Logo
Ispiši ovu stranicu

9. Osječki Ferivi polumaraton, Ekipno PH: Drugoplasirani u muškoj i ženskoj konkurenciji

Neposredno prije starta utrka(e) Foto: AK Agram Neposredno prije starta utrka(e)

Više od 400 trkača nastupilo je u Osijeku gdje se u sklopu ovog natjecanja održavalo i Ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu.

Vrijeme nije išlo na ruku natjecateljima, hladnoća uz jak vjetar, ne možemo reći kako su uvjeti bili najidealniji. No drago nam je čuti i vidjeti kako to nije utjecalo na odaziv.

U muškoj konkurenciji pobjeda je pripala upravo našem Goranu Grdeniću! Njegovo pobjedničko vrijeme je 1:10:20, bilo je to više nego dovoljno za 1. mjesto s obzirom na to kako je zaostatak drugoplasiranog veći od 70 sekundi. Naravno, zaostatak nad ostatkom konkurencije još je veći. Nakon njega drugi naš najbrži pojedinac bio je Goran Murić, njegovih 1:13:44 danas je vrijedilo 5. mjesta. Svoju najbržu polumaratonsku utrku u životu (1:20:57) istrčao je Zoran Poznanović i zauzeo 21. mjesto.

Mladen Meštrović i dalje neumorno nastupa na natjecanjima diljem Lijepe naše (a i šire), ovdje mu je pripalo 42. mjesto, a istrčao je 1:26:32. 

Kod ekipnog poretka muškaraca gleda se zbroj prvih triju najbržih trkača, a nama je na kraju pripalo 2. mjesto! Poboljšanje je to u odnosu na prošlu godinu kada je upravo baš ovaj trio (Grdenić, Murić i Poznanović) osvojio 3. mjesto. Nastavimo li napredovati plasman za plasman, iduće godine nas čeka 1. mjesto.

Istovremeno su trčale i pripadnice ljepšeg spola, od naših je prva u cilj stigla četvrtoplasirana Ljiljana Ćulibrk. Svoj plasman je zaslužila radi istrčanih 1:28:00. Nakon nje slijedi šestoplasirana Danijela Vrhovski koja je ovdje znatno poboljšala svoj osobni rekord! Prošle godine je istrčala točno 1:34:00, a danas je njezino vrijeme stalo na 1:29:08. Marijana Cota se također može pohvaliti kako je brža usporedno s prošlom godinom (1:34:31), u cilj je ušla s vremenom 1:30:31! Time se pozicionirala odmah iza Danijele na 7. mjestu.

Ekipni poredak žena traži vremena dviju najbržih trkačica, tako da smo i ovdje današnjim nastupima sveukupno osvojili 2. mjesto! Tako nije obranjena prošlogodišnja pobjeda, ali uspjeh je zapravo identičan onom prošlogodišnjem s obzirom na to kako su dečki napravili jedan korak naprijed.

Napomenimo kako Hrvatski atletski savez nije još "izbacio" poretke za Ekipno PH u polumaratonu, ali ne bi smjelo biti bitnih promjena. Bude li, pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

Osim polumaratonske utrke, održala se i utrka građana naziva "Jel' trčiš lega?" dugačka 5km na kojoj se istaknuo Dario Ljubić ušavši u cilj kao drugoplasirani! Njegovo istrčano vrijeme iznosi 17:09. Još jedan dobar nastup Darija nakon Ekipnog prvenstva Hrvatske u krosu, natjecanju održanom prije dva tjedna. Nastupila je i Petra Štefanović, njezin plasman ćemo saznati kad se pojave rezultati ove utrke.

Čestitke našim polumaratoncima i polumaratonkama na današnjim istrčanim rezultatima kojima su osigurali našem klubu nova dva trofeja, bravo!

  • Natjecanje: 9. Osječki Ferivi polumaraton/Ekipno PH u polumaratonu
  • Mjesto: Osijek
  • Datum: 24.3.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.