Logo
Ispiši ovu stranicu

Ćulibrk i Matošević do povratničkih naslova seniorskih prvakinja Hrvatske, norma Filipović za juniorsko EP

Matea Matošević i Ljiljana Ćulibrk Foto: AK Agram Matea Matošević i Ljiljana Ćulibrk

Prvi dan pojedinačnog seniorskog prvenstva Hrvatske donio nam je povratak na tron dviju nekadašnjih prvakinja Hrvatske u različitim discipline i još srebrnih i brončanih odličja.

Matea Matošević nesumnjivo se nalazi u odličnoj formi. Pokazala je i to danas s rezultatom koji nije na razini najboljeg ovosezonskog, al s obzirom na (pretople) vremenske uvjete nije takvo što ni bilo realno.

Od početka je krenula u svoju solo utrku i stvarala prednost više nego dostatnu za svoj novi naslov prvakinje Hrvatske. Zanimljivo, uz niz medalja koji je u tom razdoblju osvojila, Mateji je ovo povratak na pobjedničko seniorsko postolje prvi put nakon 2014. i Varaždina gdje je slavila upravo u ovoj disciplini.

Vrijeme pobjednice kojim je prošla ciljem je 17:04,78. Osim nje, bez medalje nije ostala ni Balkanska juniorska doprvakinja ove discipline, Katarina Vukančić. Njenih 18:47,05 vrijedilo je brončanog odličja.  Disciplina u kojoj je predviđen nastup tijekom drugog dana je 3000m pa ćemo vidjeti hoće li to biti zaista tako i kakva nas utrka očekuje. 

Pomalo i neočekivanu pobjedu ostvarila je naša alfa i omega Ljiljana Ćulibrk koja je iskoristila svoju priliku i stigla do novog naslova na 3000m zapreke u svojoj mnogobrojnoj kolekciji medalja i sl. koja se u posljednje vrijeme očekivano ispunjava nešto slabije nego inače s obzirom na sve obaveze u klubu.

Posebno impresivno zvuči da je Lili osvojila svoj novi naslov nakon čak 7 godina, tada je u Rijeci slavila upravo u ovoj disciplini.

Nema što, bio je ovo pravi dan za evociranje nekih uspomena i pokazivanja kako nikad nije kasno te oni koji imaju kontinuitet kad-tad opet dočekaju priliku. U ovoj utrci imali smo još jednu medaljašicu, Nikolina Hrelec je vremenom 12:10,23 zaslužila broncu. 

A nju je dočekala i Dora Filipović u utrci na 400m gdje je ciljem prošla kao drugoplasirana i srebrna, ali još važnije je kako je iskoristila priliku i u svojoj posljednjoj šansi istrčala normu za Europsko juniorsko prvenstvo! Odnosno - potvrdila. Vrijeme kojim je prošla ciljem je 55.32, više nego dostatan rezultat.

Niz srebrno-brončanih medalja i dobrih ostvarenja

Isti plasman u muškoj utrci pripao je Svenu Cepušu koji je s vremenom 48.24 zaslužio srebrnu medalju i naslov doprvaka Hrvatske spomenute discipline.

Filip Svalina je na 1500m stigao do brončanog odličja istrčavši 4:02,11. Medalje su se dijelile u finišu utrke gdje je Filip hrabro pokušao zadnji krug probiti se. Plasman iza njega pripao je Nikoli Klariću vremenom 4:08,27.

Kod žena Tina Šmid je ciljem prošla kao drugoplasirana i isto tako osvojila svoju seniorsku medalju, a zaslužila ju je s 4:54,43. Utrka koju je cijelo vrijeme vodila i imala dobru inicijativu, ali je u posljednjih 200 metara poredak bio odlučen i svatko je zaslužio medalju koju na koncu i ima.

U bacanju koplja naš predstavnik bio je Jurica Pranić (45.13). Brončana je bila Lara Juriša skokom od 3.80 na motki.

Skok u vis donio nam je isti poredak kao u dvorani gdje je Filip Mrčić osvojio srebrno odličje skokom od 2.11. I dalje se nalazi u dobroj formi te visini (razini) te smo ponovno vidjeli dobre pokušaje na 2.15m. 

Neke od izostanka na 100m lijepo je iskoristio Alen Kolar koji je nakon nešto malo sporijih (slabijih) kvalifikacija (11.29) u finalu uspio pronaći bolji ritam i brzinu te je na kraju brončani vremenom 11.18! Prva pojedinačna seniorska medalja za njega, bravo! U kvalifikacijama su još trčali Antonio Kovačić (11.53) i Jakov Raguž (11.66).

Alen Kolar

Skok u dalj donio nam je standardno dobrog Karla Blaževića na 6.66. S druge strane prave skokove na ovom natjecanju nije pronašla Karla Kovačić (10.58), ali ipak se radi o povratnici nakon malo teže ozljede i lijepo je da je tu i skače. U bacanju kugle nastupali su Demir Kolarević koji je hicem od 16.39 zavrijedio 5. mjesto dok su Luka Medvidović (12.51) i Josip Miloš (10.88) bili 8. i 10.

Na 3000m srebrni je bio Petar Bratulić rezultatom 8:43,79 dok su rezultate sezone istrčali Zlatko Kožuhar kao četvrtoplasirani (8:52,75), Antun Pavelić kao sedmoplasirani (9:07,95) i Andrija Palička na 9. mjestu (9:15,28). S obzirom na uvjete, radi se o dobrim ostvarenjima.

Štafete na 4x100m kod seniora bile su 4. i 5. vremenima 42.88 i 44.24, a za I. su trčali Zvonimir Topić, Mateo Kovačić, Filip Orlović i Alen Kolar dok su za II. trčali Karlo Blažević, Antonio Kovačić, Edin Mešić i Jakov Raguž.

Čestitamo svima na postignutim rezultatima tijekom prvog dana i okrećemo se drugom, nadamo se još boljem i uzbudljivijem!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke, 1.dan
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 8.7.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana