Logo
Ispiši ovu stranicu

Blažević, Balenović i Veić dvoranski mlađekadetski prvaci Hrvatske

Viktor Veić (lijevo), Marija Balenović (sredina) i Klara Blažević (lijevo) Foto: AK Agram Viktor Veić (lijevo), Marija Balenović (sredina) i Klara Blažević (lijevo)

U dvorani pri boćarskom domu 'Zrinjevac' održalo se prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i kadetkinje gdje smo uz spomenuta tri zlata u naslovu, osvojili i još jednu medalju, onu srebrnog sjaja (Vito Šola). 

Tri zlatne medalje na startu sezone

Prvo zlato osvojeno je na bacanju kugle (2kg), Marija Balenović je natjecanje započela s hicima dugačkim 10-11 metara da bi u četvrtoj seriji 'eksplodirala' i  s 12.98 preuzela vodeću poziciju! Spomenuti rezultat nitko kasnije nije uspio prebaciti i Marija je mogla započeti sa svojim zasluženim slavljem.

Prvi službeni nastup u dvorani i prvo zlato! Sezona nije mogla bolje početi za nju. Prvi puta je nastupila i Anamarija Geljić-Vilušić koja je s 6.74 zauzela 11. mjesto. Ujedno je ova disciplina završila kao prva na današnjem rasporedu.

Otprilike sat vremena kasnije nova sjajna (zlatna) vijest stiže nam sa skoka u vis, Klara Blažević je u jednom popriličnom napetom nadmetanju iz prvog pokušaja preskočila 143cm, visinu za svoju prvu medalju i to onu najsjajnijeg sjaja! Nije bila jedina s preskočenih 143cm, ali presudio je broj pokušaja, Klara je bila najbolja kad je to najviše i trebalo.

Kasnije je nastupala i na skoku u dalj (zona) gdje joj je na kraju pripalo 15. mjesto s 4.51.

Viktor Veić treći je naš prvak Hrvatske danas! Uzeo je zlato na bacanju kugle (3kg) za koje se nije odlučivao samo jednim hicem, već dva. Naime, nije bio jedini koji je bacio najdalje danas (12.76), ali presudio je onaj drugi ranije bačeni hitac - 12.48 je dalje od 12.40. Nije ovo prvi put da Viktor pokazuje pravi mentalitet pobjednika i pobjeđuje kad je najgušće, prošle godine na Erste Plavoj Ligi gledali smo sličan slučaj...

Mlađekadetski doprvak Hrvatske je Vito Šola na skoku u vis! Vito je već na početnim (nižim) visinama dao za naslutiti kako bi mogao do jedne od medalja, a upravo to se dogodilo na kraju, preskočio je 143cm! Ni zlatna medalja nije bila daleko, presudio je broj pokušaja. Zanimljivo, visina 143cm danas je vrijedila naslova najboljeg (ili drugog najboljeg) i kod mlađih kadeta i mlađih kadetkinja.

Mnoge bi mogli gledati i idućih sezona na ovom natjecanju

Ne zaboravljamo ni ostale ništa manje vrjednije plasmane, rezultate i ostvarenja. Na 60m kod mlađih kadeta imali smo čak trojicu B-finalista, Luku Dubajića, Juricu Mučolija i Marka Oreškovića. Potonji (inače rođen tek 2004. godine!) je bio najbrži od naših u B-finalu s osvojenim 2. mjestom i istrčanih 8.71! Samo dvije stotinke sporiji bio je Luka kao trećeplasirani i Jurici pripada 5. mjesto s 8.84.

Osim njih, u kvalifikacijama smo gledali Matea Jurišića (rođen 2003. godine, još dvije godine bit će mlađi kadet) koji je bio sveukupno 18. (9.24) i Antonija Frančića s malo boljih 8.96 (14. mjesto). Antonio je zato nastupao u finalu 55m prepone, kvalificirao se s 10.46, a u završnoj utrci bio još brži s 10.13 i time osvojio 5. mjesto.

Dok je čekao nastup u B-finalu, na dalju (zona) je najdalje od naših skočio Jurica s 4.52 (13. mjesto). Dalje slijedi Ivan Vukančić (rođen 2003.) koji je skočio točno 4 metra (22. mjesto), odmah do njega pozicionirao se Mihael Fitz (3.91), Jan Dragojević s 3.77 je 27. i ostaje nam Lovro Rajković kao 30. s 3.30.

Na 60m stotinka je nedostajala Marti Bošnjak za ulazak u B-finale, zauzela je 13. mjesto s utrkom ispod 9 sekundi tj. 8.99. Ona je također jedna od onih koji će se moći natjecati ovdje i iduće godine. Hani Ostojić pripalo je 18. mjesto s 9.14 i 44. je Franka Franjić u vremenu 10.16.

Martu smo gledali na skoku u dalj gdje je s ispunila svoju želju preskočivši 4 metra tj. 4.24 i time zauzela 25. mjesto. Osim nje i Klare (ranije smo spomenuli u članku), Lea Babić je s 3.58 završila kao 37. Još bolji plasman ostvarila je na skoku u vis gdje je s 125cm bila 15. Odmah do nje 16. mjesto pripada Arni Grabar s 120cm dok je blizu i Ema Šulentić na 17. mjesto (115cm).

Zaista je lijepo započeti sezonu s našim najmlađim atletičarima i atletičarkama koji su nam danas pružili puno veselja sa svojim nastupima i ostvarenjima u svim spomenutim disciplinama. Pogotovo jer na ovom natjecanju nikad nismo bili ovako uspješni kao danas. Nadamo se kako je i njima sve skupa bilo zabavno jer u konačnici je to za ovu dob i najvažnije. Čestitamo njima i njihovim trenerima, jedva čekamo nove nastupe naših mlađih kadeta i kadetkinja!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe kadete i kadetkinje
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 18.1.2014.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.