Logo
Ispiši ovu stranicu

I dalje rastemo na internetu! Posjećenost, demografija i ostala tehnologija za 2018. godinu

Google Analytics Foto: Google Google Analytics

Iako društvene mreže neumoljivo stvaraju novi 'internetski' poredak, naša internetska stranica i dalje drži svoj kotinuitet, štoviše, i ove godine bilježi neke rekordne brojeve naspram prijašnje. 

Standardno na samom početku godine donosimo statističke podatke o posjećenosti stranice u više stavki, demografske podatke, internet preglednicima, operativnim sustavima i rezolucijama ekrana koje se najviše koriste na našoj stranici. Ove godine imamo i dva noviteta koji se tiču spola i dobi iako kod takvih stvari u pitanju nikada ne možemo nešto utvrditi sa 100% točnošću.

Od početka naše stranice provodimo ovo kroz Google Analytics koji se u tom smislu pokazuje kao jedan od pouzdanijih servisa kada su ovakve statistike u pitanju.

Za uvećani prikaz koristite desni klik miša ili duže zadržite sliku/e na svom tabletu/smartphoneu za dodatno uvećanje.

Osnovi podaci - posjećenost stranice

Pregledi stranice iz godine u godinu, rastu, nakon 2016. i 185.734 pregleda, 2017. i 302.523 pregleda i ove godine smo našim sadržajem privukli još veći broj pregleda te on sad iznosi 320.687.

Pritom imamo i veći broj korisnika pa samim time i sesija. Pojašnjenja radi, sesija po korisniku traje svaki put kada posjeti stranicu i unutar nje pregledava ne nužno samo jedan, već više sadržaja.

Ove godine imali smo skoro 2 tisuće korisnika više te 500injak sesija više naspram 2017. godine. 

Veseli vidjeti novi rast jer on u načelu nije nužan radi društvenih mreža putem kojih jedna dio sadržaja nije više toliko potreban na internetskim stranicama.

Demografski podaci - Države

Vrijedi razjasni kako je praksa i tumačenje "(not set)" pribrojiti domaćinskoj zemlji, dakle najvjerojatnije se radi o Hrvatskoj.

Ove godine je malo manji postotak (za 1%) na Hrvatskoj kao logično vodećoj zemlji naših posjetitelja tako da je ostatak se dodatno disperzirao. Nakon prošle godine kada je susjedna BiH bila 2. zemlja, ove su također bili blizu, ali ipak Slovenija za stotinjak pregleda više dobiva prednost.

Demografski podaci - gradovi u Hrvatskoj

Zagreb i dalje ostaje broj 1, a nakon njih Split preuzima 2. mjesto Rijeki koja je to imala u 2017. godini. Općenito se tu godinama već ne događaju prevelike promjene.

Preglednici (eng. browseri)

Vrlo sličan ishod onom iz 2017. godine, Chrome očekivano zahvaljujući Googleu ostaje vodeći.

Operativni sustavi

Mobilni svijet i dalje se širi i lagano krade postotak desktop djelu uređaja, ove godine je to napravio za 5% naspram 2017. godine što već i je jedna malo veća promjena.

Razlučivost zaslona (rezolucija)

Dob i spol

S obzirom na to da Google 'crpi' ove podatke iz svih onih koji stranicu posjećuju sa svojim Google računima, jasno je kako su ovo najmanje relevantniji podaci od svih gore navedenih, štoviše, ova statistika se bazira na 50-60% korisnika koji nas na taj način posjećuju, a pritom treba uzet i u obzir da je upitno je li podatak naveden u njihovim računima nužno točan.

Ipak, kada se već nudi ova opcija, zgodno je uvijek imati jedan-dva prikaza više.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2022 | Sva prava pridržana