Logo
Ispiši ovu stranicu

LONČAREK nastavlja sjajan kontinuitet na dvoranskim EP: "Uživam na velikim natjecanjima" (VIDEO)

LONČAREK nastavlja sjajan kontinuitet na dvoranskim EP: "Uživam na velikim natjecanjima" (VIDEO)

Ivana Lončarek željno i spremno iščekuje svoj novi, 4. nastup na Europskim dvoranskim prvenstvima, ovaj puta je to u Torunu i Poljskoj, a njezina utrka na rasporedu je tijekom drugog dana tj. u 12:10h.

Naša članica nalazi se u prvoj skupini koja također djeluje vrlo jako, ali ovo je EP i nema tu laganih utrka. Veseli nas normalniji kvalifikacijski sustav gdje prolaze 3 najbrže iz skupine, ali i 6 natjecateljica po vremenu nakon što se održi svih planiranih 6 kvalifikacijskih utrka.

Po završetku ovog natjecanja ujedno i privodi svoju dvoransku sezonu kraju, a što se dosadašnjih utrka tiče: "Nisam najzadovoljnija s dosadašnjim djelom sezone jer mislim da nisam 'pogodila' nijednu utrku od starta do cilja kako želim tj. nisam otrčala ono za što sam spremna."

U tom duhu nema bolje prilike da se navedeno ispravi upravo na ovom natjecanju: "Želja za ovo natjecanje je istrčati novi najbolji ovosezonski rezultat, mislim da mogu trčati na razini prošlogodišnjeg najboljeg rezultata što bi moglo biti dovoljno za polufinale."

Za razliku od nekih drugih natjecateljica, Ivana je nesumnjivo u najboljim godinama, a opet ne ulazi kao 'zelena' u ovo natjecanje: "Ovdje puno znači iskustvo jer sam svakom godinom sve smirenija i znam što me čeka te kako funkcioniraju velika natjecanja. Prvo EP u dvorani prije 8 godina mi je bio 'wow' uz posebna nervozu i napetost, a sada uživam na velikim natjecanjima."

Ivana ove sezone većim djelom trenira u Sloveniji, državu koju pandemija koronavirusa također nije obišla: "Više-manje sam normalno trenirala unatoč koroni, ali zato su natjecanja vani veći problem sa svim tim restrikcijama. Počevši od samih testiranja pa ograničeno vrijeme ulaženja u dvoranu i priprema za utrku, a negdje nas se nakon utrke odmah i tjeralo iz nje tako da se nismo mogli ni rastrčati ni istegnuti."

Neće biti previše vremena za odmor za sezonu na otvorenom koja bi trebala vrlo brzo krenuti: "Želja za ljeto mi je 'popravak' osobnog rekorda koji sam trčala 2016. godine te izboriti Olimpijske igre. Vjerujem da bi se utrkom ispod 13 sekundi mogla biti u kombinaciji za kvalificiranje u Tokyu."

Iste želje dijelimo i mi, ali prvo se idemo posvetiti zaključku ove dvoranske sezone, a nema ljepšeg kraja nego na jednom velikom međunarodnom natjecanju kao što je ovo. Sretno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.