Logo
Ispiši ovu stranicu

OREŠKOVIĆ pred Europsko juniorsko prvenstvo: "Istrčati osobni rekord i nadam se normi za juniorsko SP" (VIDEO)

Marko Orešković Foto: Renato Branđolica/AK Agram/EA Marko Orešković

Nakon što mu je otkazano Europsko mlađejuniorsko prvenstvo, Marko Orešković izborio se za nastup na jednom uzrasnom natjecanju više, i to na 400m, discipline čije kvalifikacije su na rasporedu od 12h prvog dana u četvrtak (15.7.).

Marko je prije odlaska bio poprilično jasan i precizan u svojim idejama koja se tiču ovog natjecanja, a i onog što slijedi dalje jer neovisno o ishodu, sezona ovdje ne završava. Što se dosadašnjih uspjeha tiče, zadovoljstvo je prisutno, a istaknuo je nekoliko stvari:

"Zadovoljan sam dosadašnjim djelom sezone u kojem bi istaknuo 4 zlatne medalje na mlađejuniorskom prvenstvu Hrvatske, a posebno mi je tu drago da sam po prvi puta u životu 100m istrčao ispod 11 sekundi. Što se međunarodnih stvari tiče, svakako bih istaknuo srebro na Balkanskom juniorskom prvenstvu na 400m."

Sama očekivanja za nastup u Tallinu u uzrastu do 20 godina su jasna, uz jedan dodatak:

"Treba ostvariti što bolji rezultat pa bih njime mogao proći u daljnje faze natjecanja. Pod bolji rezultat ciljam na osobni rekord. Konkurencija će biti dobra i nadam se da bi pritom mogao ispuniti normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo."

Što se tiče i dalje aktualne pandemije COVID-19, Marko ne planira istu koristiti kao ispriku za nešto:

"Situacija s koronavirusom nije mi smetala u treninzima, a ni u pripremama za natjecanja."

Želja osim samog nastupa na 400m ne nedostaje ni u drugim disciplinama kada je u pitanju drugi dio sezone:

"Želio bih probati postaviti još koji novi mlađejuniorski rekord Hrvatske, poboljšati 'svoj' na 300m ili u drugim disciplinama poput 200 ili 600 metara."

No do tada ćemo ostati na fokusu kada je u pitanju ova uvijek zahtjevna disciplina trčanja jednog atletskog kruga.

Pridružujemo se njegovim željama i najavama te mu želimo puno sreće u svojem prvom nastupu na Europskom juniorskom prvenstvu!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2021 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.