Logo
Ispiši ovu stranicu

6. Božićni skakački miting: Mrčić pobjednik s neslužbenim dvoranskim mlađejuniorskim rekordom Hrvatske (VIDEO)

Filip Mrčić sa suprugom Željka Šobota i Milanom Oreškovićem koji mu je dodjelio trofej apsolutnog pobjednika Foto: AK Agram Filip Mrčić sa suprugom Željka Šobota i Milanom Oreškovićem koji mu je dodjelio trofej apsolutnog pobjednika

AK Dinamo-Zrinjevac i ove godine je održao memorijalni miting u spomen na svog trenera Željka Šobota gdje se posebno istaknuo Filip Mrčić koji od iduće godine odnosno za dva tjedna postaje član našeg kluba.

Natjecanje na kojem sve dobne kategorije i spolovi nastupaju zajedno počelo je već u 10 sati i standardno se odužilo. Filip je na red došao tek oko 12 sati, kada su svi završili i otvorio je sa sigurnim skokom na 190cm. Slično je bilo i na 195cm i 200cm, a prvi problemi počeli su tek na 203cm. Nakon dva neuspješna pokušaja treći je bio više nego uvjerljiv i natjecanje se nastavilo na 206cm. 

Na toj visini vidjeli smo još uvjerljiviji uspješan pokušaj nakon čega se letvica diže na 209cm. Prvi pokušaj nije prošao, ali zato drugi jest i uslijedila je erupcija oduševljenja! Zasluženo, nakon dva sata čekanja u uvijek prohladnoj dvorani pri Boćarskom domu "Zrinjevac" sigurno da nije baš svatko očekivao tako dobar skok.

Nakon toga se nastavilo sistemom +3cm i napravio je još 3 dobra pokušaja na 212cm. Ovaj puta nije išlo, no nastavi li ovako, pitanje je trenutka. Ovime je bez ikakve prave konkurencije bio apsolutni pobjednik mitinga čime je nasljedio Dominika Grdanjskog koji je unazad dvije godine primao trofej koji je danas pripao Filipu, a kao i svake godine, uručila ga je supruga pokojnog Dinamovog trenera za skokove.

Prava je šteta da se na ovom natjecanju iz tehničkih razloga ne priznaju rezultati jer bi 206cm bilo izjednačenje dvoranskog mlađejuniorskog rekorda, a sa 209cm bi bio samostalan rekorder. No znalo se i ranije pod kojim uvjetima se skače, no možda bi bilo dobro da za iduću godinu organizatori se pripreme za suprotno. 

Nije Filip jedini ostvario dobre nastupe, u konkurenciji kadeta Bruno Košćica je bio najbolji s izjednačenim osobnim rekordom od 160cm.

Bruno Košćica pobjednik

Kod kadetkinja drugoplasirana je bila Lea Babić s preskočenih 145cm, a u konkurenciji mlađih kadetkinja uspješno su debitirale Paula Herceg i Gloria Markušić koje su također preskočile 145cm. S obzirom na identičan broj skokova, obje dijele 1. mjesto!

Svoju svestranost ponovno nam je prezentirao mlađi kadet Ivan Vukančić koji je nizu disciplina (na kojim je nastupio) danas pridodao i skok u vis na kojem je lijepo nastupao preskočivši 135cm.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.