Ispiši ovu stranicu

DAN FAVORITA Juniorski naslovi za Cepuša, Mrčića, Vukančić i štafetu 4x100m

Filip, Dominik-Luka-Sven-Jakov i Katarina Foto: AK Agram Filip, Dominik-Luka-Sven-Jakov i Katarina

Osim zlatne juniorke Sandre Šrut s normom i srebrnog Dominika Kreše i brončane Tine Šmid, tijekom prvog dana juniorskog pojedinačnog prvenstva Hrvatske okrunili smo još 4 prvaka uz dodatna dva doprvaka i jednog brončanog.

Cepuš suveren, kao i štafeta 4x100m (unatoč svemu!)

Sven Cepuš ranije je osigurao svoj nastup na Svjetskom prvenstvu za juniore i juniorke i trenutačno je u fazi posebnog pripremanja za to natjecanje, ali naravno kako pritom na domaćim natjecanjima planira ostaviti svoj 'pečat' prije nego što se zaputi prema SAD-u na studij.

Prvi dan je bio uspješan i rutinski je pobijedio na 400m istrčavši 48.69 što očekivano nitko nije uspio približno pratiti. Rijetko ga viđamo tamo, ali ovo je sad bila odlična prilika za 4x100m štafetu gdje je s Lukom Grubišićem, spomenutim Dominikom Krešom i Jakovom Vukovićem stigao do još jednog zlata!

Sigurno da se očekivao jedan drugačiji sastav, ali niz okolnosti odigrao je svoj ulogu u slaganju iste, ali ni ovu štafetu nitko nije mogao pobijediti i zasluženo su dečki došli do obrane prošlogodišnje titule. Zanimljivo kako su ove i prošle godine trčala dva posve različita sastava, ali tko ima kvalitetu, ima. Cepuš je sad na pola puta od novog povijesnog trenutka, vidjet ćemo hoće li ga sutra biti.

Jakov je također trčao poput Svena na 400m gdje je ostao na korak do medalje istrčavši 50.27, a u skupini ranije je Videkin rezultat bio brži i njemu pripada bronca ovaj puta. Zato je Luka stigao do osobnog rekorda s 52.13, a ostao je dojam kako može i brže od tog rezultata.

Možemo još spomenuti kako je razmak između 400m i štafeta 4x100 bio poprilično kratak (cca 30min), ali ni to nije bio faktor koji bi spriječio naše zlatne dečke.

A post shared by Atletski Klub Agram (@ak_agram) on

Mrčić (pre)uvjerljiv, Vukančić unatoč solo utrci do PB-a

Na samom početku natjecanja jedan od apsolutnih favorita natjecanja, Filip Mrčić, uspješno je obranio svoj prošlogodišnji osvoje naslov juniorskog prvaka Hrvatske i tako nastavio svoj niz nepobjedivosti na domaćim natjecanjima. Rezultat od 2.06 nije posebno mjerodavan, realno nisu ni bili pravi skakački uvjeti. Danas je bilo bitno bez stresova pobijediti i nastaviti pripreme za Tampere i Finsku. Tako je i bilo.

Katarina Vukančić danas se lagano mogla odlučiti za laganu utrku i pobjedu koja je na neki način već bila 'upisana' i prije utrke (naravno, posao treba uspješno i riješiti), ali to danas nije bila jedina ideja, već ići u nadmetanje sa samim sobom.

I danas je i tu pobijedila te uz to istrčala svoju najbržu utrku ovdje čemu svjedoči vrijeme 17:43,24 koje je vrijedno osobnog rekorda, ali i obrane naslova juniorske prvakinje Hrvatske koji je osvojila i prošle godine upravo u ovoj disciplini. Od prvog metra je vodila svoju utrku i svoj ritam, očito je to bilo uspješno, posebice naspram ostalih, počevši od toga da je više od minute i pol ostavila drugoplasiranu...

Frančić do nove medalje, kao i Kožuhar te Veić

Ugodno je iznenadio na 110m prepone Antonio Frančić koji je također pružio svoju najbolju utrku ovdje i istrčao 16.03 za osobni rekord, ali i naslov juniorskog doprvaka Hrvatske u ovoj disciplini. Nekako su se pozicije u ovoj utrci iskristalizirale nakon prvih nekoliko prepona i bilo je pitanje samo hoće li netko napraviti kardinalnu grešku. Naš član nije i zasluženo osvaja novu ovosezonsku medalju.

Isti sjaj medalje osvanuo je oko vrata našeg Zlatka Kožuhara koji je prošli put prije dva tjedna na 3000m imao nešto slabiju utrku, ali danas smo ga vidjeli na razini ovosezonskih najboljih rezultata i s 9:02,23 zaslužio je dolazak na postolje. Bitno hrabrija i odlučnija utrka donijela mu je u konačnici i bitno bolji nastup.

A do medalje je stigao i brončani Viktor Veić, njegovih 13.28 bilo je dovoljno za novu medalju nakon mlađejuniorskog prvenstva Hrvatske. Uz sve neke nedavne životne nedaće i poteškoće, radi se o dobrom rezultatu, a svakako i plasmanu.

A post shared by Atletski Klub Agram (@ak_agram) on

Malo je na kladivu na kraju nedostajalo Gabrijeli Grčević kojoj je 42.25 do zadnje serije vrijedilo medalje, ali onda su se stvari malo promijenile i u konačnici je četvrtoplasirana. Bit će još prilika za nju, radi se o curi koja i nema previše atletskog staža. 

Identična pozicija pripala je Filipu Grguriću koji nije uspio ovaj puta na 1500m napraviti ono što u Varaždinu u smislu nekih taktičkih varijanti, ali ipak je ovo bila konkurencija s još iskusnijim trkačima nego tada, a i on sam mora ga još razvijati. Ciljem prolazi u vremenu 4:17,59.

Od ostalih rezultata spomenimo još 10.71 Karle Kovačić u zrcalnoj varijanti (skakanje s drugom nogom) i 17.16 Leonarde Farkaš na 100m prepone kao svojevrsno zagrijavanje za drugi dan.

Čestitke našim medaljašima i normašima na svemu postignutom tijekom prvog dana, ali vremena za slavlje nema previše, okrećemo se drugom danu i težimo novim uspjesima!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke, 1. dan
  • Mjesto: Split
  • Datum: 16.6.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.